Inici Actualitat La tradició de les atxes a Taradell en un documental del Grup...

La tradició de les atxes a Taradell en un documental del Grup de Rercerca Local

0
COMPARTIR

documental-atxes-2017

El Grup de Recerca Local de Taradell ha presentat aquest dissabte un documental centrat en la tradició de les atxes de barballó al municipi per rebre l’arribada dels Reis Mags. El reportatge s’ha realitzat amb entrevistes a gent gran i a taradellencs que han mantingut viva la tradició o saben fer una atxa.

documental-atxes-20173Al documental hi apareixen una vintena de persones que parlen de la tradició, el procés de creació d’una atxa de barballó, com s’ha mantingut la tradició i perquè costa tant trobar barballó en l’actualitat. Entre ells, hi apareix gent que va formar part de l’Agrupament Rocaguinarda que va fer impuls als anys 70 per recuperar la tradició o s’explica que des de fa 9 anys es fan tallers a les escoles del municipi. Al reportatge hi apareix Manel Carrera, autor del llibre ‘Calendari de festes de foc‘ que comenta que possiblement és una de les millors festes de foc del solstici d’hivern a Catalunya.

Gerard Tió: Foto més original concurs instagram
Foto més original concurs instagram

Al final de l’acte, es van projectar fragments d’entrevistes a gent gran que s’han fet durant l’any. Des de la creació del Grup de Rercerca Local el 2009 ja s’han fet 210 entrevistes. I també es van lliurar els premis al concurs d’instagram que es va organitzar durant la cavalcada de Reis i que va comptar amb una seixantena de fotos participants. El premi a la foto més original va ser per Gerard Tió, mentre que a la millor foto va ser per Bartomeu Sala. També es va donar un accèssit a Isabel Clot.

documental-atxes-20172

Bartomeu Sala: Millor foto concurs instagram
Bartomeu Sala: Millor foto concurs instagram
Isabel Clot: accessit concurs instagram
Isabel Clot: accessit concurs instagram
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments