Inici Actualitat Novetats d’aquesta tardor 2016 a la Biblioteca de Taradell

Novetats d’aquesta tardor 2016 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquesta tardor 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-frau-descobertFrau al descobert /Mary Higgins Clark. Barcelona, Edicions 62, 2016

Barcelona: Edicions 62, 2016

Sinopsi: La Lane Harmon és mare d’una nena de cinc anys i l’única assistenta d’un dissenyador d’interiors emergent. La seva rutina consisteix a visitar les cases dels veïns adinerats. Un bon dia, però, li encarreguen la redecoració d’una casa modesta que pertany a la dona d’un financer desacreditat: Parker Bennet. Aviat descobreix que no es tracta d’una feina més. A mesura que estira els fils es veu atrapada en l’ombra fosca d’un possible escàndol financer, ple d’enganys i traïcions.

llibre-policiaPolicia / Jo Nesbo

Barcelona : Proa, 2016

Sinopsi: Un assassí en sèrie atemoreix Oslo: els policies que no han estat capaços de resoldre els casos que se’ls ha encarregat, apareixen brutalment assassinats en els escenaris dels crims irresolts. I aquest cop, en Harry no els podrà ajudar…

llibre-aniversariL’aniversari | Imma Monsó

Barcelona : Columna, 2016

Sinopsi: Una parella entrada en els quaranta anys xerra mentre circula dins d’un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el “regal” sorpresa que li vol oferir l’ha esta treballant i preparant durant molt de temps, en un intent desesperat per sorprendre-la i resultar imprevisible als seus ulls. Tot i que estan ben avinguts, ella no sembla gaire enamorada. Paral·lelament, dues criatures surten a jugar pel bosc. Quina relació tenen amb la parella? Com i quan s’encreuaran les seves vides?

llibre-empar-molinerTot això ho faig perquè tinc molta por / Empar Moliner

Barcelona : Edicions 62, 2016

Sinopsi: Només algú amb l’instint narratiu, l’agilitat i l’humor d’Empar Moliner podia haver escrit un llibre com Tot això ho faig perquè tinc molta por, una joia literària que commou i diverteix el lector del principi al final. Les dificultats d’afrontar l’absurd, de viure sense por i d’estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme. Les dues mares de l’escola que fan running pel bosc, el presentador que vol lligar-se l’entrevistat, la por que un fill prengui mal, la parella que ja no riu, l’esnobisme gastronòmic i tantes neurosis quotidianes apareixen en aquest llibre brillant. Pocs escriptors retraten tan bé la nostra època com Empar Moliner.

llibre-puta-distinguidaEsta puta tan distingida | Juan Marsé

Barcelona :Lumen, 2016

Sinopsi: Una tarda de gener de 1949 Carol s’apropa caminant amb desgana al cine Delícias. Porta talons alts, mitges negres i una gavardina mig cordada. La platea està plena: en els cartells s’anuncia la reposició de Gilda i hi ha cua per gaudir d’aquest cos de dona fet de corbes i somriures, però a Carol això no li importa. En comptes d’afegir-se a la cua, puja a la cabina de projecció. Allà l’espera Fermín Sicart, l’encarregat, que a canvi d’unes monedes i d’un trist berenar, disfrutarà dels seus encants.

llibre-res-perfecte-hawaiRes no és perfecte a Hawaii /Màrius Serra

Barcelona :Proa, 2016

Sinopsi: A l’illa de Hawaii se celebra un congrés sobre el capità Cook, el mític descobridor de l’arxipèlag, i la inauguració d’un complex turístic, però un accident saboteja la festivitat a l’illa. El jove periodista hawaià Tom Rodley cobreix i investiga el succés, juntament amb Jane Auden, una antiga companya d’estudis atractiva i de temperament audaç. La investigació sobre el presumpte atemptat, l’enigma dels pares del jove Rodley i els interrogants històrics sobre el capità Cook s’encreuen en una novel·la que fa un panorama vivíssim d’un país fascinant. L’illa que va ser el paradís del hippisme als anys setanta, que ara és explotada tant per constructors i hotelers com per gurus que treuen suc de les tradicions paganes, és el millor escenari per a una novel·la que absorbirà el lector.

llibre-jardi-obagaJardí a l’obaga / Blanca Busquets

Barcelona : Proa , 2016

Sinopsi: Els Torralba són una família barcelonina que als anys trenta es fan una casa amb jardí al poble de la Carena. L’Aniol, el seu masover, ens explica la història d’aquesta família i la seva pròpia, des d’aleshores fins avui dia. Les relacions entre una família amb diners i una família d’humils masovers no sempre haurà estat fàcil. I menys si hi ha hagut pel mig una història d’amor truncada i secreta. Tot i l’harmonia aparent i l’adaptació a uns temps canviants, el lector anirà trobant indicis inquietants, punts d’alarma, i no podrà fer altra cosa que imaginar fets terribles que contrastaran terriblement amb l’estampa idíl·lica que un passejant podria tenir de la Carena

llibre-dama-furgonetaLa dama de la furgoneta/ Alan Benet

Barcelona : Empúries narrativa, 2016

Sinopsi: La dama de la furgoneta és una història real i commovedora. Durant els anys 70 i 80, al costat de la casa de Camden de l’escriptor Alan Bennett, hi vivia una vella dama amb la seva furgoneta. Després d’una sèrie d’incidents, Miss Shepherd va haver d’abandonar el carrer, i l’escriptor la va convidar a instal·lar-se amb la seva furgoneta groga al jardí de casa seva, on va viure fins que va morir. Va ser així com es va iniciar una convivència que va durar quinze anys. Una de les històries més divertides i corprenedores que hagis llegit mai. Alan Bennett és un dels observadors de la naturalesa humana més tendres i subtils.

llibre-aguas-juventudLes aigües de l’eterna joventut / Donna Leon, Barcelona, Edicions 62, 2016

La comtessa Demetriana Lando-Continui confia que Brunetti aclareixi les fosques circumstàncies que, ara fa quinze anys, van marcar tràgicament la vida de la seva néta, en provocar-li una lesió cerebral irreversible. Segons la policia aquella nit la noia es va tirar a l’aigua dels canals víctima de la depressió i de les drogues. Un home begut, Pietro Cavanis, va arribar a temps i va evitar que la noia s’ofegués. Les lesions, però, ja eren massa greus. La comtessa mai ha cregut la versió policial i vol que Brunnetti reobri el cas. Ni la noia ni Cavanis recorden res del que va passar. Així que Brunetti haurà de posar el nas als arxius i racons d’una Venècia envaïda de turistes, recelosa dels immigrants i amb una joventut desencantada i sense expectatives.

llibre-capita-grocLa filla del capità groc /Víctor Amela

Barcelona :Planeta, 2016

Sinopsi: Manuela Penarrocha té tretze anys. Asseguda en una cadireta baixa al portal de casa seva, cus les espardenyes com ningú. La nena d’ulls grisos i cabells d’or recorda el seu pare. Ell, per fer la guerra, n’ha portat unes com aquestes, com la resta de carlistes, homes d’espardenya, garrot, trabuc i navalla a la faixa. Vol abraçar-lo, sentir l’escalfor del seu petó al front. Enyora la mirada dura i alhora plena de tendresa, el seu riure estrident. Només espera que torni per veure’l lluitar de nou pels seus ideals, per retornar a la seva família i al poble la dignitat perduda, a vida o a mort. 

llibre-temps-familiaTemps de família /Tània Juste

Barcelona :Columna, 2016

Sinopsi: En Bonaventura Giner, indiano retornat de Cuba el 1898, s’estableix a les terres de la seva infància i posa en marxa un pla per convertir l antic mas familiar en el centre d un veritable imperi vinícola al Penedès. A través de les vides de tres generacions dels Giner, dels seus amors clandestins, els odis fraternals i els assassinats sense resoldre, Temps de família va teixint una trama tan atractiva i enlluernadora com els camps de vinyes que protagonitzen aquesta nissaga. Un retrat fidel d’un temps i d’un país, una novel·la que retrata uns homes i unes dones que van lluitar per refer unes terres devastades per la plaga de la fil·loxera a finals del segle XIX i que van encetar el segle XX en un món rural en plena transformació.

llibre-indomitoIndómito / Vladimir Hernández

Barcelona :Editorial Roca, 2016

Sinopsi: La Habana. Durán es desperta adolorit, l’han enterrat viu. Aconseguirà sortir de la tomba però el seu amic, Rubén, està mort i li ha salvat la vida. Unes setmanes abans, Mario Durán estava a la presó. S’entrevista amb el reeducador, que li fa memòria de la seva situació: Ha complert un any i mig dels cinc que li queden de la seva condemna però el deixaran en llibertat.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments