Inici Actualitat Aquest dissabte canviem l’hora per adaptar-la a l’horari hivernal

Aquest dissabte canviem l’hora per adaptar-la a l’horari hivernal

0
COMPARTIR

canvi_horariAquest cap de setmana, concretament, durant la nit del dissabte al diumenge caldrà canviar els rellotges. Així, a les 3 de la matinada de diumenge caldrà endarrerir l’hora fins a les 2 per adaptar-nos a l’horari d’hivern.

Aquest canvi ve marcat per una directiva europea amb l’objectiu d’estalviar energia elèctrica. Segons l’Institut Català d’Energia, el canvi es fa perquè si es continua amb l’horari d’estiu durant tot l’any, l’estalvi energètic associat a l’allargament de la llum natura durant les tardes es manté. Però això no compensa el consum addicional que suposa enllumenar una hora més de foscor al matí. Es calcula que es produeix un estalvi d’entre 10 i 11 euros per llar catalana.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments