Inici Actualitat Francesc Homs rep el suport i escalf de Taradell per la imputació...

Francesc Homs rep el suport i escalf de Taradell per la imputació del 9N

0
COMPARTIR

suport-taradell-francesc-homs-2016

Tot i que ja és petita, la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell no va poder absorbir la gent que dijous a la nit va voler mostrar en persona el suport del poble al diputat Francesc Homs, investigat per haver organitzat la consulta del 9 de novembre de 2014. Amb crits d’independència, Homs va entrar a la sala de plens, acompanyat per un representant dels tres grups municipals a l’Ajuntament de Taradell (PDC, ERC i SI) i la presidenta de la secció local de l’ANC.

suport-taradell-francesc-homs-20165Francesc Homs, de qui aquest dijous el Tribunal Suprem va demanar la tramitació del suplicatori al Congrés per poder-lo jutjar, es va mostrar agraït i confiat. Agraït per “tenir el poble al costat, tot i que tinc la sensació que el que feia era el que em tocava fer”. I confiat perquè tot plegat culminarà amb la independència de Catalunya. “Estem camí de la recta final i hem de ser conscients que faran accions d’amenaça per posar la por a la població. Però, no han entès que la por ja no serveix”, va alertar.

Homs també va reconèixer no sentir-se valent, sinó ser conseqüent amb Catalunya. “No tinc cap ganes de ser màrtir ni heroi de res. Amb altres coses faré política, però amb aquesta faré país. És un tema de valors fonamentals i qualitat democràtica”, va afirmar. També va manifestar que no era cap casualitat que aquest dijous quan el Parlament havia aprovat una resolució a favor del referèndum, el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional emetessin dos comunicats per actuar contra Homs i la presidenta del Parlament.

Francesc Homs va acabar demanant confiança per encarar l’últim tram cap a la nova República catalana. “Hem posat un calendari molt precís. Demano serenitat, perseverança, mobilització i que no perdem el somriure perquè les provocacions hi seran”.

Moció de suport de l’Ajuntament de Taradell

suport-taradell-francesc-homs-20164En el ple municipal de l’Ajuntament de Taradell posterior a l’acte els tres grups polítics locals van aprovar per unanimitat una moció de suport a Francesc Homs. De fet, durant l’acte els tres representants van coincidir en destacar el suport de tots els taradellencs cap a Homs. Jacint Casadevall (SI) va donar-li les gràcies per “fer-nos tastar el somni, fer-nos sentir lliures i donar la veu al poble”. Salvador Clot (ERC) va dir que l’Estat espanyol “porta tres segles trepitjant-nos i només intenta aniquilar-nos com a país” i va destacar que més enllà de punts de vista polítics “ens uneix la creació de la República catalana”.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va justificar que l’acte es fes a la sala de plens, malgrat ser un espai petit, perquè es volia fer un acte local i “com a acte institucional, crèiem que era el lloc més adient perquè és on es prenen les decisions del poble”. La presidenta de l’ANC Taradell, Maria Godayol, va dir que era “una persecució judicial injusta i indignant” i que “serem molts a combatre a favor de la dignitat de Catalunya”.

suport-taradell-francesc-homs-20162

suport-taradell-francesc-homs-20163

suport-taradell-francesc-homs-20166

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments