Inici Actualitat El taradellenc Gerard Calm dissenya el llibre ‘Cocinando un tributo’ del Celler...

El taradellenc Gerard Calm dissenya el llibre ‘Cocinando un tributo’ del Celler de Can Roca

0
COMPARTIR

llibre-celler-can-roca

La setmana passada es va presentar a Madrid el llibre ‘Cocinando un tributo’ sobre el Celler de Can Roca. Doncs bé, la publicació ha estat dissenyada per un taradellenc. Gerard Calm, cap de Zoo Studio, és el responsable del disseny del llibre que explica la gira feta per tot l’equip del Celler de Can Roca l’estiu de 2014 per Mèxic, Colòmbia i Perú.

llibre-celler-can-roca3El llibre compta amb 440 pàgines distribuïdes en sis capítols amb 170 fotografies. Inclou les receptes dels plats elaborats durant la gira i converses amb xefs de fama mundial sobre la gastronomia actual i el seu futur.

Segons Calm, cada capítol té un disseny propi, dins un mateix estil contemporani i avantguardista. S’han escollit quatre tipus diferents de paper. El llibre s’ha fet sense llom i s’ha imprès per tal d’aconseguir una textura de tela precolombina, que contrastés amb unes tapes més lleugeres de disseny més europeu, buscant el contrast entre la cultura centreamericana i l’avantguardisme de la cuina del Celler de can Roca. Segons Gerard Calm, “haver fet el llom d’aquesta manera és molt complicat de produir i les impremtes moltes vegades declinen fer la impressió” i afegeix que “hem aconseguit fer un llibre objecte que estèticament expliqués l’aventura del Celler”.

llibre-celler-can-roca2L’elaboració del llibre va iniciar-se al juny de 2015 i es va lliurar a finals de novembre. Com a anècdota, quan van presentar el llibre als germans Roca, aquests el van convidar a dinar explicant-li tots els plats que servien i, fins i tot, van presentar-li una delegació de l’ONU i el ministre de Cultura de Nigèria, que en aquells moments dinaven al restaurant.

El Celler de Can Roca va ser considerat el millor restaurant del món el 2013 i 2015.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments