Inici Actualitat El Tribunal Suprem considera que Francesc Homs podria haver comès delictes pel...

El Tribunal Suprem considera que Francesc Homs podria haver comès delictes pel 9N

0
COMPARTIR

francesc-homs-compareix-9N

El Tribunal Suprem (TS) ha obert un procediment judicial contra l’exconseller de Presidència de la Generalitat i diputat al Congrés, Francesc Homs, pel procés participatiu del 9-N. Com havia demanat la fiscalia, Homs serà investigat pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics, els mateixos que Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es quedarà la resta de la causa, que afecta els tres primers investigats, mentre que el TS investigarà només la part que afecta a Homs, que és aforat al Suprem per ser diputat al Congrés espanyol.

taradell-9n-quico-homsLa fiscalia va demanar el febrer passat que s’investigués Homs en considerar que hi havia indicis de delicte en el fet que sostingués en una carta enviada a l’empresa informàtica T-Systems que no hi havia cap impediment per seguir endavant amb el procés participatiu tot i la suspensió per part del Tribunal Constitucional el 4 de novembre. Segons els fiscals, Homs va tenir un comportament “conscient i intencionat d’indubtable transcendència” perquè tots els preparatius seguissin endavant malgrat la prohibició del TC el 4 de novembre.

El passat 7 de març Homs va acudir voluntàriament al TSJC a declarar. Era una declaració voluntària per la seva condició d’aforat, una possibilitat emparada per la llei. En la seva declaració judicial, Homs va assegurar que la fiscalia té intencionalitats “polítiques” en el cas i està al servei del govern espanyol. Es va negar a respondre preguntes de la fiscalia i de l’acusació popular, Manos Limpias, i ni la seva ni les altres defenses li van fer cap pregunta. L’exconseller només va respondre algunes preguntes del magistrat, Joan Manuel Abril.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments