Inici Actualitat Uns 80 carruatges al Passant dels Tres Tombs 2017 de Taradell amb...

Uns 80 carruatges al Passant dels Tres Tombs 2017 de Taradell amb canvi de recorregut

2
COMPARTIR

tonis-taradell-2017

Taradell ha celebrat aquest diumenge la Festa dels Tonis amb un lluït Passant dels Tres Tombs. La Festa comptava amb algunes novetats. A primera hora del matí es va lliurar el Toni d’Honor i també la primera edició del Convidat d’Honor.

toni-convidat-honor-tonis-taradell-2017Aquest guardó pretén reconèixer una persona que està vinculada al món rural. El premiat va ser Santi Serra de Sercam shows, ensinistrador de cavalls i especialista en espectacles eqüestres. També es va lliurar la sisena edició del Toni d’Honor, que va ser per la revista ‘Descobrir Catalunya’, que aquest any compleix el 20è aniversari. El seu director, Joan Morales, va recollir el guardó destacant la “tasca singular i el neguit per treballar en benefici del partrimoni’ dels Tonis de Taradell. El Toni d’Honor reconeix una empresa, associació o institució que promociona i difón elements culturals i del territori català.

L’acte més insitucional, celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament, va comptar amb el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, la delegada del Govern català a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona i alcalde de Tona, Josep Salom. Els tres van destacar la importància de recuperar i mantenir vives les tradicions i posar en valor el món rural per conèixer d’on venim i estructurar el futur del país.

tonis-taradell-20172Al migdia va tenir lloc la tradicional benedicció dels carruatges davant l’Església Sant Genís, que donava inici al Passant dels Tres Tombs. Com a novetat, enguany es va canviar el recorregut. Va ser un encert ja que el Passant va transcòrrer pel Passeig Sant Genís que donava més lluïment als carruatges amb la panoràmica de l’església i el campanar de fons. També es passava per la Carretera de Balenyà on els carruatges es creuaven en els dos sentits.

En total hi van participar poc més d’una vuitantena de carruatges que van permetre treure tot el fons rural que els Tonis de Taradell tenen a l’Alzinar de la Roca per mostrar els diferents usos que tenien la diversitat de carros que hi havia a pagès. Tots els participants, van rebre panets de Sant Antoni com a obsequi per donar rellevància a aquest producte que només es dóna a Taradell.

A continuació podeu veure una àmplia galeria d’imatges dels Tonis 2017.

muntatge-tonis-2017

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
taradell
taradell
16 gener 2017 22:05

Felicitats, sou un bon equip, i sense cap mala fe, voldria donar una opinió,… Aquesta festa la feu el dia 25 d’agost a les 19h i el poble bulliria de gent,…

Tonis
Tonis
17 gener 2017 13:09
Reply to  taradell

La felicitació molt bona, però sense ofendre’t:

Si no t’agrada com s’organitza la festa d’en Toca-Sons, potser que demanis entrar a la junta i aportar les teves idees.

Perquè deus ser un d’aquells de molt garlar i criticar, però el sentit de fer poble no el tens enlloc.

Apa! Visca els Tonis i Visca en Toca-Sons!