Inici Actualitat Francesc Homs declara al Tribunal Superior de Justícia per la consulta del...

Francesc Homs declara al Tribunal Superior de Justícia per la consulta del 9N

2
COMPARTIR

francesc-homs-compareix-9N

El taradellenc i exconseller de la Presidència i actual diputat al Congrés, Francesc Homs, ha comparegut aquest dilluns al matí davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació a la consulta del 9N. La declaració es feia de forma voluntària després que el magistrat que instrueix la causa li oferís abans que pogués ser investigat pel Tribunal Suprem.

Francesc-Homs-compareix-9N2Homs ha entrat a la seu del Tribunal acompanyat per la seva muller i amb el suport de tot el Govern català com el vicepresident, Oriol Junqueras, els consellers, Raül Romeva, Neus Munté, Josep Rull, Santi Vilai Jordi Baiget, o la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. També hi eren familiars i amics de Francesc Homs, com l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, o el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig.

Homs defensa la legalitat de la consulta

Francesc Homs ha afirmat que la fiscalia té intencions “polítiques” en el cas de la consulta del 9N i està al servei del govern espanyol. També ha desfensat que sempre va actuar legalment. En la seva compareixença Homs no ha respost a cap pregunta jurídica, ja que, segons ha dit, s’ho reserva per si ha de declarar davant del Tribunal Suprem com a investigat.

Després d’escoltar les declaracions de Francesc Homs el magistrat del TSJC haurà de decidir si eleva o no la causa al Tribunal Suprem, tal i com demana la fiscalia que considera que hi ha indicis de delicte en el paper de l’exconseller en la contractació del sistema informàtica que es va fer servir per les votacions en la consulta. Les acusacions es basen en una carta d’Homs a l’empresa contractada on confirmava a l’empresa que podien continuar amb la feina perquè no es vulnerava la suspensió del 9N per part del Tribunal Constitucional.

Homs és el quart responsable del Govern en declarar arran del 9N després de fer-ho l’exvicepresidenta, Joana Ortega, l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’expresident, Artur Mas.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
7 març 2016 17:48

L’ANC i l’ANC Taradell impulsa una concentració per donar suport en Mas, l’Ortega i Rigau, i quan es tracta de donar suport a un ciutadà del nostre poble, l’ANC Taradell ni es mou…

Per segons què, orgull de poble però per segons què, no… Perdoneu però algú ho havia de dir!

Joan
Joan
7 març 2016 18:51
Reply to  Jordi

Home, el moment polític no és el mateix, sincerament… ni la seva suposada “infracció” és tan gran… ni ell és en Mas.

A part, que ell declara voluntàriament.