Inici Opinió Sentir tocar campan(ad)es

Sentir tocar campan(ad)es

0
COMPARTIR

opinio Laia granEn aquest mateix espai he defensat moltes vegades algunes de les activitats i tradicions que es fan a Taradell durant aquestes festes, com les atxes de barballó per rebre els Reis de l’Orient, o d’altres que s’han deixat de fer, com Els Pastorets.

Enmig d’aquestes dues tradicions hi ha el Cap d’Any. Tot i que aquest dilluns va córrer el rumor que es faria una revetlla i encara que en aquest poble habitualment els rumors són o 100% veritat o 100% mentida, em sembla que haurem d’esperar un altre any. Però…estaria bé fer una revetlla popular per Cap d’Any a Taradell, a la plaça de l’Església, amb el campanar de fons… i no només uns quants, com ja s’ha fet alguna vegada, sinó que tot o gairebé tot el poble sortís al carrer per celebrar la nova entrada de l’any. No necessitem res més. Bé, sí. El raïm. O pels qui no els hi agradi el raïm qualsevol altre producte que ens puguem menjar mentre sonin les campanades. El rellotge del campanar funciona, el lloc és ample (si a Madrid hi caben a la plaça del Sol, com no hi cabrem nosaltres a la plaça de l’Església)…

Bé, en tot cas, ho farem per l’any vinent. Així també tindrem temps de buscar uns presentadors i que no siguin ‘els de sempre’ i alhora que sàpiguen que abans de les 12 campanades hi ha els quarts. Bé, no estic segura si el campanar de Taradell toca els quarts, però en tot cas, el 2016 serà un altre any. O si més no, proposem a TV3 que les vingui a fer aquí, amb l’Albert Om de presentador (ja es buscarà una pubilla, que aquí en tenim moltes), i així, tot queda a casa.

El 2016 ha de ser un altre any on la gent de Taradell ha de sortir al carrer. Tenim a tocar els Tonis i la festa de Sant Sebastià. No ens oblidem de la cavalcada de reis, amb l’olor de les atxes i el Concurs de Reis, on les botigues i empreses del poble regalen als oients de l’emissora, més d’un centenar de productes i ja al febrer, arriba el Carnaval. Podria anomenar moltes més activitats que es fan durant l’any i en la qual es veu tant la implicació de les entitats del municipi, com de la pròpia gent i així també la participació de molta gent de la comarca i de fora, perquè com sempre diem, Taradell és especial. I si neva, no passa res. Com fan a la Molina, podríem organitzar una baixada des de dalt a Goitallops, com abans s’havia fet amb carretons, però amb esquís. Ja veieu, d’idees no en falten. És el què es fa aquests dies, oi? Fer balanç de l’any que s’acaba i pensar nous projectes per l’any que arriba. En tot cas, ho podem posar a votació. Però per anar bé, que els votants siguin senars, perquè després passa el què passa…

Que tingueu una molt bona entrada d’any i que el 2016 puguem continuar dient que Taradell és un orgull de poble!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments