Inici Actualitat El desplegament del 4G a Taradell provoca interferències en la recepció de...

El desplegament del 4G a Taradell provoca interferències en la recepció de la TDT

0
COMPARTIR

antenes-telefonia-mobil2En els últims dies alguns domicilis taradellencs han tingut problemes en la recepció de canals de TDT als seus televisors. Segons informa l’Ajuntament de Taradell, el motiu és l’adaptació a la tecnologia de dades mòbils 4G, que des de dilluns s’està fent al municipi.

Aquesta tecnologia utilitza una freqüència molt propera a la de la Televisió Digital Terrestre (TDT), fet que ha provocat que en alguns domicilis es visualitzessin canals de televisió amb interferències. Per exemple, alguns habitatges de la Plaça de Santa Llúcia han patit aquestes interferències, sense previ avís.

La companyia instal·ladora no va comunicar del canvi que estava fent a l’Ajuntament, que va ser informat de la incidència a través d’algun instal·lador. Per aquest motiu, es van fer gestions per esbrinar d’on provenia el problema i es va saber que les interferències eren produïdes pel canvi de tecnologia.

El Ministerio de Industria, Energía y Turismo obliga als operadors mòbils a garantir que la recepció de televisió dels ciutadans no es vegi afectada mentre van desplegant els serveis de 4G. Per això, si algú no rep correctament el senyal de televisió pot informar-se al telèfon 900 833 999 o a la web www.llega800.es. Qualsevol actuació tècnica o adaptació de l’antena, serà gratuïta. En la majoria de casos suposa col·locar un filtre a l’antena. En cas que algun domicili ja hagi fet l’adaptació pel seu compte, segons l’Ajuntament de Taradell, trucant al número esmentat se’ls reemborsarà l’import corresponent.

La tecnologia 4G suposa una major velocitat d’internet per als mòbils i dispositius mòbils, fent més ràpides les descàrregues i pujades de vídeo, millorant la cobertura a l’interior d’edificis i donant més cobertura geogràfica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments