Inici Actualitat Més novetats a la Biblioteca de Taradell aquest octubre de 2016

Més novetats a la Biblioteca de Taradell aquest octubre de 2016

0
COMPARTIR

Avui us presentem més novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquesta tardor 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-campanades-bodaCampanades de boda | Teresa Solana

Barcelona: Edicions 62, 2016

Sinopsi: Una ciutat en crisi i plena de turistes que està a punt de convertir-se en l’escenari perfecte del casament d’una rica hereva de Manhattan amb un jove metge de Puigcerdà. Uns mesos abans, els glamurosos pares de la núvia arriben a Barcelona amb el seu jet privat per conèixer els consogres. Però durant la visita un d’ells mor enverinat. Les connexions del Borja amb la jet set fan que ell i l’Eduard acabin involucrats en la investigació del cas.

llibre-conkCero K | Don DeLillo

Barcelona : Editorial Planeta, 2016

Sinopsi: El pare de Jeffrey Lockhart, Ross, és l’inversor principal d’un centre a on es lluita contra la mort congelant els cossos de gent malalta fins que la medicina els pugui curar. Jeffrey viatge allà per consolar el seu pare quan aquest va a acomiadar-se de la seva esposa, que se sumarà a aquest experiment. Però quan Ross, en perfecte estat de salut, decideix acompanyar-la, Jeffrey li nega el seu recolzament.

llibre-tu-no-eres-madresTú no eres como otras madres | Angelika Schorobsdorff

Madrid : Editorial Periferica y Errata, 2016

Sinopsi: La narració d’Angelika Schorobsdorff reconstrueix la vida real i inconformista de la seva mare, un dona nascuda en una família de la burgesia jueva de Berlin, alliberada dels perjudicis dels seus temps i desitjosa de casar-se amb un artista (i no amb l’excel·lent partit que li han buscat). Així, Else viurà de ple el naixement del nou món junt a la culta bohèmia berlinesa dels bojos anys vint, un període en el qual tindrà tres fills, de tres pares diferents, fidel a les seves dues promeses que va fer de jove: viure la vida al màxim i tenir un fill amb cada home a qui estimi.  

llibre-ultima-posadaLa última posada | Imre Kertész

Barcelona : Acantilado, 2016

Sinopsi: En un últim esforç artístic, un escriptor greument malalt escriu un text que és un testimoni visceral i també pertorbador de les seves experiències i de la lluita de l’ésser humà per la dignitat en circumstàncies extremes.

llibre-camilleCamille | Pierre Lemaitre

Barcelona : Alfaguara, 2016

Sinopsi: Final de la tetralogia protagonitzada per l’inspector Camille Verhoeven. Anne Forestier queda atrapada enmig d’un atracament en una joieria als Camps Elisis. Després de rebre una pallissa que la deixa prop de morir, té la sort de sobreviure… i la condemna d’haver vist la cara del lladre. La seva vida corre perill, però l’Anne compta amb l’ajuda de l’home que l’estima: l’inspector Camille Verhoeven. Aquest estarà disposat a saltar-se la llei per protegir-la.

llibre-quan-vinguin-buscarQuan em vinguis a buscar | Àfrica Ragel

Barcelona : Tigre de paper, 2016

Sinopsi: L’estiracordetes puja les escales del patíbul amb un caminar encara infantil. S’acosta al reu i s’inclina endavant com si hagués de parlar-li a cau d’orella, però s’atura, es fa enrere, els llavis se li tornen blancs de tant que els pressiona, aleshores s’eixuga una llàgrima amb el monyó que té al final del braç, sospira i amb la mà que li queda cobreix el cap del condemnat amb una verònica. Tot es fa fosc.»

llibre-vents-salvatgesVents més salvatges | Bel Olid

Barcelona : Empúries, 2016

Sinopsi: Buscar la bellesa sense renunciar a la veritat, o a l’inrevés: buscar la veritat sense renunciar a la bellesa. Elegant i sintètica, la narrativa d’Olid no defuig mai el conflicte, ni personal ni social. Els temes de Vents més salvatges tenen a veure amb la feminitat, amb la parella, amb l’abús de poder, la violència institucionalitzada, la vida als marges de la societat, el dret a la diferència i també amb aquells petits gestos solidaris de persones anònimes que contribueixen a canviar el món, que canvien el món i el fan més habitable.

llibre-estimades-zambranoEstimades zambrano | Mercè Foradada

Barcelona : Edicions Saldonar, 2016

Sinopsi: La filòsofa María Zambrano i l’Araceli, germana i companya vital, mantenen en aquesta novel·la epistolar una relació que fa aflorar la seva memòria: la infantesa i la primera joventut plenes de promeses, alguns amors i molts desamors, l’efervescència del Madrid republicà i l’horror de la guerra que els va destruir els somnis, el dur periple per Europa i el Carib, la noblesa i la mesquinesa de la vocació filosòfica… A través de les experiències i les idees que transmeten les seves paraules, robades a la intimitat, ens fan còmplices dels esforços valents i sincers per explicar-se i per entendre’s. Són unes cartes amb una gran dimensió personal i literària que defineixen i fan créixer dos personatges amb molta força i alhora vulnerables.

 

Adults

llibre-101-histories-zen101 històries zen  | Nyogen Senzaki

Madrid : Angle Editorial, 2016

Sinopsi: Aquest petit volum té una història llarga i curiosa, ja que s’ha anat teixint i escrivint al llarg de més de set-cents anys. En el seu origen, al segle XIII, hi ha el mestre budista japonès Muju Dokyio, que va escriure una extensa recopilació de paràboles budistes, coneguda com «Recull de pedra i sorra». Ja al segle XX Nyogen Senzaki va fer-ne una selecció, que va reelaborar, i va afegir-hi diversos koan, narracions i fets d’altres mestres zen. El llibre inclou alguns dels koan i les màximes zen més famoses. No és estrany que, malgrat els segles passats, continuïn provocant-nos estranyesa i fascinació mentre intentem capturar els misteris i la saviesa que intuïm entre línies.

llibre-cuina-reaprofitaCuina i reaprofita | Lidia Casademont

Barcelona : Cossetània edicions, 2016

Sinopsi: Estàs tip que se t’acumulin muntanyes de tàpers a la nevera i no saps què ferne? Estàs cansat de repetir plats només per gastar aquestes restes de menjar? Troba, en aquest llibre, tot un seguit de receptes basades en el reaprofitament, perquè puguis reutilitzar els àpats o els aliments que tens guardats. Podràs cuinar una hamburguesa de llentilles amb els llegums que tens a la nevera, o una truita sumptuosa amb les hortalisses i la carn que t’han sobrat. Es tracta, sens dubte, de la millor sortida a totes aquestes racions extres i una alternativa més original a l’opció quotidiana d’escalfar-les al microones o de repetir dos dies seguits el mateix àpat. L’autora t’ofereix l’oportunitat de revestir les menjades de creativitat i de nous sabors, i tot amb el plus de l’estalvi. Entrants, primers, segons o, fins i tot, postres, juga, combina i reinventa els teus tàpers!

llibre-100-reforma-horaria100 motius per a la reforma horaria | Fabian Mohedano

Barcelona : Cossetània edicions, 2016

Sinopsi: Arribes cansat i tard de treballar i probablement no tens prou energia per gaudir de la família ni per dedicar-te a allò que tant t’agrada. Aquest llibre explica els orígens i les conseqüències de per què el nostre país té una organització del temps de vida quotidiana inèdita en cap altre indret del món. Es tracta d’un horari laboral que absorbeix la major part del temps i que deixa una disponibilitat reduïda per portar a terme altres tipus d’activitats personals. A més, l’alteració del ritme circadiari té unes conseqüències devastadores sobre la salut. El debat de la Reforma Horària ha guanyat força en els darrers anys, per això l’autor apunta algunes solucions en forma de palanques d’acceleració i intenta demostrar principalment que el canvi anhelat és a tocar.

llibre-100-opera100 coses que has de saber de l’òpera | David Puertas i Jaume Radigales

Barcelona : Cossetània edicions, 2016

Sinopsi: Aquest llibre recull cent perspectives clau per entendre l’òpera. Des de l’estrena dels títols més cèlebres fins als secrets de les veus consagrades, dels grans teatres operístics, de personatges immortals com Carmen o Rigoletto, del mític Do de pit o de la inimitable Castafiore. Només són cent qüestions d’òpera, però n’hi podria haver cent més, perquè l’òpera és un art total i global que no s’acaba mai. És més, es tracta d’una disciplina “multidisciplinar” que aplega música, poesia, teatre, escenografia, llums, colors, arts plàstiques, èxits, fracassos, mites, divos, dives… i milers d’històries que, per un o altre motiu, emocionen des de fa més de 400 anys. I és que, en el fons, la raó de ser de l’òpera és aquesta: emocionar, tocar la fibra.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments