Inici Actualitat Aquestes són les novetats de novembre de 2016 a la Biblioteca de...

Aquestes són les novetats de novembre de 2016 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem més novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest novembre de 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-etheriaEtheria | Coia Valls

Madrid : Edicions B, 2016

Sinopsi: L’últim terç del segle IV és un periode de profunds canvis.Els valors s’inverteixen i els perseguidors es converteixen en seguidors. El Senat romà està dividit i la permanencia de l’estatua de la Victòria és un símbol de l’enfrontament entre pagans i cristians.

llibre-rabiaLa ràbia | Lolita Bosch

Barcelona : Ara Llibres, 2016

Sinopsi: 30 anys són els que ha necessitat l’autora per poder verbalitzar que des dels catorze fins als disset anys va ser víctima de bulling a l’institut. Ara és escriptora i periodista reconeguda, mare, treballa per la pau i li agrada la vida. Però el camí fins arribar aquí ha estat ple d’humiliació, indiferència i menyspreu. Un llibre de lectura obligatòria que es llegeix amb el cor encongit, on la Lolita aconsegueix que visquem el que li va tocar viure a ella.

llibre-pacte-silenciPacte de silenci | Llorenç Capdevila

LLeida : Pagès Editors, 2016

Sinopsi: El Robert Duran fuig d’un passat que el turmenta. El setembre de 1935 arriba a Vilanova del Tossal, un poblet a prop de Lleida, per ocupar una plaça de mestre. Quan posa els peus al poble es troba amb els carrers deserts, fins que ensopega amb un estrany seguici fúnebre, al qual només assisteix la vídua. De seguida s’adona que tothom s’ha quedat tancat a casa i que ningú no vol parlar del difunt, ni de les circumstàncies que envolten aquella misteriosa mort. Aviat, però, descobrirà que aquest pacte de silenci és l’única cosa que uneix els vilanovins.

llibre-filla-lilitLa filla de Lilith | Glòria Sabaté

Madrid : Ediciones B, 2016

Sinopsi: Barcelona, hivern del 1377. El bordell de Viladalls, pudent a fems i a misèria humana, es desperta horroritzat amb la troballa del cos sense vida d’un dels seus clients habituals, amb els collons arrencats i el rostre desencaixat pel dolor i la por. El primer de molts. Joan Marçol, cirurgià barber de prestigi i encisat per les novetats mèdiques poc ortodoxes que emanen de la universitat, serà l’encarregat d’investigar el succés. Comptarà amb l’ajut del jove Hasday Benvenist, jueu i alquimista apassionat, de l’excèntric canonge regular del Sant Sepulcre, en Pelegrí, i de na Maria la Remeiera, dona amb un do especial que viu de la venda d’herbes i de remeis màgics i curatius. Tots junts iniciaran una recerca que els portarà pels indrets més foscos i misteriosos de la ciutat, on descobriran la venjança i la traïció, el poder de la cobdícia i de l’amor… i l’existència d’una criatura antiga i primigènia que ha estat despertada i té gana.

 

Adults

aguas-detox-de-silvia-sanjoseAguas Detox | Sílvia Sanjosé

Barcelona : Editorial Comanegra, 2016

Sinopsi: Converteix un gest tant senzill com beure aigua en tota una experiència pels sentits. Som aigua. Cada dia hi ha més persones conscients de que la cal per una vida sana és una bona alimentació, però sovint ens oblidem d’un factor indispensable: la hidratació.

llibre-cant-primaveresEl cant de les primaveres lliures. La cançó de protesta |Luis Aragonés

Barcelona: Arola editors, 2016

Sinopsi: La cançó protesta ha estat reconeguda com a referent i companya de viatge dels moviments socials. És difícil d’imaginar, com veurem al llarg d’aquest llibre, l’existència de l’una sense la dels altres. Les seves lletres, populars i de revolta poètica, sollevaven un poble, una classe social, una multitud que anhelava aconseguir una societat més justa i més lliure.

llibre-embotitsEl llibre dels embotits | Gerard Buxeda

Barcelona :Edicions Sidillà, 2016

Sinopsi: Catalunya és terra d’embotits. La majoria els elaborem amb carn de porc, tot i que també en fem de senglar o de xai. Tradicionalment la matança del porc constituïa la festa més important que se celebrava als masos. Elaboradors reconeguts d’embotits tradicionals ens expliquen tots els secrets de l’elaboració del fuet i de la llonganissa de Vic, de la llonganissa de la Cerdanya, del xolís del Pallars i del paltruc de l’Empordà. Hi trobareu, però moltes altres receptes, des dels embotits més coneguts com la baldana o el botifarró, passant per les diferents varietats de botifarra com ara la catalana, la de llengua, la d’ou, la de perol, els bulls o bisbes, fins a la sobrassada, la somalla, el pa de fetge, el paté, la baiona, el pernil o la girella i alguns que són a punt de perdre’s, com el sac d’ossos o els gossets.  Totes les receptes explicades pas a pas per poder elaborar a casa els millors embotits de la nostra tradició.

llibre-noia-pirelliLa noia de la Pirelli |Gemma Saura Barrera i Plàcid Garcia-Planas

Barcelona :Edicions 62, 2016

Sinopsi: Roser Ferran és una de les últimes persones vives que van tenir un càrrec de responsabilitat a la República. Amb 21 anys va tenir a les seves ordres 3.000 treballadors de les cinc fabriques Pirelli (fabricava els pneumàtics dels camions que anaven al front). Amb el relat de la seva vida, anirem obrint la porta a personatges fascinants que ella va conèixer –Toscanini, un dels grans directors d’orquestra de la història; el periodista César González-Ruano; l’enginyer Luraghi, poeta i futur president d’Alfa Romeo…– , per anar teixint el fresc del segle que li va tocar viure. Una vida de modernitat, atzar, vertigen i voluntat de ferro.

llibre-razones-amorLas razones del amor. El sentido de nuestras vidas | Harry G. Frankfurt

Barcelona :Paidos contextos, 2016

Sinopsi: Harry G. Frankfurt ens ensenya que allò que vertaderament dóna sentit a les nostres vides és l’amor, i que, tant o més que la raó, l’amorosa preocupació que dediquem els éssers humans a les coses que estimem, és allò que configura els objectius i interessos que ens serveixen de guia per a conduir les nostres vides. En definitiva, explica que l’amor és el sentiment que ens permet exercir les nostres millors capacitats.

llibre-pep-salaPep Sala, l’home de Sau. 40 anys de pop delicatesen | Joaquim Vilarnau

Barcelona :Cossetània edicions, 2016

Sinopsi: Descobrim la totalitat de la carrera artística del músic de Vic, des dels grups adolescents dels setanta fins al seu pas per Escòcia amb els Midnite Hour, passant per l’èxit de Sau, el divertiment amb Pep Sala & La Banda del Bar durant els anys sabàtics de Sau i la profunditat de la seva carrera en solitari, signada només amb el seu nom i cognom. A més, ens revela facetes poc conegudes de la seva personalitat, com la passió per la gastronomia i l’afició als llibres. 40 anys de música i de vida per reconèixer un dels millors músics catalans de la seva generació.

llibre-veganaVegana i catalana. La cuina de tota la vida sense ingredients d’origen animal | Marta Castells

Barcelona : Viena edicions, 2016

Sinopsi: Marta Castells, professora de cuina natural i saludable, ha revisat el receptari tradicional català per adaptar-lo, d’una manera senzilla i imaginativa, a una dieta vegana, de manera que aquestes receptes ens remetin, per la vista i pel gust, a la cuina de l’àvia. Perquè no volem renunciar als nostres principis, però tampoc no estem disposats a haver de resignar-nos a recordar amb nostàlgia la cuina de la nostra infantesa, la dels dies de festa, la de sempre.

llibre-youtubeYoutube para principiantes | Isaac Viana

Palma de Mallorca : Dolmen editorial, 2016

Sinopsi: Aquest llibre t’ajudarà a descobrir tots els secrets per convertir-te en un veterà del vídeo a internet. Youtube és el mitjà de comunicació favorit del nou mil·lenni. Milions de persones han començat a desenvolupar la seva creativitat i han donat a conèixer la seva visió de la vida gràcies al gran portar de vídeo de Google.

 

Infantil

llibre-malalaMalala pel dret de les nenes a l’educació | Raphaële Frier

Barcelona : Blume, 2016

Sinopsi: Malala Yousafzai és pakistanesa i musulmana. Des que tenia onze anys, denuncia els integristes musulmans que consideren que l’escola no és per a les nenes. En un intent per fer-la callar, fins i tot li van disparar. Per sort, la Malala se’n va sortir i avui, guardonada amb el premi Nobel de la pau, continua lluitant encara amb més força perquè tots els infants puguin anar a l’escola, ja siguin nenes o nens, pobres o rics.

Al final del llibre, un quadern recull els documents sobre la seva vida

llibre-adormir-lleoCom adormir un lleó i altres cròniques verídiques | Mar Benegas

Lleida : Pagès editors, 2016

Sinopsi: Malala Yousafzai és pakistanesa i musulmana. Des que tenia onze anys, denuncia els integristes musulmans que consideren que l’escola no és per a les nenes. En un intent per fer-la callar, fins i tot li van disparar. Per sort, la Malala se’n va sortir i avui, guardonada amb el premi Nobel de la pau, continua lluitant encara amb més força perquè tots els infants puguin anar a l’escola, ja siguin nenes o nens, pobres o rics.

llibre-calcotets-os-blancEls calçotets de l’ós blanc | Tupera tupera

València :Andana, 2015

Sinopsi: L’ós blanc ha perdut els seus calçotets, però, per sort, el seu amic el ratolí s’ofereix a ajudar a trobar-los. A cada pàgina trobaran uns calçotets, i caldrà esbrinar si són els que ha perdut l’ós.

Seran uns calçotets amb dibuixos de llaminadures? O tal vegada aquests altres petits i amb molts colors? A cada pàgina anirem descobrint els calçotets de diferents animals i ens trobarem amb divertides sorpreses que faran riure als menuts, i també als grans.

Un llibre perfecte per jugar i llegir amb els lectors més menuts de la casa. Els creadors japonesos Tupera Tupera, un dels fenòmens editorials que ja han publicat a tot el món, publiquen per primer cop en català un original àlbum il·lustrat.

llibre-pares-enfadenA vegades els meus pares s’enfaden | Dagmar Geisler

Barcelona : Editorial Juventud, 2016

Sinopsi: Gairebé tothom s’enfada en algun moment. Els meus pares són els únics que no discuteixen mai. Que no, que és mentida! No són uns angelets, però normalment estan molt simpàtics i divertits. Encara que alguns dies ja noto que hi ha alguna cosa estranya en l‘ambient…

Aquest llibre ens apropa al delicat tema de les baralles, i ens mostra com sorgeixen de vegades les discussions, fins i tot entre les persones que s‘estimen, com poden ser els propis pares.

En totes les famílies hi ha conflictes, per malentesos o per problemes a la feina o per estrès. Però si els pares discuteixen, els nens no s’han d’inquietar. L‘única cosa important és reconciliar-se i parlar de per què va sorgir la discussió.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments