Inici Actualitat Bernat Pladevall és l’Hereu 2016 de Taradell

Bernat Pladevall és l’Hereu 2016 de Taradell

0
COMPARTIR

bernat-pladevall-hereu-taradell-2016

Bernat Pladevall és el nou hereu de Taradell, substituint a Albert Codina. En l’acte dels Tonis 2016 al Centre cultural Costa i Font, aquest dissabte al vespre es va anunciar el nom de l’Hereu de Taradell 2016 a partir dels més de 1.121 vots populars que s’han fet. Bernat Pladevall ha estat escollit entre set candidats, que van ser presentats al públic i amb només 17 vots de diferència respecte al segon més votat.

Els altres candidats eren Gerard Sañé, Guillem Soler, Raul Garcia, Jordi Estrada, Guillem Rovira i Oriol Senmartí. Abans de fer-se públic el nom del nou  hereu, tots ells van haver de passar dues proves dalt de l’escenari. Primer fer una cursa de sacs i, tot seguit, intentar guarnir un cavall de fusta que hi havia a l’escenari, sense massa encert.

francesc-homs-pregoner-tonis-2016El pregó va anar a càrrec de Francesc Homs i Soler que va recordar la seva infantesa al mas La Codina. Homs va fer referència als anys 50 del segle XX quan, segons ell, “es treballava molt i cobrava poc”. Va fer referència al fet que a pagès ja es feia reciclatge “de menjar, roba i eines” i que “érem pobres energètics” en referència a que no hi havia aigua corrent, electricitat ni telèfon. Finalment, va tancar el pregó destacant que esperava que els seus records servissin “per mirar amb uns altres ulls els invents i progressos materials que anem vivint”. Francesc Homs va rebre una reproducció d’un carro i un mocador dels Tonis de Taradell.

Durant l’acte també es va fer un reconeixement. Aquest cop va centrar-se en el grup de Protecció Civil de Taradell per col·laborar amb la festa dels Tonis en tot el que fa referència a la logística de seguretat i mobilitat. Jaume Cutrina va recollir el guardó, recordant que és mèrit de la vintena de voluntaris que integren l’entitat. “Treballem perquè les festes del poble siguin segures”, va manifestar.

Al llarg de l’acte també es va comptar amb l’actuació de l’Esbart dansaire Sant Genís. També es van sortejar les dues paneres que ofereix l’Associació de Botiguers de Taradell. Els afortunats han estat Josep Font Torrent i Purificación Torres Moreno. Aquí teniu algunes imatges de l’acte.

[shashin type=”albumphotos” id=”95″ size=”small” crop=”y” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments