Inici Actualitat Un any després d’obrir l’EAS Taradell té més de 1.250 usuaris

Un any després d’obrir l’EAS Taradell té més de 1.250 usuaris

3
COMPARTIR

piscina-coberta

Aquest proper 28 de març es compleix un any exacte de la inauguració de l ‘Espai d’Aigua i Salut (EAS) de Taradell. Segons dades facilitades per l’Ajuntament de Taradell, en aquest març del 2016 hi ha 1.258 usuaris habituals de l’equipament esportiu. Aquesta xifra es tradueix en 717 abonaments (quotes cobrades). És el record d’usuaris i abonaments des de la seva obertura.

I és que l’EAS ja va començar amb molts usuaris, ja que un total de 1.121 van ser-ne durant el primer mes de funcionament (abril de 2015). Des de llavors la xifra del miler no s’ha deixat mai. El mes d’agost va ser el període amb menys usuaris (1.098) i menys abonaments (621). En el següent gràfic podeu veure l’evolució durant aquest primer any de funcionament:

grafic-abonaments-1rany-eas-taradell

Paral·lelament, també cal destacar que hi ha molta gent que en fa un ús puntual. És a dir, no són abonats, però en canvi algun dia potser paguen l’entrada puntual per gaudir de l’equipament. Durant aquest mes de març de 2016 també s’ha registrat el màxim nombre d’entrades puntuals, com podeu veure a continuació:

grafic-entrades-puntuals-1rany-eas-taradell

 

Procedència dels abonats i usuaris de l’EAS

Dels 1.258 usuaris la gran majoria, més d’un miler, són de Taradell (1.043). És a dir, un de cada sis taradellencs va a l’EAS. Però també n’hi ha d’altres municipis d’arreu de la comarca d’Osona. Per exemple, el segon municipi amb més usuaris és Santa Eugènia de Berga (60), seguit per Vic (36), Seva (36) o Sant Miquel de Balenyà (29). Amb menys de 10 usuaris hi ha altres municipis com Tona, Calldetenes, Les Masies de Roda, Muntanyola, El Brull, Viladrau, Malla, Centelles, Santa Maria de Corcó, Sant Hipòlit de Voltregà, Manlleu, Prats de Lluçanès o Aiguafreda.

Sorprèn que hi ha un usuari de Manresa, un altre de Badalona i un altre de Sant Hilari Sacalm, poblacions molt més allunyades.

El Duo l’abonament més sol·licitat

spinning-piscinaPel que fa al tipus d’abonaments, el més utilitzat és el Duo adult (preu per persona 37,83€) amb un total de 211 abonaments (és a dir, 422 usuaris paguen, tot i que es comptabilitza com a 211 quotes/abonaments perquè es domicilia un rebut per cada dues persones). El segueix l’abonament adult individual (44,50€) amb un total de 170.

Per darrere hi ha l’abonament individual per a la gent gran (28,93€) que suma un total de 112 i l’abonament Familiar 2 (inclou 2 adults + fills fins a 21 anys per 89€) amb un total de 70 (però beneficia a 210 usuaris). Finalment, hi ha l’abonament jove individual (69), l’abonament Familiar 1 (63) amb 120 usuaris beneficiats (1 adult + fills fins a 21 anys), i l’abonament infantil individual (22), que no existia al principi i es va oferir a partir del mes de juny.

Quasi 500 escolars als cursets

sala-fitness-piscinaEn el primer any de funcionament han passat un total de 469 escolars de diferents edats pels cursets de natació de l’EAS. Cal dir que els cursets no s’han programat al 100% des del passat mes d’octubre, ja que l’EAS va posar-se en marxa quan tots els centres escolars ja estaven en ple últim trimestre i amb els cursets programats en altres llocs. Tot i això, al mes de juny es va fer un curset intensiu per l’escola Les Pinediques.

Pels cursets escolars hi han passat alumnes dels centres escolars de Taradell (Les Pinediques, col·legi Sant Genís i Santa Agnès, El Gurri, IES Taradell), però també de l’escola bressol El Menut de Balenyà, escola El Castell de Tona, Les Basseroles de Seva i l’escola Farigola de Seva. També ha donat servei a usuaris de la Residència Vilademany i Sant Tomàs.

El que sí va començar a partir del primer dia van ser els cursets per a nadons i adults, que han anat creixent en usuaris fins al centenar d’aquest primer trimestre del 2016. En total han tingut 305 usuaris.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Claudi Pujol Boada
Claudi Pujol Boada
27 març 2016 7:26

Hola, m’agradaria fer un altre comentari a la notícia. Primer dir que sóc un dels taradellencs que no utilitzo l’EAS. Tampoc utilitzo el pavelló d’esports, ni el camp de futbol, ni el local dels jubilats, ni el de l’esbart, ni molts d’altres que són municipals. Tampoc utilitzo ni el tanatori ni el cementiri, i quan arribi el moment, tinc deixades instruccions al cas, tampoc. Els números d’abonats són els que són i hi ha moltes gràfiques molt ben fetes, però sobretot hi falta la dada més important: quin dèficit genera aquesta piscina per l’ajuntament? I els locals i serveis que… Llegeix més »

Pere
Pere
25 març 2016 16:25

Hola, m’agradaria fer un comentari a la notícia.
Primer dir que sóc un dels taradellencs que no utilitzo l’EAS.
Els números d’abonats són els que són i hi ha moltes gràfiques molt ben fetes, però sobretot hi falta la dada més important: quin dèficit genera aquesta piscina per l’ajuntament? Perquè jo ja he dit que no l’utilitzo, però aquest deficit sí que el pago jo i tots els taradellencs que no podem assumir pagar les quotes per fer-nos socis. Pregaria que també es fés públic els números d’aquest equipament municipal.
Gràcies

vei
vei
25 març 2016 14:56

Tot esforç pel poble és poc, però la moneda té dues cares, em diuen que 1.000 taradellencs en fan ús, i 5.000 no, estaria més content si fos al revés…..