Inici Actualitat Primeres novetats literàries del 2016 a la biblioteca de Taradell

Primeres novetats literàries del 2016 a la biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font en aquest inici de 2016. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-no-mata-fa-mes-fortEl que no mata et fa més fort / David Lagercrantz

Barcelona : Columna, 2015

Sinopsi: La Lisbeth Salander està inquieta. Ha participat en un atac hacker, sense cap raó aparent, i està assumint riscos que normalment evita. La revista Millennium ha canviat de propietaris. Els qui el critiquen, insisteixen que  en Mikael Blomkvist ja és història. Una nit, en Blomkvist rep la trucada del professor Frans Balder, un eminent investigador especialitzat en Intel·ligència Artificial, qui afirma tenir en la seva poder informació vital per al servei d’intel·ligència nord-americà. El seu as a la màniga és una jove rebel, una bestiola rara que s’assembla molt a algú a qui en Blomkvist coneix massa bé. En Mikael sent que aquesta pot ser l’exclusiva que ell i Millennium tant necessiten, però la Lisbeth Salander, com sempre, té els seus propis plans.

llibre-com-es-fa-noiaCom es fa una noia / Calthin Moran

Barcelona : Anagrama, 2015

Sinopsi: Si ets una adolescent grassoneta, t’has de masturbar amb discreció per no despertar el teu germà petit, vius a Wolverhampton, pertanys a una família nombrosa amb una economia precària, tens un pare bevedor amb aspiracions mai satisfetes de triomfar en el món de la música i una mare depressiva, la vida pot ser una merda. Si per a més inri fas el ridícul a la televisió local llegint un poema, ha arribat el moment de prendre mesures dràstiques. Així és com la Johanna Morrigan es converteix en la Dolly Wilde i, sense ser major d’edat, comença a dedicar-se a la crítica musical en una revista de Londres.

Entre concert i concert, la protagonista i narradora d’aquesta novel·la d’iniciació relata sense pèls a la llengua el seu pas a l’edat adulta a còpia de fumar, beure i deixar de masturbar-se amb artefactes d’allò més diversos per passar al sexe amb homes no menys diversos, entre els quals un músic de Brighton amb un membre viril inhumanament descomunal.

llibre-temps-cada-cosaEl temps de cada cosa / Raquel Ricart

Barcelona : La Magrana, 2015

Sinopsi: Quan el professor Tomàs Bel veu entre els alumnes una viva imatge de l’americana Mary Castaway, el seu gran amor perdut fa vint anys, no sap que és a punt de tancar-se una història extraordinària, plena de ramificacions insospitades. Seguint diversos fils que s’entrecreuen al llarg de més de mig segle entre València i els Estats Units, Raquel Ricart novel·la l’amor incondicional i l’abandó, tramats a l’entorn de la pèrdua dels fills, els secrets, el remordiment i la redempció.

llibre-vida-familiaVida de família / Akhil Sharma

Barcelona : Anagrama, 2015

Sinopsi: A finals de la dècada dels setanta, Ajay, el seu germà major i els seus pares, deixen Delhi per instal·lar-se a Queens, Nova York. El pare haurà d’afrontar el seu alcoholisme; la mere haurà d’acceptar un treball per sota la seva qualificació i Ajay haurà de suportar la pressió de ser molt brillant en els estudis. Amb dramatisme, però també amb humor, aquesta intensa novel·la parla de l’amor i el dolor i de la lluita per obrir-se camí.

llibre-observadaObservada / Renée Knight

Barcelona : Salamandra black, 20154

Sinopsi: Quan Catherine Ravenscroft troba a la seva tauleta de nit el llibre Un perfecte desconegut i el llegeix, reviu aquell dia fatídic que havia decidit oblidar per sempre. El llibre revela detalls sobre el que va passar 20 anys abans, el secret millor guardat, del que ni tant sols el seu marit ni el seu fill en saben res. Però el més inquietant és que, a jutjar pel final de la novel·la, l’autor no s’aturarà fins aconseguir desemmascarar-la i imposar la seva venjança. A partir de llavors, la vida de Catherine es converteix en un malson. Ara que el passat li exigeix passar comptes, la seva única esperança és afrontar el què va passar encara que aquesta veritat podria suposar perill per allò que més estima.

llibre-quan-siguis-lliureQuan siguis lliure / Maria de la Pau Janer

Barcelona : Columna, 2015

Sinopsi: És una història de solidaritat entre dones, que fan front a l’adversitat i no es rendeixen mai en el camí de l’alliberament. Des dels palaus i els jardins del Bagdad mític fins als escenaris inhòspits, el relat ens condueix a través de tot tipus de proves, com les passions desfermades, les promeses que meravellen, el desamor que pot paralitzar, l’infortuni, la traïció i sobretot la rebel·lia. Però no hi ha res tan poderós com la consciència d’haver de complir un pla elaborat segles enrere, la força de saber que ets la baula imprescindible perquè el somni es compleixi…

llibre-a-flor-pielA flor de piel / Javier Moro

Barcelona : Seix Barral, 2015

Sinopsi: El 30 de novembre de 1803, una coberta arriba al port de La Corunya entre crits de joia i aplaudiments. En el seu interior hi viatgen vint nens orfes amb la missió de portar la recent descoberta vacuna de la verola als territoris d’Ultramar. Els acompanya Isabel Zendal, encarregada de cuidar-los. Els herois d’aquesta desgavellada expedició, dirigida pel metge Francisco Xavier Balmis i el seu ajudant Josep Salvany, sobreviuran a temporals i a naufragis, s’enfrontaran a l’oposició del clergat, a la corrupció dels oficials i a la cobdícia dels que busquen l’heroïcitat a costa de els desemparats.

Juvenil

llibre-ordres-sagradesOrdres sagrades / Benjamin Black

Alzira : Bromera, 2015

Sinposi: Quan el cos del millor amic de la seva filla arriba a la taula d’autòpsies, Quirke s’endinsa en un món de corrupció que el conduirà fins als racons més foscos de l’Església i l’Estat irlandès. Als anys 50, el control de l’Església catòlica a Irlanda és absolut. Les convencions socials estan estrictament marcades, la censura en premsa és part del dia a dia i se silencien crims atroços. Però quan un periodista, gran amic de Phoebe –la filla de Quirke–, és assassinat, aquest carismàtic prosector serà incapaç de continuar jugant amb les regles dictades pels poderosos. Juntament amb l’inspector Hackett, Quirke investigarà la mort del jove i descobrirà fins on és capaç d’arribar l’elit eclesiàstica per protegir uns interessos ben foscos.

llibre-volando-soloVolando solo / Roald Dahl

Barcelona : Alfaguara, 2015

Sinposi: Roald Dahl ens narra en aquesta novel·la juvenil els esdeveniments més fascinants de la seva vida, marcada per les ànsies d’aventura: les increïbles experiències com a pilot de combat a la Segona Guerra Mundial, el plaer de volar, la companyonia en temps difícils i l’exòtica bellesa dels seus viatges per Àfrica. Volant és l’apassionant autobiografia d’un dels millors escriptors de tots els temps explicada amb agilitat i emoció.

llibre-marEl Mar / Patricia García-Rojo

Boadilla del Monte : SM, 2015

Sinopsi: Una aventura de caçadors de tresors en una ciutat submergida sota el mar. Un cant a la vida senzilla i a la recerca de la felicitat en les coses petites. Una història que demostra que el món no és el que sembla. Novel·la guardonada amb el Premi Gran Angular 2015. En Rob ha sobreviscut a un tsunami i ara viu en una teulada, caça tresors en el seu vaixell fet de suro blanc i està perdudament enamorat de Llana. En una de les seves excursions a la recerca de nous tresors marins, troba una pedra màgica que li permet transformar-se en qualsevol persona que desitgi. Aquest descobriment capgira la seva vida, però també l’ajuda a descobrir que al món res és el que sembla.

 

Còmic

comic-mundo-piesEl Mundo a tus pies / Nadar ; [prólogo de Isaac Rosa]

Bilbao : Astiberri, 2015

Sinposi: Els tres relats que componen aquest llibre parlen d’aquesta interrupció, que vivim avui en dia i que ha dilapidat el futur d’una generació i ha donat peu a un nou món on les regles del joc han canviat, on ja no val la pena escrutar el passat per aconseguir respostes o consol. L’escriptor Isaac Rosa al pròleg subratlla que Nadar dóna cabuda a El mundo a tus pies a “un malestar que no sabem anomenar, i que de vegades treu el cap en forma de tristesa, altres, de fàstic, dolor, enveja. Dins dels tres relats que podem trobar en aquest llibre hi ha també molt ressentiment: hi ha ressentiment de classe, encara que ja no parlem d’aquesta lluita de classes que no només continua, sinó que l’anem perdent per golejada. Hi ha fins i tot ressentiment intergeneracional cap als teus pares, que et van prometre un futur que no era aquest. Hi ha ràbia, hi ha esclats de fúria i ganes de guillotina alhora que resignació per no ser capaços de canviar res. Però tot i això en Carles, en David i la Sara juguen les seves cartes i aposten fort, tracten de ser feliços, de viure i seguir endavant.

comic-atentadoEl Atentado / guión: Loïc Dauvillier ; dibujos y color: Glen Chapron ; adaptación de la novela de Yasmina Khadra

Barcelona : Alianza, 2015

Sinopsi: Amin Jaafari és un prestigiós cirurgià israelià d’origen palestí que treballa en un hospital de Tel Aviv. Un dia hi ha un atac suïcida que provoca una gran massacre en un restaurant. Amin atén a l’hospital als supervivents i poc després rep la notícia que, entre els morts, es troba la seva dona, i que tot apunta que es tracta de la causant de l’atemptat. Amin, a partir d’aquest moment, es veurà sumit en una espiral de patiment i autodestrucció. Es veurà immers i embolicat en un món en conflicte atrapat entre dues parts enfrontades; d’una banda és l’espòs d’una suïcida repudiat pels israelians jueus, de l’altre com nacionalitzat israelià és un traïdor per als altres àrabs…

Loïc Dauvillier com a adaptador del text i Glen Chapron com a il·lustrador han plasmat de forma magistral l’obra de Yasmina Khadra que ens endinsa en el complex entramat del terrorisme islàmic.

comic-fantasmes-gaudiEls Fantasmes de Gaudí / [guió:] El Torres ; [dibuix:] Jesús Alonso Iglesias

Madrid : Dibbuks, cop. 2015

Sinopsi: Un trepidant thriller policíac ambientat en els principals monuments de Gaudí! Quan l’Antonia, una senzilla caixera de supermercat, salva un home gran de morir atropellat, desencadena una sèrie de terribles esdeveniments. En els principals edificis construïts per Antoni Gaudí apareixen uns cadàvers amb unes mutilacions esfereïdores. La policia es troba en un carreró sense sortida, i l’Antonia assegura una vegada i una altra que ha vist el fantasma d’en Gaudí.

Com en la realització d’un bon àpat, El Torres ha emprat les dosis perfectes d’intriga, terror, passió i bogeria en aquest trepidant thriller policíac. L’elegant dibuix d’en Jesús Alonso Iglesia aconsegueix engrandir l’obra, el resultat és una unió perfecta entre guionista i dibuixant. Segons les paraules de Javier Sierra (periodista, escriptor i autor del pròleg) “En Gaudí va quedar atrapat, a començaments del segle XX, en una visió del món que anava més enllà dels convencionalismes, i és exactament aquest esperit el que els autors del còmic han comprès i recuperat amb gran encert”.

 

Llibres infantils

llibre-vida-secreta-rebeccaLa vida secreta de Rebecca Paradise / Pedro Mañas

Sinopsi: Una novel·la realista sobre una nena d’onze anys i la seva forma d’enfrontar-se al món. Un conte ple de petites mentides, grans veritats, molt d’humor, espies secrets, mags malvats, un parell d’amics… i un bloc. Novel·la guardonada amb el premi El barco de vapor 2015. L’Úrsula una nena d’onze anys amb una vida una mica complicada. En diverses ocasions, ha canviat de col·legi i la seva mare, que és una fugitiva de la justícia, va robar un quadre del museu Metropolitano… No… No és així. L’Úrsula és una nena que es fa dir Rebecca i que a més odia els mags perquè un va fer desaparèixer la seva mare. O és la Rebecca, la famosa espia secreta, la que es fa dir Úrsula per despistar? Bé, en qualsevol cas, té onze anys, cinc cucs guardats en una caixa i un gat perdut a l’espai. L’ho del gat tampoc és veritat? Però, algú és capaç d’explicar sempre la veritat?

llibre-charlie-ascensorCharlie y el gran ascensor de cristal / Roald Dahl

Sinopsi: El senyor Wonka ha cedit a en Charlie la seva gegantina i fabulosa fàbrica de xocolata. Acompanyat per la seva família, Charlie es munta un gran ascensor de vidre que puja i puja fins que entre en òrbita. Quan arriba a l’espai es troba amb personatges monstruosos i viuen una trepidant aventura espacial plena de descobriments, espants, batalles i fugides vertiginoses.

llibre-elmer-balenesL’Elmer i les balenes /David Mckee

Sinopsi: Una gran aventura amb l’Elmer, en Wilbur i les balenes. L’Elmer i el seu cosí Wilbur decideixen anar a la costa per conèixer les balenes. L’excursió es converteix en una autèntica aventura quan es troben perduts enmig de la immensa mar blava. Podran les balenes ajudar-los a tornar a la riba?

llibre-minionsLos minions Banana! / Didier Ah-koon

Sinopsi: Els minions són els personatges més carismàtics de les pel·lícules de la saga Gru, mi villano favorito. Són trapelles, estan bojos, parlen un llenguatge que ningú entén i resulten extremadament adorables. A l’espera de la seva nova pel·lícula, els minions arriben a Norma per causar el caos i entretenir a lectors de totes les edats.

Cariño he conectado a los niños / Guillermo Cánovas

Sinopsi: A quina edat és recomanable que els nens tinguin el seu primer mòbil? És realment perjudicial formar part d’una xarxa social abans dels 14 anys? Com es va configurant la identitat i la reputació digital d’un adolescent a internet? Com podem anticipar-nos davant un possible cas d’addicció cap a una nova tecnologia? Què podem fer en una situació de ciberassetjament? Com estan influint les xarxes a les noves generacions, és a dir, en la formació dels seus processos cognitius? Són autèntiques les relacions que s’estableixen per Internet? Els canvis són tan profunds que podem estar vivint el naixement d’una nova generació diferenciada de les anteriors?

Aquestes i moltes altres preguntes troben resposta a la primera guia de salut digital. L’autor ha dedicat els últims tretze anys a dirigir el Centre de Seguretat per menors a Espanya, no només estudiant les noves i canviants relacions dels nens i adolescents amb les tecnologies de la informació i la comunicació, sinó també formant a milers de famílies, professors, metges i membres de forces i cossos de seguretat. Però a més de la formació, la seva experiència inclou la constitució de les primeres línies d’ajuda per menors a Internet dins de la Unió Europea i la solució de cents de casos de ciberassetjament, problemes de tecnoadicció…

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments