Inici Actualitat Divendres es projecta el documental capverdià ‘Tchindas’ a la Biblioteca de Taradell

Divendres es projecta el documental capverdià ‘Tchindas’ a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

film-tchindas

Aquest divendres, a les 8 del vespre, a la Biblioteca de Taradell es podrà veure el documental Tchindas. Es tracta d’una activitat emmarcada dins del projecte De biblioteca a biblioteca, de país a país que aquest 2016 es dedica a Cap Verd. L’acte comptarà amb la presència d’un dels seus directors, Pablo García Pérez de Lara, amb qui després del film, els assistents podran debatre i comentar el documental.

Tchindas està rodat a São Vicente, una petita illa de Cap Verd, coneguda a Europa bàsicament per la seva ciutadana més il·lustre, Cesárea Évora. El film es centra, però, en una de les personalitats més desconegudes fora del seu país: Tchinda, una modesta venedora de coxinhas (bunyols) que va assolir la fama entre els seus fans quan va assumir públicament la seva condició de transsexual. El documental recull les vicissituds quotidianes d’aquest ésser paradigmàtic, estretament vinculat al seu barri humil i les preparacions del principal esdeveniment de l’any: el Carnaval.

Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena van rodar el febrer del 2013 aquest llarg documental sobre la gran festa de Cap Verd, a l’illa de São Vicente, a través de la mirada de tres transsexuals: a banda de la Tchinda hi ha l’Elvis i l’Edinha, i compta, això sí, amb la banda sonora de la desapareguda i homenatjada Cesárea Évora.

Des de la seva estrena internacional, el juliol del 2015, Tchindas ha guanyat diversos premis. Per exemple a  l’Outfest, al Chicago Reeling, al MiradasDoc i al LesGaiCine, entre d’altres. També s’ha projectat a la Seminci i, fora de competició, a l’In-Edit i a la Mostra de São Paulo.

Aquí podeu veure el tràiler:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments