Inici Actualitat Les recomanacions per Sant Jordi de les llibreries de Taradell

Les recomanacions per Sant Jordi de les llibreries de Taradell

0
COMPARTIR

llibres-sant-jordi-2016

Per aquest Sant Jordi 2016 hem demanat quines recomanacions literàries ens fan les dues llibreries de Taradell: l’Estel i l’Estudi. A continuació, segons el seu parer, us les presentem per si us poden ajudar a l’hora de regalar un llibre per la diada. Són 20 propostes de llibres.

Llibreria-papereria L’Estel:

FICCIÓ

llibre-la-luz-no-puedes-verLa luz que no puedes ver d’Anthony Doerr – Editorial Suma

“Premi Pulitzer ambientat a la Bretanya francesa durant la Segona Guerra Mundial”. Davant la invasió nazi, una jove cega ha de fugir amb el seu pare, responsable dels mil panys del Museu d’Història Natural de París, fins la ciutat emmurellada de Saint-Malo. Un jove alemany talentós en fabricació i reparació de ràdios s’unirà a l’exèrcit alemany. L’últim dia abans de l’alliberament de Saint-Malo els dos joves es trobaran casualment.

llibre-ultim-adeuL’últim adéu de Kate Morton – Editorial Rosa dels Vents

“Història d’intriga que es situa en dues èpoques diferents a la costa d’Anglaterra. Misteri i romanticisme”. Un nen desapareix sense deixar rastre al juny de 1933 i la família abandona la casa. 70 anys més tard, una investigadora d’Scotland Yard topa amb la casa abandonada i amb la història del nen desaparegut, i comença a remoure el passat.

llibre-un-gosUn gos d’Alejandro Palomas – Editoral Columna

“Novel·la intimista, que reflecteix la història d’una família. Realista i, a vegades, irònica”. Es tracta de l’última novel·la d’Alejandro Palomas on recupera alguns dels personatges que va presentar a Una mare. La història gira entorn del gos de la família, R, que és atropellat per un cotxe. Coneixerem fets d’aquesta família formada per una mare divorciada i tres fills, en aquest cas al voltant del gos. Una novel·la que reivindica les segones oportunitats i també gira entorn de l’enamorament.

llibre-amiga-genialL’amiga genial d’Elena Perrante – Editorial La Campana

“Infantesa i adolescència de dues amigues en un barri de Nàpols”. La història se centra en dues nenes, la Lila i la Lenù, que viuen en un barri miserable del sud d’Itàlia. Veurem l’amistat de les dues nenes i com es van fent grans i evoluciona la seva relació d’amistat i els seus sentiments.

llibre-nora-websterNora Webster de Colm Tóibín – Editorial Lumen

“Retrat d’una dona irlandesa, mare de quatre fills, que queda vídua i ha de manteir la família”. Situada als anys 60 del segle XX, Nora Webster perd l’amor de la seva vida als quaranta anys i, sense prou recursos econòmics, haurà de fer front a la nova situaciói buscar un far que la guiï i li faci recuperar l’esperança.

llibre-aigues-joventutLes aigües de l’eterna joventut de Donna Leon – Edicions 62

“Última intriga de l’inspector Brunetti ambientada a Venècia”. La comtessa Demetriana Lando-Continui encarrega a l’inspector que investigui l’accident que va deixar la seva néta amb una lesió cerebral irreversible. La policia diu que es va tirar als canals de Venècia víctima de la depressió i les drogues.

 

NO FICCIÓ

llibre-internats-porEls internats de la por de Montse Armengou i Ricard Belis – Editorial Ara Llibres

“Relat periodístic sobre els internats espanyols durant la postguerra”. Investigació que destapa abusos sexuals, maltractament físics i psíquics i explotació laboral que van patir molts nens en internats de l’Estat durant el franquisme.

 

INFANTIL

mafaldaMafalda 50 anys

“Recull dels acudits i vinyetes de la Mafalda durant 50 anys. Imprescindible”.

llibre-animals-truquen-portaEls fantasmes no truquen a la porta d’Eulàlia Canal i Rocio Bonilla – Editorial Animal Llibres

“Conte infantil amb història per fer pensar els més menuts i unes il·lustracions fantàstiques”. L’Ós i la Marmota són amics i sempre juguen junts. Però un dia l’Ós li diu que també ha convidat l’Ànec i a la Marmota no li agrada. Farà de tot per evitar que espatlli la seva amistat.

llibre-babarBabar. Totes les històries de Jean de Brunhoff – Editorial Blackie Books

“Reedició d’un clàssic. Un dels millors contes de la història”. Recopilatori en un sol volum amb totes les aventures de Babar: un dels personatges més populars de la història de la literatura infantil. Inclou sis llibres de Babar escrits i il·lustrats per Jean de Brunhoff.

 

Llibreria-papereria L’Estudi

FICCIÓ

llibre-vida-sara-amatLa vida sense la Sara Amat de Pep Puig (Premi Sant Jordi 2015) – Editorial Proa

Uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, una història d’un nen obedient i una nena que ja no era tan nena, que volia acomplir el desig urgent de fugir. Una commovedora i tendra història d’amor adolescent escrita des de la distància dels anys. Sara Amat tenia 13 anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. Només se’n recorda en Pep de cal Sabataer, el narradaor d’aquesta història.

llibre-ment-hipnotitzadorDins la ment de l’hipnotitzador de Lars Kepler – Editorial Amsterdam

No t’ atreviràs a obrir cap finestra, ni a apagar cap llum, però com sabras que l’assasí no és a dins? Amb el nou thriller de l’escriptor de més èxit de la intriga escandinava, no t’atreviràs ni a tancar els ulls. Un estrany vídeo arriba a comissaria: imatges d’una dona gravades des de l’exterior de casa seva. Uns quants dies després, la dona apareix assassinada; ha mort dessagnada per incomptables ferides al coll i a la cara. Quan, al cap de poc temps, arriba un nou vídeo a comissaria, els policies no en tenen cap dubte: es tracta d’un assassí en sèrie i han d’actuar contra rellotge.

llibre-dies-sense-gloriaEls dies sense glòria de Sílvia Alcàntara – Edicions 1984

El nou llibre de Silvia Alcàntara (Olor de colònia) ens descriu els orígens i la vida de la Glòria, ara en coma, i el conflicte sentimental que la domina sense ser concient que, tard o d’ hora, la vida li ensenyarà les urpes.

 

NO FICCIÓ

llibre-barca-ineditBarça inèdit de Manel Tomàs i Frederic Porter – Editorial Córner

800 històries de la història del F.C.Barcelona, mosaic de centenars d’anècdotes que repassen la trajectòria centenària que sorprendrà, fins i tot, els que creuen conèixer-ho tot del club.

 

llibre-nazi-siuranaEl nazi de Siurana de Toni Orensanz – Editorial Ara Llibres

Després de la Segona Guerra Mundial, un nazi fugitiu es va amagar a Siurana, on es va fer construir un xalet inmens i va viure protegit pel franquisme i per gossos. Tothom coneixia l’amagatall com el xalet del nazi. Què hi ha de veritat derrera la llegenda…?

 

CUINA

llibre-hora-vermutL’hora del vermut de Toni Monné – Cossetània Edicions

El llibre presenta 150 receptes sorprenents que serveixen per acompanyar un bon vermut: tapes fredes i calentes, broquetes, pinxos, fregits, cassoletes, fumats, salaons, planxa i llaunes. Còctels amb vermut.

 

SENDERISME

Coberta Montseny, 44El Montseny d’Òscar Farrerons i Lluís Pagespetit – Farell Editors

Selecció de més de 50 indrets emblemàtics del Montseny, amb itineraris que us permetin incrementar el coneixement d’aquesta muntanya amb llocs d’interès natural, història i llegendes.

 

INFANTIL

llibre-patufetPatufet, on ets? de Roger Roig – Cossetània edicions

Hem de buscar en Patufet a diferents capitals o indrets de Catalunya mentre aprenem tradicions, història i geografia catalana.

 

PRIMERS LECTORS

llibre-agus-monstres– Col·lecció L’Agus i els monstres – Editorial Combel

Històries gràfiques d’un noiet despistat i una mica galtes, però un tros de pa. Aventures que treballen diferents valors morals i educatius.

 

JUVENIL

llibre-mentidersMentiders d’Elisabeth Lockart – Editorial Fanbooks

Novel·la amena de ràpida lectura, amb la Candance com a protagonista amb la qual et sentiràs identificat/da i, de mica en mica, et posaràs a la seva pell, mentre descobreixes el seu passat més fosc…

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments