Inici Actualitat Novetats literàries nadalenques a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries nadalenques a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem més novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest Nadala de 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-annaAnna | Niccolò Ammaniti

Barcelona : Angle, 2016

Sinopsi: Any 2020. Pobles i ciutats han quedat reduïts a ruïnes. Tots els adults del planeta han mort per un virus letal. En els nens, en canvi, el virus es manté latent fins que arriben als catorze o quinze anys; llavors s’activa i moren també. L’Anna, de tretze anys, vol sortir de Sicília per buscar els adults que, diuen, han aconseguit sobreviure a la malaltia. En aquesta odissea l’acompanyen el seu germà petit Astor, un gos i Pietro, un noi que també va a la recerca de la seva curació. S’enfrontaran a constants perills en un món sense llei ni ordre, en què la supervivència és l’únic objectiu.

llibre-mediumLa Mèdium Silvestre Vilaplana

Barcelona : Edicions Brumera, 2016

Sinopsi: Leiza és una xiqueta amb un poder extraordinari per a predir el futur. Aquesta virtut ha condicionat la seua vida des que tenia quatre anys i li ha provocat molts conflictes. Quan la premsa dóna a conèixer les seues capacitats, Leiza es veu obligada a emprendre una fugida contra rellotge per a poder sobreviure. Gent molt poderosa la persegueix amb l’objectiu de traure profit de la seua ment. Però ella té una arma única per a lluitar contra tot: les seues visions.

llibre-nit-criaturesLa nit de les criatures | Toni Morrison

Barcelona : Ara Llibres, 2016

Sinopsi: La Lula Ann va ser una nena poc estimada. El seu color de pell, negre com la nit, fou viscut com una creu a la família, de to més tènue, quasi blanc. Avui, als vint-i- tres anys, la Lula Ann es fa dir Bride i llueix amb orgull la seva contundent negror i el seu rotund èxit laboral. Aquest orgull, però, no podrà refrenar el floriment dels traumes infantils i de noves nafres emocionals: el rebuig familiar que va marcar els seus primers anys; el testimoni, quan era petita, d’uns successos aberrants; l’inesperat abandonament de la seva parella actual; la influència de la Rain, la nena amb una dolorosa història per oblidar…

llibre-viudaLa viuda | Fiona Barton

Barcelona : Planeta, 2016

Sinopsi: El marit de Jean Taylor va ser acusat i absolt d’un terrible crim fa molts anys. Quan ell mort, Jean, l’esposa perfecte que sempre l’havia recolzat i cregut en la seva innocència, es converteix en l’única persona que coneix la veritat. Però, quines implicacions tindrà acceptar aquesta veritat? Fins a on estarà disposada a arribar perquè la seva vida continuï tenint sentit? Ara que Jean pot ser ella mateixa, haurà de prendre una decisió: callar, mentir o actuar?

llibre-mujer-bajando-escaleraMujer bajando una escalera| Bernhard Schlink

Barcelona : Anagrama, 2016

Sinopsi: Una dona baixa una escala. La dona està nua, el seu cos pàl·lid i el cabell és ros. Al mateix temps, amb les seves cames llargues, els seus malucs plens i els seus pits ferms, posseeix una gravetat sensual impactant. Aquesta és la figura que apareix en un quadre del pintor Karl Schwind. El protagonista i narrador de la novel·la el contempla fascinat en un museu. La fascinació té un doble origen: l’obra portava dècades desapareguda i a més a més va formar part de la vida del que ens explica la historia.

llibre-sofiaSofia o el origen de todas las historias Rafik Schami

Barcelona : Ediciones Salamandra, 2016

Sinopsi: Schami dibuixa un retrat de la convivència de jueus, cristians i musulmans pels carrers del Damasc de la seva joventut, recreant escenes, olors i sabors d’una ciutat viva i radiant, en la que la llegendària hospitalitat del poble sirià contrastava amb la cega brutalitat del sistema. Instal·lat a Roma, casat amb una farmacòloga italiana i pare d’un nen, Schami, torna al seu país a causa d’una forta enyorança. Però l’emocionant retrobament amb la família i amics, i els passejos pels barris de la seva infància i els cafés de la seva joventut, emmascaren una realitat amenaçadora.

llibre-temps-boigTemps boig| Antonio Manzini

Barcelona : Ediciones Salamandra, 2016

Sinopsi: Després de passar-se nou mesos destrossant les seves Clarks perquè es nega a posar-se unes botes de muntanya adequades al clima de la regió, Schiavone acull amb escepticisme l’arribada d’una teòrica primavera a la vall d’Aosta. La resistència que mostra a sotmetre’s a la realitat del lloc, on ni les estacions de l’any són com haurien de ser, també es posa de manifest en la seva tasca professional. Quan s’assabenta de l’accident d’una furgoneta en el qual han mort el conductor i el seu acompanyant, en Rocco reacciona amb la seva habitual irritació i intenta desentendre’s de l’assumpte. Tot i així, la desaparició poc després de la filla d’una rica família de constructors de la zona li desperta l’instint d’investigador, i les indagacions per trobar la noia li obren les portes d’un món subterrani que el deixa estupefacte. En Rocco sap molt bé que a la seva enyorada Roma s’hi fan molts negocis tèrbols, però no sospitava que en aquell racó de món perdut entre muntanyes també pogués produir-se una cosa semblant. Finalment, Schiavone ha de posar fil a l’agulla i treure’s del cap l’espinós assumpte de la seva relació amb la millor amiga de la seva última ex, així com un fet dolorós del seu passat que es nega a acceptar.

llibre-una-fuigUna fuig, l’altra es queda Rafik Schami

Barcelona : La Campana, 2016

Sinopsi: L’Elena i la Lila, les dues amigues que els lectors van començar a conèixer amb L’amiga genial i Història del nou cognom, ja són dones. S’han fet grans molt de pressa: la Lila es va casar als setze anys, té un fill petit, va deixar el marit i les comoditats i ara treballa en una fàbrica en unes condicions molt dures; l’Elena se’n va anar del barri, va estudiar a Pisa i ha publicat una novel·la que té molt d’èxit i que li ha obert les portes d’un món benestant i culte. Totes dues han intentat trencar les barreres que les volien tancar en un destí de misèria, ignorància i submissió. Ara les dues amigues naveguen, amb el ritme apassionant a què ens ha acostumat Elena Ferrante, en el gran mar obert de finals dels seixanta i principis dels setanta, un escenari d’esperances i incerteses, de tensions i desafiaments fins aleshores impensables, sempre unides per un vincle fortíssim, ambivalent, que pot quedar soterrat o ressorgir en esclats violents o en trobades que obren perspectives sorprenents.

 

Infantil

llibre-gran-llibre-cuquesEl gran llibre de les cuques | Yuval Zommer

Barcelona : Joventut, 2016

Sinopsi: Sabies que les abelles dansen per dir-se les unes a les altres on trobar flors fresques? O que les formigues es passen missatges donant-se copets amb les antenes? Tot això i més ho descobriràs a El gran llibre de les cuques, on els aficionats als insectes podran gaudir i aprendre més sobre aquests éssers diminuts i incansables.

llibre-besties-ramon-llullLlibre de les bèsties | Ramon Llull, versió d’Anna Obiols i il·lustracions de Subi

Lleida : Baula, 2016

Sinopsi: Una faula protagonitzada per animals amb comportaments humans que tracta la lluita pel poder i les actituds irracionals que se’n deriven. Heus aquí una adaptació del Llibre de les bèsties escrit per Ramon Llull fa més de set-cents anys, presentat en aquest volum il·lustrat per a lectors de totes les edats.

llibre-fredFred, l’amic imaginari | Eoin Colfer i Oliver Jeffers

València : Algesemí, 2016

Sinopsi: Sabies que a vegades, amb una mica d’electricitat, o la sort, o fins i tot la màgia, pot aparèixer un amic imaginari? Fred surava com una ploma al vent fins que Sam, un nen solitari, va desitjar tenir-ne un i, junts van començar una amistat única i molt especial. La química perfecta entre el text d’Eoin Colfer i les il·lustracions d’Oliver Jeffers el converteixen aquest àlbum il·lustrat en un dels més singulars i sorprenents dels últims anys.

llibre-mia-es-fa-granLa Mia es fa gran: per saber-ne més sobre la pubertat de les nenes | Mònica Peitx i il·lustracions de Cristina Losantos

Barcelona : Joventut, 2016

Sinopsi: La Mia té nou anys i ens explica aquí l’extraordinària aventura de fer-se gran. Descobreix quins canvis experimenta el cos d’una nena durant la pubertat: ¿Pits? ¿Tops?¿Sostenidors? ¿Dormir més? ¿Pèls? ¿Depilar-se?¿Regla? ¿Compreses? Tampons? La seva pediatra respondrà a totes les preguntes… Fer-se gran és una gran aventura i quant més en sàpigues, millor! Un llibre per parlar dels canvis de la pubertat escrit per una pediatra-endocrinòloga posant l’accent en els hàbits saludables i en el procés normal de les adolescents.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments