Inici Actualitat Es presenta la campanya de prevenció en el consum de drogues i...

Es presenta la campanya de prevenció en el consum de drogues i les conductes abusives ‘A cegues no mola’

0
COMPARTIR

campanya-a-cegues-no-mola

La sala de plens de l’Ajuntament de Taradell va acollir aquest dimarts al migdia la presentació de la nova campanya ‘A cegues no mola’. Es tracta d’una acció transversal entre el Servei de Joventut i el programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana.

El programa “A cegues no mola” durant els primers anys tenia l’objectiu de fer prevenció i reducció de riscos en matèria de drogues en el context de l’oci nocturn, i més concretament, a actes adreçats al públic jove durant les festes majors. A partir de finals de 2015 es va decidir ampliar el seu àmbit d’actuació i no només intervenir en el context d’oci nocturn. Així mateix s’opta per treballar transversalment amb el programa d’Igualtat i incorporar la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes. 

ImprimirLa campanya s’organitza en tres eixos, la prevenció, la sensibilització i la intervenció i inclou diverses actuacions:

1. Campanya gràfica (pòsters, adhesius i pancartes) enfocats a tres temàtiques: consum de drogues, civisme i violència.

2. Estand en espais d’oci nocturn amb personal tècnic per donar informació als joves, amb accés gratuït a ampolles d’aigua etiquetades amb el missatge de la campanya durant els actes festius, dispensació gratuïta de preservatius, tests d’alcoholèmia, suport i ajuda a persones que han patit una agressió; etc.

3. Formació, sensibilització i dotació de recursos als professionals i/o altres agents que intervenen amb joves (tècnics de joventut i cultura, entitats, educadors socials, entre d’altres).

ImprimirTambé s’està treballant un manual de recomanacions per a l’organització d’activitats des d’una perspectiva de gènere, s’ha elaborat un protocol d’actuació per a possibles agressions sexistes en l’estand i s’ha incorporat un taller de còctels sense alcohol a les activitats d’estiu dels diferents municipis mancomunats. A través d’aquest conjunt d’actuacions es pretén reduir les conductes de risc entre el jovent que participa a la festa i sensibilitzar sobre els riscos derivats dels consums i les conductes de risc com l’abús de substàncies, la conducció sota els efectes de l’alcohol o el cansament, la sexualitat de risc, etc. També es volen promoure conductes cíviques en els espais d’oci nocturn.

Accions per aquest estiu

Alhora la campanya pretén fer reflexionar sobre les actituds sexistes, abusives i discriminatòries, implicant a l’entorn que ha d’actuar davant una situació d’agressió sexista. Amb aquest objectiu s’ha elaborat un eslògan “El sexisme no està convidat a la festa”, que identifica el compromís que la Mancomunitat i els municipis que en formen part entorn la prevenció i sensibilització en conductes abusives i masclistes.

Aquest estiu 2016 es faran diverses intervencions coincidint amb la celebració de festes majors o festes joves, concerts, etc. Es podrà trobar l’estand el 15 de juliol als Hostalets de Balenyà en motiu del concert jove i la Festa del Sol Creixent (dins les Festes d’Estiu). També el 5 i 6 d’agost al Parc de les Feixetes a Tona, el 14 d’agost a Seva, el 27 d’agost a Taradell i el 10 de setembre a Viladrau dins les respectives Festes Majors joves.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments