Inici Opinió No tots som Leo Messi ni tampoc Luis Suárez

No tots som Leo Messi ni tampoc Luis Suárez

2
COMPARTIR

opinio Laia granJoan Segarra, Joan Roma, Joan Casassas i Lluís Codina. Aquestes tres persones són les que em venen al cap quan em diuen futbolistes famosos de Taradell que han pogut triomfar en el món del futbol. Els tres van vestir la samarreta del Barça i els dos darrers sempre han estat molt vinculats amb el futbol a Taradell. Tot i que en conec la seva trajectòria, a cap d’ells els vaig veure jugar com a professionals. En canvi, sí que he vist jugar a l’últim futbolista que ha jugat a l’elit de Taradell: en Lluís Codina. Recordo moltes tardes de dissabte mirant els partits de l’Alabés i després el Nàstic, i quan els de la ‘tele’ parlaven del menut davanter de Taradell.

Nascut el 17 de febrer va començar jugant al Taradell, després de jugar en diversos equips, entre ells l’Espanyol amb qui va debutar en una Copa del Rei contra l’Almeria. Era a principis dels anys 90. Es va retirar l’any 2010 i des de llavors, Taradell s’ha quedat sense cap taradellenc il·lustre. O potser m’equivoco i n’hi ha molts amb un futur prometedor.

Fa pocs dies, a la presentació d’un equip de la comarca que no era el del Taradell, per uns moments vaig pensar que estava al camp de la Roureda. Primer em vaig fixar amb els pares i tot seguit vaig començar a buscar la canalla per s’hi anaven amb el xandall de l’equip que feia la presentació. Alguns em va sorprendre, altres ja ho sabia i alguns, tot i la seva curta edat, ja fa anys que hi són. I no són els únics. Es veu que tenim petits taradellencs i taradellenques escampats per tota la comarca. Diuen que quan un tauró neix, els primers que surten de l’ou es mengen els altres ous o les cries més febles. Però no és el cas del futbol. Els equips grans no es mengen els petits, són els pares els que afavoreixen que això passi. Recordo un vídeo d’un equip petit mixt, és a dir de nens i nenes, que al llarg de tota una temporada no van guanyar ni un sol partit i que només havien marcat un únic gol i que havia estat en el darrer partit de Lliga. És més: Havien encaixat gairebé 300 gols. Però no els hi importava, s’ho passaven bé i eren feliços. D’això es tracta el futbol, sobretot en aquestes edats. A tots ens agrada guanyar, però la innocència dels petits ens assenyala que aquest tipus de decisions en deixar l’equip del poble per anar a un equip més ‘gran’ és dels pares que es pensen que els seus fills són en Messi.

Però dec anar equivocada. Segarra, Roma, Cassasas, Codina….quatre jugadors a l’elit en els darrers 80 anys. Estadísticament deu tocar que molt aviat tinguem un altre taradellenc il·lustre que triomfi en el món del futbol. Bé, si ens deixen i no hi ha ‘malentesos’, com a vegades diuen que passa, potser algun dia també alguna taradellenca acabarà triomfant en aquest món, que encara que Luís Suárez, i molts d’altres ho pensin, el futbol NO només és cosa d’homes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Josep Autonell Costa
Josep Autonell Costa
28 setembre 2016 9:31

Hola Laia, quan parles de jugadors destacats, pel meu criteri, trobo a faltar en Jaume Roca Mora, (el petit de Can Mariano) que va estar vinculat al F. C. Barcelona del 1967 fins al 1973, els tres primes anys jugant a l’Atlètic Catalunya i després al Barcelona Atlètic, durant aquests anys va jugar alguns patits amistosos amb el primer equip del Barça.

Robert Cirera
Robert Cirera
17 octubre 2016 16:28

Completament d’acord.