Inici Actualitat La periodista Mercè Cabanas parla de com evoluciona la dona a Mèxic

La periodista Mercè Cabanas parla de com evoluciona la dona a Mèxic

0
COMPARTIR

xerrada-merce-cabanas-20162

La periodista taradellenca Mercè Cabanas va aprofitar la seva estada a Taradell per pronunciar una xerrada a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font entorn de la dona a Mèxic. Cabanas que fa set mesos que viu a Ciutat de Mèxic, on ja hi havia residit fa cinc anys durant quatre anys, va voler parlar més de solucions i no tant de problemes.

xerrada-merce-cabanas-20163Primer de tot, va explicar que la dona a Mèxic és majoria, però hi ha molta violència i desigualtat social. Així, es calcula que unes sis dones al dia són assassinades. “Fins ara, a banda de Ciudad Juárez, s’ha ignorat absolutament i allò que no es mesura no existeix i, per tant, el feminicidi no existia”, va afirmar. També va explicar que hi ha milers de dones que desapareixen, ja sigui perquè marxen del país o perquè “fas nosa a algú”.

Paral·lelament, va dir que hi ha molts activistes pels drets humans que realitzen tasques per canviar la situació de la dona. Per exemple, va exposar el programa Atenea d’autobusos per a les dones. Consisteix en què de 6 a 10 del matí i de 6 a 10 del vespre el primer vagó de metro només és per a dones i nens fins a 12 anys. “Hi ha molta violència social i la que es pateix més és fora de casa, als mitjans de transport”. Així, es calcula que un 80% de dones que usen el metro han patit algun tipus d’agressió sexual. L’altra gran xacra és que hi ha molta violència de gènere a casa.

xerrada-merce-cabanas-2016

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments