Inici Actualitat Els nouvinguts a Taradell finalitzen el curs de coneixement de la societat...

Els nouvinguts a Taradell finalitzen el curs de coneixement de la societat catalana

0
COMPARTIR

curs-nouvinguts-taradell-2015

Dijous 17 de desembre va finalitzar amb èxit el curs de coneixement de la societat catalana i de l’entorn destinat a persones d’origen estranger de Taradell, organitzat pel Programa de convivència de la Mancomunitat La Plana i l’Ajuntament.

curs-nouvinguts-taradell-20153Al llarg del curs s’han donat coneixements bàsics de la societat catalana i el seu marc jurídic, així com també aspectes socials i culturals del municipi. El curs es va dividir en quatre grans mòduls: Els trets fonamentals de Catalunya (geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics), El sistema polític i administratiu (l’associacionisme i participació ciutadana), Drets i deures fonamentals i Els serveis públics en l’àmbit local.

El curs, impartit per la tècnica de convivència de la Mancomunitat La Plana, es feia cada dimarts i dijous des del 3 de novembre, d’1/4 de 4 a 3⁄4 de 5 de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament. En l’última sessió es va fer una visita al Centre Cultural Costa i Font, on es va visitar la Biblioteca i Ràdio Taradell amb l’acompanyament de Laia Miralpeix.

A la Sala Lluïsos del mateix centre, la regidora de Benestar Social i Salut Pública, Araceli Garcia, va fer el lliurament de certificats als alumnes que han assistit al curs. Tot seguit, Salvador Solagran va fer una projecció de fotografies de Taradell que va acompanyar d’extensos coneixements sobre el municipi.

Aquesta és una formació que s’insereix en el bloc de formació que preveu la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya i forma part del Servei de Primera Acollida.

curs-nouvinguts-taradell-20152

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments