Inici Actualitat Les novetats literàries d’estiu 2016 a la Biblioteca de Taradell

Les novetats literàries d’estiu 2016 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest estiu 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-llibre-baltimoreEl llibre dels Baltimore / Joël Dicker ; traducció d’Imma Falcó

Barcelona : La Campana, 2016

Sinopsi: Fins al dia del Drama hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair.

Els Goldman de Montclair, on neix en Marcus, són una família de classe mitjana normal i corrent, però els de Baltimore són molt diferents: tot els somriu, són uns triomfadors, viuen en una casa impressionant en un barri ric de la ciutat i irradien magnetisme per tots costats.

En Marcus passa sempre el Nadal i l’estiu a casa dels tiets, que per a ell són la viva imatge de la felicitat.

Però un dia aquell món es fa miques per sempre més.

Vuit anys després del Drama, en Marcus Goldman, que ja és un escriptor famós, decideix explicar la història de la seva família.

Mentre desgrana els seus records d’infantesa, en Marcus rememora la vida i el destí dels Goldman de Baltimore i la fascinació que sentia per ells.

Des del Drama, des que la brillantor dels Baltimore es va apagar, en Marcus no ha deixat de fer-se aquesta pregunta:

¿Què els va passar, realment, als Goldman de Baltimore?

llibre-pont-silenciUn pont de silenci / Carme Osan

Barcelona : Rosa dels Vents, 2015

Sinopsi: «Has de fer bona olor quan arribis, si no, es pensaran que han contractat una qualsevol. Som pobres, però nets!». Quan es va mirar al mirall, la imatge que va veure li va agradar. Mentre es fitava fixament, va sentir la seva pròpia veu: «26 de gener de1932, comença el primer dia de la teva nova vida, Rosita, aprofita-la!». I el mirall li va tornar un somriure ampli.

–Què passa, avi? Què t’ha passat? Parla!–S’hi va acostar, espantada, però l’avi només boquejava, incapaç de parlar–. Avi, no m’espantis! Digues!

–Acaben de matar Carrero Blanco, Angelines –va balbotejar a la fi –, aquests cabrons l’han assassinat.»

A través de dues històries que transcorren entre l’agitada Barcelona dels anys trenta i la de les darreries del franquisme, Carme Osan ens endinsa en la vida de la Rosa i l’Àngela, dues dones que passaran per situacions personals tan convulses com l’època que els ha tocat viure. Mitjançant una narració intimista que mostra el millor i el pitjor del que els éssers humans som capaços, serem testimonis de l’amor, l’amistat, l’odi, les mentides, els sacrificis i les renúncies de les dues protagonistes. Una magnífica novel·la que ens parla de secrets familiars, de guerra, d’ideals i de les voltes del destí, inspirada en una història real en la qual els sentiments prenen el protagonisme.

llibre-traicionadaTraicionada /Danielle Steel ; traducció de Nieves Nueno

Barcelona : Plaza & Janés, 2016

Sinopsi: Danielle Steel ens revela el costat fosc de l’èxit, de la fama i de la fortuna: la història d’una dona valenta, capaç de superar l’engany i el dolor per començar de nou. Als seus trenta-nou anys, Tallie Jones és considerada, tant per la crítica com pel públic, una de les grans directores del cinema a qui no li interessa gens tot el que envolta al glamour de Hollywood i per aquesta raó prefereix sempre quedar-se al marge dels focus. En la seva vida privada, gaudeix d’una estabilitat emocional basada en l’amor i en la confiança en la seva parella i productor, Hunter, i en l’afecte de la seva filla, Maxine, i del seu pare, Sam. El dia a dia, la cineasta es recolza en un equip de fidels col·laboradors com Brigitte, la seva millor amiga des de la joventut, convertida en assistent personal, i Victor, el seu comptable.

No obstant això, just quan Tallie està realitzant la pel·lícula més ambiciosa de la seva carrera, aquest món perfecte comença a trontollar. Una auditoria treu a la llum irregularitats financeres: algú del seu entorn més proper ha sostret grans quantitats de diners. A partir d’aquí, la seva vida s’ensorra definitivament i haurà d’acabar esbrinant qui del seu cercle més proper l’ha traït.

llibre-ultim-adeuL’últim adéu / Kate Morton; traducció de Mireia Alegre Clanxet i

Imma Estany i Morros

Barcelona : Penguin Random House, 2015

Sinopsi: Un nen desaparegut…

Juny, 1933. A Loanneth, la mansió al camp de la família Edevane, tot està net i polit, a punt per a la tan esperada festa del solstici d’estiu. L’Alice Edevane, una noieta de setze anys que fa les primeres passes com a escriptora, està molt il·lusionada, ha trobat el gir argumental perfecte per a la seva novel·la i a més s’ha enamorat perdudament del jardiner de la casa. Tanmateix, a mitjanit, quan els focs d’artifici il·luminin el cel, la família Edevane haurà patit una pèrdua tan gran que es veurà obligada a abandonar Loanneth per sempre…

llibre-merceriaLa merceria / Teresa Roig

Barcelona : Columna, 2015

Sinopsi: «El retrat fidedigne d’una família catalana i el seu negoci en un trepidant viatge al llarg de tres generacions de dones.»

A la Barcelona de principis del segle XX, un pobre idealista salva un ric d’una mort segura. L’amistat que els uneix a partir de llavors li canvia la vida per sempre; a ell i a les futures generacions, ja que gràcies a aquell gest altruista aconsegueix obrir el negoci familiar que sempre havia somiat: una merceria. Però aquesta, a part de ser motiu de felicitat i el principal escenari de la seva vida, també es convertirà en l’origen de tots els seus maldecaps.

A La merceria viurem de prop els fets històrics més significatius per a la ciutat i el país, així com els daltabaixos econòmics de la petita empresa familiar. Descobrirem que tota decisió té repercussions, que els diners no ho poden tot; coneixerem l’ambició, el dubte, l’enveja, l’odi, la por… I recordarem que l’única resposta a tots els problemes és l’amor.

llibre-hollisterHollister 5320 / Daniel Palomeras

Barcelona : L’Altra, 2015

Sinopsi: Un home malalt a qui acaben de fer una colostomia emprèn un viatge al seu poble d’origen per esclarir alguns secrets de família relacionats amb la Guerra Civil i els silencis habituals dels llocs petits. Estructurat en dos temps, els pocs dies que dura el viatge de retorn al poble i tota una sèrie de flashbacks, el relat ens va desgranant l’horror d’una vida trasbalsada per la intolerància i l’autoritarisme. Escrita amb sobrietat i elegància, la història va pujant d’intensitat fins a les escenes finals, que són terriblement colpidores.

llibre-angels-gelEls Àngels de gel/ Toni Hill; traducció de Mireia Alegre Clanxe

Barcelona : Rosa dels Vents, 2016

Sinopsi: Una ambiciosa intriga psicològica de tints gòtics ambientada en la pròspera Barcelona de principis del segle XX.

Barcelona, 1916. Als vint-i- set anys, en Frederic Mayol ha deixat enrere una vida còmoda en l’esplendorosa Viena i la traumàtica participació en una guerra que continua assolant Europa. Psiquiatre i seguidor de les teories psicoanalítiques, s’enfronta al seu futur càrrec en un sanatori ubicat en un tranquil poble de pescadors proper a Barcelona, un lloc perfecte per superar els horrors viscuts al front.

Però la clínica i els seus voltants no són tan idíl·lics com ell es pensava. Les ombres d’un passat sinistre planen sobre els àngels que decoren la façana de l’edifici, com si volguessin reviure els esdeveniments que van succeir set anys enrere, quan aquell lloc era un prestigiós internat per a noietes de bona família que va tancar les portes després d’un tràgic incendi.

Atrapat entre l’anhel de desvelar el misteri que s’amaga entre els murs del casalot i l’amor que sent per la Blanca, una de les antigues alumnes de l’escola, en Frederic haurà d’enfrontar-se a una perversa història d’obsessions i venjances per arribar a una revelació tan sorprenent com desoladora.

Perquè la veritat, malgrat que és necessària, no sempre resulta alliberadora. De vegades, fins i tot, pot suposar una veritable condemna.

Toni Hill torna a demostrar el seu gran pols narratiu i la seva habilitat per a la recreació d’atmosferes en aquest fascinant best seller literari, poblat de personatges inoblidables i envoltat d’un alè inquietant.

llibre-estacio-flors-encesesL’Estació de les flors enceses Sarah Lark ; traducció d’Emma García Carbassa

Barcelona : Ediciones B, 2015

Sinopsi: L’aclamada autora d’Al país del núvol blanc torna amb la seva millor saga familiar ambientada a Nova Zelanda. Una epopeia literària tan emotiva com fascinant, per l’escriptora que ja ha seduït més de vuit milions de lectors a tot el món.

Mecklemburg, 1837: el somni d’una vida millor convenç la família de l’Ida d’emigrar a Nova Zelanda. Però quan el vaixell arriba per fi a l’Illa Sud, a tot el passatge l’espera una sorpresa desagradable. Allò és realment la terra promesa? Aviat el destí de l’Ida farà un gir inesperat. Coneixerà l’exòtica Cat, amb qui mantindrà una gran amistat, i no oblidarà mai el seu amor secret, en Karl, que també emigrarà, com ella, a Nova Zelanda, a la cerca d’una vida millor…

Fins que arriba la nit de la gran inundació.

llibre-antes-cuelguenAntes de que los cuelguen Joe Abercrombie ; traducción de Borja García Bercero

Madrid : Alianza, 2013

Sinopsi: El Superior Glokta té la missió de defensar una ciutat assetjada per l’exèrcit Gurko i minada per la traïció, a més, també haurà de descobrir què va passar amb el seu predecessor …

Per una altra banda, els homes del Nord han creuat la frontera i han entrat en territori de la Unió destruint-ho tot; per detenir-los no n’hi haurà prou amb l’exèrcit del Rei … Al mateix temps, Bayaz, el Primer dels Mags, condueix a un heterogeni grup d’aventurers a una perillosa missió per les ruïnes del passat …

Joe Abercrombie viu a Londres. Antes de que los cuelguen és el segon volum de la seva trilogia “La Primera Ley”, que completen La voz de las espadas i El último argumento de los reyes, publicades per Alianza Editorial.

llibre-hotel-vendomeHotel Vendôme / Danielle Steel

Barcelona : Plaza & Janés, 2015

Sinopsi: Hereu d’una família de banquers suïssos, Hugues Martin és el propietari d’un dels hotels més prestigiosos de Manhattan, l’Hotel Vendôme. Des que la seva dona, una supermodel, el va abandonar per un cantant de rock, Hugues va decidir viure consagrat al negoci i a la seva filla de 4 anys, Heloise. La nena va créixer feliç, acompanyada pel personal i pels hostes que la consideraven la princesa de l’hotel.

Amb el pas del temps Heloise decideix estudiar hostaleria a Suïssa. Per Hugues és molt dur el fet de separar-se de la seva filla, però l’aparició d’una atractiva decoradora d’interiors dóna un rumb nou a la seva existència. Heloise, per la seva banda, viu la seva primera gran història d’amor amb un atractiu francès. Tot i que ella creu i està convençuda que el seu futur professional està en el Vendôme i que és l’única dona al cor d’Hugues … 

El seu retorn a Nova York suposarà sorpreses, desafiaments i canvis que pare i filla hauran d’assumir i superar perquè l’Hotel Vendôme i les seves vides puguin seguir endavant.

Infantil

llibre-vambes-vermellesClub de les vambes vermelles / Anna Punset

Barcelona : Montena, 2016

Sinopsi: La Laia, la Frida, l’Eva i la Marta són inseparables: sempre ho han estat i sempre ho seran. Ara s’han d’enfrontar a una notícia difícil: la Marta i la seva família se’n van a viure a Berlín! Sembla que el món s’acabi, però les quatre amigues decideixen fundar un club que els permetrà estar juntes sempre juntes fins al final!

llibre-nen-estelEl nen estel /Rachel Hausfater-Douïeb

Barcelona : Baula, 2003

Sinopsi: Un homenatge a tots els infants i pobles que pateixen, amb L’esperança i el desig que no pateixin mai més.

llibre-loco-monosLoco por los monos /Owwn Davey

Madrid : Ediciones SM, 2016

Sinopsi: Hi ha més de 250 espècies de micos al nostre planeta. Aquest llibre conté informació i anècdotes sobre molts micos, des del diminut tití pigmeu fins a l’enorme mandril. Ofereix totes les dades que voldries saber i molt més.

llibre-podi-irrepetibleUn pòdium irrepetible / Georgina Esteve

Barcelona : Editorial Gregal, 2015

Sinopsi: La Martina i l’Èric fan un treball sobre els valors de l’esport, però no amb bibliografia i teoria, sinó amb experiències reals. Provaran diversos esports de la mà d’atletes professionals i aprendran que els valors propis dels esportistes d’alt nivell com: fixar-se uns objectius, fer una bona preparació, lluitar fins al final, tenir una ment forta, voluntat, esperit de superació, confiança en un mateix, etc. Són característiques pròpies dels grans esportistes, però també són aplicables a la vida diària de les persones que no es dediquen a l&’esport. Aquesta història narra la realitat dels esportistes, però també una història d’amor totalment inesperada que no ens deixarà indiferents. L’amor i l’esport, doncs, es fusionaran en un pòdium que serà, francament, irrepetible.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments