Inici Actualitat Francesc Jordà és l’Hereu 2017 de Taradell

Francesc Jordà és l’Hereu 2017 de Taradell

0
COMPARTIR

hereu-2017-tonis-taradell

El nou Hereu 2017 de Taradell és Francesc Jordà. Aquest dissabte a la nit al Centre cultural Costa i Font es va proclamar el nou hereu, dins dels actes dels Tonis de Taradell 2017. Francesc Jordà substitueix Bernat Pladevall i va ser escollit entre un total de tres candidats. També ho eren Nil Brugulat i Jordi Serra. L’elecció es va fer a partir de les votacions que van realitzar la gent amb un total de 900 butlletes del Tast del porc.

Els tres candidats a hereu van haver de passar les pertinents proves. Enguany amb una cursa de sacs i demostrar l’habilitat de beure amb porró.

eva-leuco-prego-tonis-taradell-2017Mentrestant, el pregó d’aquesta edició dels Tonis 2017 van anar a càrrec de l’actual directora de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, Eva Leucó. Després de 30 anys com a màxim responsable de la biblioteca municipal, Leucó va explicar la relació d’aquest equipament amb la pagesia i la Festa dels Tonis. Va recordar que al 2003 l’actual president dels Tonis, Josep Presseguer, va anar-la a veure per considerar la possibilitat de fer visibles els llibres de pagesia. D’aquella llavor va néixer la idea de crear un fons especial, amb el nom Espai de Joan del Colomer, inaugurat el gener de 2004 que s’ha convertit en un fons especialitzat dins la xarxa de biblioteques en temes com les masies, les eines i feines del camp o les festes de Sant Antoni Abat.

reconeixement tonis 2017 taradell.comDurant l’acte també es va aprofitar per fer un reconeixement a una entitat. En aquest cas, va ser per Taradell.com per donar difusió a la festa dels Tonis i a tot el que té a veure amb Taradell. Toni Reig, fundador, i Joan Morcillo, actual gestor des del 2011, van recollir l’obsequi.

L’acte, presentat per Marc Güell i Laura Duran, va tancar-se amb el sorteig de la panera que ofereix l’Associació de Botiguers de Taradell. També van participar-hi els Segadors de la Plana i els Flabiols de Tona, i l’Esbart dansaire Sant Genís de Taradell va oferir diferents balls.

A continuació podeu veure més imatges de l’acte del pregó i la proclamació de l’Hereu 2017.

muntatge-tonis-taradell-2017

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments