Inici Actualitat Novetats literàries de febrer 2016 a la Biblioteca de Taradell

Novetats literàries de febrer 2016 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font d’aquest febrer del 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-amiga-genialL’amiga genial / Elena Ferrante

Barcelona : La Campana, 2016

Sinopsi: Elena Ferrante parla d’una amistat femenina, la que uneix la Lila Cerullo i l’Elena Greco, des de la infància al Nàpols dels anys cinquanta del segle passat fins avui. L’autora aprofundeix en la naturalesa complexa de l’amistat entre dues nenes, dues noies, dues dones, seguint pas a pas el seu creixement individual.

llibre-diamant-blauDiamant blau / Care Santos

Barcelona : Columna, 2015

Sinopsi: Diamant blau ens submergeix en el passat familiar durant les primeres dècades del segle XX, quan l’esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social. En Silvestre Pujolà és un home fet a si mateix que deixa enrere el seu passat rural per començar a treballar com a tintorer en una fàbrica tèxtil de Mataró a mitjan segle XIX. El seu afany de lluita el portarà més enllà de la seva destinació en conèixer la Teresa, una dona que donarà sentit a la seva vida plena de superacions constants. Uns anys més tard, la Teresa Pujolà, la néta, recorrerà el camí invers en renunciar a la seva posició social per casar-se amb qui estima.

llibre-homes-sense-donesHomes sense dones / Haruki Murakami

Barcelona : Empúries narrativa, 2015

Sinopsi: Sis relats profunds i subtils que exploren la mentalitat masculina japonesa. Sis relats en què els protagonistes són homes sols. Les dones són les grans absents d’aquestes històries: han marxat, han fugit, han mort o senzillament han desaparegut… Però el seu esperit sembla estar sempre ben a prop. En aquest recull trobarem alguns dels trets més característics del millor Murakami:  la música pop dels Beatles, els seus referents literaris, els personatges solitaris i melancòlics, un humor subtil… Sense anar gaire lluny, el títol del recull fa referència a la segona col·lecció de relats que Hemingway va publicar l’any 1927, Men without women. La majoria dels relats han aparegut prèviament en algun mitjà japonès, però totes les versions han estat retocades o modificades per l’autor per ser publicades en aquest format. Només un relat, el que dóna títol al volum, ha estat específicament escrit per al llibre.

llibre mes maleit karmaMés maleït Karma / David Safier

Barcelona : Empúries narrativa, 2015

Sinopsi: La Daisy viu una vida que és un caos de festes, alcohol i relacions d’una nit. La seva carrera d’actriu es troba en punt mort i està a punt de quedar-se sense pis per no poder pagar les factures. És llavors quan el destí fa que topi amb l’estrella de Hollywood del moment, l’actor Marc Barton. La seva relació comença malament i empitjora quan, després de morir junts en un accident de cotxe, s’adonen del seu càstig per haver acumulat mal karma durant la vida: convertits en formigues dins d’un cau fosc, hauran d’acumular bon karma per ascendir en l’escala de la reencarnació i evitar que en Jannis, el millor amic de la Daisy, i la Kelly, la dona d’en Marc, es converteixin en parella.

llibre-provesLes proves / James Dashner

Barcelona : Fanbooks, 2014

Sinopsi: Resoldre el Laberint havia de posar punt i final a tot. Prou enigmes. Prou variables. Prou córrer. En Thomas estava convençut que, desprès de sortir-ne, els clarians recuperarien la seva vida anterior. Però cap d’ells no sabia quina era la mena de vida que els esperava. Ara, el món exterior, devastat per les erupcions solars i socarrimat per un clima nou i brutal, s’ha convertit en un desert de terra erma on regna el caos. Als clarians no se’ls ha acabat córrer, ni de bon tros. En comptes de la llibertat, es troben davant d’una altra prova: travessar les Brases, a la part més castigada del món.

Llibres infantils

llibre-bon-viatgeBon viatge, petitó / Beatrice Alemagna

Sinposi: El viatge serà llarg. Així que haig de preparar molt bé la meva maleta. Un nen es prepara per sortir de viatge. No sabem on va, però sabem que ha d’anar lluny. Es prepara de manera minuciosa, com si seguís un ritual precís en el qual participen la mamà, el papà i fins el gat. Un petit i delicat llibre per acompanyar cada nit el lector cap al món dels somni. Un petit llibre en el qual cada acció és important. Bon viatge, petitó!

llibre-arbres-bonicsEls arbres són bonics / Janice May Udry

Sinopsi: “Els arbres són bonics” diu Janice May Udry al seu primer llibre per a nens; i afegeix que fins i tot un sol arbre és bonic, si resulta que és l’únic que teniu. Són divertides, algunes de les raons per les quals és tan bo tenir arbres al voltant. Unes són fets indiscutibles, però en totes elles s’hi respiren una simplicitat i una bellesa poètica  que segur que captivaran qualsevol nen: tant si només coneix un arbre com si en coneix molts, s’entusiasmarà amb les descripcions de les coses divertides que es poden fer en un arbre, amb un arbre o sota un arbre. Els alegres dibuixos de Marc Simont, la meitat acolorits del tot, accentuen l’encant infantil de les paraules. I cada dibuix d’un arbre o de molts arbres mostra la bellesa que poden tenir.

llibre-casa-encantadaLa casa encantada / Kazuna Kohara

Sinopsi: Una casa enorme i vella a les afores de la ciutat amaga una esgarrifosa sorpresa! Però… Qui té por a uns quants fantasmes? La protagonista d’aquesta història, segur que no!

 

Pel·lícules

film-james-melocotonJames i el melocotón gigante / Tim Burton

Sinopsi: Tim Burton, l’aclamat director d’Alicia al país de les meravelles, ens presenta aquesta pel·lícula que ha arribat al cor del públic i ha rebut crítiques d’arreu del món. Inspirat per un dels llibres favorits de l’escriptor Roal Dahl, Burton, Denise Di Novi i el director Henry Selick combinen de manera fascinant acció, animació i efectes especials per crear un món que deixa volar la nostra imaginació.

Quan en James deixa caure al terra una bossa plena de llengües de cocodril, un préssec comença a créixer de manera sorprenent. Després d’entrar dins seu, James descobreix el món màgic que s’amaga a l’interior: un grup d’insectes amb aspecte de persones, l’indiscret cent peus, la marieta maternal, el savi saltamartí i l’aranya coqueta. Aquí comença el seu increïble viatge a través de l’Oceà Atlàntic, convertint-se en l’aventura més gran de la seva vida.

Ambientada amb la meravellosa música de Randy Newman, aquest clàssic és una increïble aventura per tota la família.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments