Inici Actualitat El cicle de concerts de Santa Llúcia creix i també arribarà a...

El cicle de concerts de Santa Llúcia creix i també arribarà a Calldetenes

0
COMPARTIR

presentacio-3r-cicle-concerts-santa-llucia

La 3a edició del cicle de concerts ‘Músiques a Santa Llúcia’ de Taradell ha presentat aquesta dilluns la programació, que s’inicia dissabte. En total s’han programat cinc concerts i, com a novetat, s’incorpora la col·laboració amb l’Auditori Teatre de Calldetenes.

El director artístic del cicle, Albert Prat, ha explicat que la particularitat d’enguany és que el cicle creix i ha aconseguit teixir sinergies amb Calldetenes. En aquest sentit, la col·laboració amb el municipi veí acostarà a Calldetenes la música clàssica de la mà de Chopin a un públic de fins a 400 persones, un nombre molt més gran del que cap a la capella, on l’aforament és molt més reduït. Prat ha assenyalat que l’objectiu de l’organització és oferir un cicle de concerts “de primera qualitat” en espais d’acústica “privilegiada” de Taradell, però també obrir-los a la resta de la comarca.

presentacio-3r-cicle-concerts-santa-llucia2Enguany, el salt s’ha fet cap a Calldetenes, però Prat no ha descartat que les sinergies de col·laboració es puguin establir també amb altres municipis d’Osona en les properes edicions. 

Després de l’èxit de la primera edició el 2014 i la consolidació l’any passat, aquesta tercera edició començarà a la capella de Santa Llúcia amb un concert del Quintet Gradiva per a clarient i amb peces de Brahms i Mozart. Els concerts s’allargaran fins al 8 de maig.

L’objectiu de l’associació amb aquest cicle és promoure i donar a conèixer la música de cambra en espais singulars del municipi a la gent de Taradell i, per extensió, a la resta de la comarca.

Els concerts

El concert del 13 de març, a les 6 de la tarda i també a la capella de Santa Llúcia, acostarà al públic l’obra de Bach amb solos per a violí i violoncel que seran interpretats per tres músics.

La capella del Santíssim de l’església parroquial de Sant Genís acollirà el concert per a arpa i flauta del 3 d’abril a les 6 de la tarda un concert per a arpa i flauta. Per altra banda, la capella de Santa Llúcia, el 17 d’abril a les 6 de la tarda, donarà la benvinguda a la guitarra de la mà d’Izan Rubio.

nits musicals santa llucia6El concert de Calldetenes serà el 8 de maig a les 6 de la tarda amb el Grup ReBLa’T, que acostarà Chopin i les seves peces per a piano a tot el públic assistent. El pianista osonenc Eudald Buch serà un dels joves talents damunt l’escenari.

El preu de cada concert serà de 10 euros per persona i 20 euros per la unitat familiar. Les entrades es poden comprar als mateixos espais escollits per als concerts mitja hora abans de començar, tret del cas del concert del 8 de maig a Calldetenes que es podran comprar al web de l’Auditori de Calldetenes abans del començament del concert a la taquilla del mateix Auditori.

Aquesta iniciativa dels Amics de Santa Llúcia compta amb el suport dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Taradell, l’Ajuntament de Calldetenes i les Joventuts Musicals de Catalunya.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments