Inici Actualitat Llogari Pujol presenta ‘Contes egipcis per a l’eternitat’

Llogari Pujol presenta ‘Contes egipcis per a l’eternitat’

0
COMPARTIR

llibre-llogari-pujol-2016

El taradellenc Llogari Pujol va presentar aquest dimecres al vespre ‘Contes egipcis per a l’eternitat’. Es tracta d’una publicació basada en els contes ‘El nàufrag’ i ‘Sinhue l’egipci’ per explicar com molts de la literatura clàssica i bíblica s’ha inspirat en contes egípcis.

“Aquests dos contes són obres que han estat copiades.  En molts passatges de grans obres literàries la inspiració està tocant gairebé la fotocòpia”, va destacar. Llogari Pujol va explicar que molta de l’espiritualitat egípcia va passar al cristianisme i que la Bíblia podria estar inspirada en literatura egípcia.

Lluís Rovira, que va presentar l’acte, va destacar que els egipcis “comencen a escriure per comptar, no per narrar. Després de mica en mica s’adonen del poder de l’escriptura”. Pel que fa als dos contes, de més de 4.000 anys d’antiguitat, va destacar que “són contes modèlics, que es feien servir per a dictats o lliçóns als escribes”.

llibre-llogari-pujol-20162

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments