Inici Actualitat Taradell va acollir una jornada sobre l’assetjament i la gestió de conflictes...

Taradell va acollir una jornada sobre l’assetjament i la gestió de conflictes als centres educatius

0
COMPARTIR

jornada-assetjament

La sala de plens de l’Ajuntament de Taradell va reunir 35 persones, entre docents de tots els centres educatius del municipi, representants de la biblioteca i de l’escola de música, i personal tècnic de la Mancomunitat La Plana el passat dimarts dia 28 de juny per participar en una píndola formativa i espai d’intercanvi d’experiències en relació a l’assetjament i la gestió dels conflictes que es donen a les aules i als centres educatius.

En el marc de la Taula de Convivència de Taradell, constituïda a mitjans del 2014, i que compta, entre d’altres, amb la participació de les directores i el director de les escoles d’Infantil i Primària i de l’Institut de Secundària de Taradell, es va proposar aquesta iniciativa de formació.

Ana Nogueras i Robert Gimeno, membres de l’Equip de Prevenció i Mediació del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, varen fer l’acompanyament d’aquesta sessió oberta a tots els docents de les escoles de Taradell, així com als professionals i tècnics municipals que estan en contacte amb infants i joves.

Primer es va fer una breu exposició teòrica per definir què és un conflicte. Després es va treballar per parelles per aprofundir i vivenciar una situació real de conflicte en un centre educatiu. Posteriorment es va poder debatre respecte d’aquesta experiència i quins aprenentatges l’havíem pogut extreure. Es va finalitzar contextualitzant un marc teòric d’actuació em el que es va presentar un decàleg d’eines bàsiques per a la intervenció en conflictes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments