Inici Actualitat Les novetats de febrer de 2017 a la Biblioteca de Taradell

Les novetats de febrer de 2017 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem més novetats, en novel·la, que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest febrer de 2017. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre Adeu BerlínUn adéu a Berlin | Christopher Isherwood

Barcelona : El cercle de Viena, 2016

Sinopsi: Amb una prosa directa i despullada d’artificis, el narrador, un jove britànic que fa classes d’anglès a Berlín, ens ofereix una col·lecció d’instantànies d’una ciutat que viu els seus últims anys de disbauxa i frenesí mentre sent com s’acosta la tempesta del Tercer Reich.

llibre Ball vidaEl ball de la vida Albert Salvadó i Anna Tohà

Barcelona : Meteora, 2016

Sinopsi: En un hospital de Bordeus, Anna Tohà, una mare andorrana, ha de prendre una decisió que la corseca: signar el consentiment d’una intervenció que pot fer que el seu fill hagi de viure per sempre més dependent d’una cànula. En aquest transcendental moment arrenca la veritable història de l’Evarist, un nen que el 1984 pateix un accident de trànsit a Encamp, i de les dècades posteriors de lluita de la seva mare i de tota la seva família que, amb superació i voluntat, s’esforcen il·limitadament per aconseguir una vida digna per a l’Evarist. L’extraordinària resposta al seu esforç és dins aquest llibre, El ball de la vida, un relat verídic transmès i escrit des del cor, que vessa humanitat, ens eixampla l’ànima i ens mostra la reduïda dimensió que de vegades poden tenir els nostres problemes, comparats amb situacions vitals tan crítiques que només els autèntics herois, anònims i humils, poden superar.

Llibre Bruixa LoisLa bruixa Lois | Elisabeth Gaskell

Barcelona : Angle Editorial, 2016

Sinopsi: El 1691, després de la mort dels seus pares, la jove Lois Barclay ha de creuar l’Atlàntic per arribar a Salem, Nova Anglaterra, on l’acull la família del seu oncle. Era un territori encara salvatge i la dura vida dels colons anglesos estava dominada per un fanatisme purità implacable. En aquest ambient d’histèria religiosa, que també afecta els seus parents, Lois serà incapaç de defensar-se quan, tergiversant els seus actes i les seves paraules, sigui acusada de bruixeria —per la família, pels clergues, per la comunitat— i, en una espiral irracional, tot condueixi cap a un desenllaç tràgic.

Llibre Mel sofregitMel al sofregit Esther Cerdán

Barcelona : Edicions Saragossa, 2016

Sinopsi: Mel al sofregit narra una relació de convivència forta i perdurable en el temps. Les dues protagonistes coexisteixen en un espai i un temps aprenen a conviure i a estimar-se. L’amistat s’inicia a la infància, creix a l’adolescència i es fa forta amb els anhels i projectes juvenils. Després, sense que es trenqui mai el lligam, cadascuna viurà la seva particular xarxa de relacions: amors i desamors, parelles i separacions, fills… L’eix narratiu de tot plegat és el fort vincle de les protagonistes que les fa compartir esdeveniments, superar petites i grans dificultats, abraçar-se entre rialles i plors i també tenir cura de petits gestos, com cuinar una gran cassola de macarrons i gaudir-ne, amb els fills de les dues, al voltant de la taula.

Llibre Perros salvajesPerros salvajes | Ian Rankin

Barcelona : RBA Libros, 2016

Sinopsi: La jubilació no va amb John Rebus. No va néixer per tenir hobbies, ni anar-se de vacances ni dediar-se a les feines de la casa i troba a faltar la feina de policia. Siobhan Clarke ha estat investigant la mort d’un important advocat que va ser trobat amb una nota amenaçant. A l’altra banda d’Edimburg, Big Ger Cafferty ha rebut una nota idèntica.

Llibre Pregunta polsPregunta-ho a la pols John Fante

Barcelona : Edicions 1984, 2016

Sinopsi: L’Arturo Bandini té vint anys i ha publicat un conte. Ha deixat casa seva pels hotels més sòrdids de Los Angeles, determinat a convertir-se en un home i en un gran escriptor. Com si tot plegat fos tan fàcil. Sense calés i amb la mà foradada, orgullós i canalla, fràgil i vanitós, desesperat i ple d’esperances, tant es baralla amb la seva màquina d’escriure portàtil com prega al Déu dels seus pares per aconseguir una bona història i publicar-la a la revista de l’editor Hackmuth per fer-se passar la gana. Quan té quatre rals, corre a gastar-se’ls al bar on treballa la Camilla, una noia mexicana amb qui comença una relació tempestuosa que els portarà als límits de l’odi i de l’amor, allà on s’acaba la ciutat i comença el desert, on la pols ho cobreix tot.

Llibre Tres dies i una vidaTres dies i una vida | Pierre Lemaitre

Barcelona : Bromera, 2016

Sinopsi: Nadal del 1999. Davant d’Antoine, de 12 anys, el veí remata el seu gos ferit, acte que deixa el nen trasbalsat per l’estima que sentia per l’animal. Uns dies després, fruit d’aquesta esfereïdora escena, Antoine, posseït per la ira i encegat per la ràbia, ataca fatalment un amic. El nen queda devastat pel que ha fet, pel pànic i el desconcert que li genera l’aterridora imatge del company. Podrà amagar el crim que ha comès sense voler? Durant els dies següents, la por i l’ansietat que pateix són indescriptibles. El cercle s’estreny, i cada hora que passa l’acosta més a la seva detenció. Però un esdeveniment imprevist farà que la situació canviï d’una manera inimaginable. Confirmat ja com un dels mestres del thriller, Pierre Lemaitre torna amb el seu estil inconfusible −punyent, directe, absorbent− per mostrar-nos els camins més foscos de la ment humana.

Un oceà de memòria | Sebastià Bennasar

Pollença : El Gall Editor, 2016

Sinopsi: Negra nit. Lisboa. Un professor expulsat de la Universitat rep una trucada. Una oferta laboral. Si l’accepta haurà de tornar a casa seva, a les Açores, d’on va marxar al final de la dictadura portuguesa i on mai no ha tornat. Si la refusa l’espera la ruïna econòmica. Té una nit per pensar-ho i potser l’única dona que ha estimat en la vida a l’altre costat del fil telefònic. En aquesta intensa novel·la breu, Sebastià Bennasar ens endinsa en els misteris de les decisions extremes. Ambientada entre Lisboa i les Açores, aquesta obra és universal perquè expressa la dicotomia entre illes i continents, entre comportaments insulars i peninsulars i indaga en la memòria contemporània dels traumes europeus emprant, per a fer-ho, l’alta literatura.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments