Inici Actualitat Francesc Homs alerta que no votar el 20D suposarà donar la victòria...

Francesc Homs alerta que no votar el 20D suposarà donar la victòria a Ciutadans

0
COMPARTIR

acte-electoral-francesc-homs-20d20152

El taradellenc Francesc Homs va debutar aquest dimarts a la tarda a casa com a candidat de la llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions al Congrés dels Diputats. Ho va fer amb un missatge on va animar a anar a votar el 20 de desembre, alertant que no fer-ho podria suposar la victòria de Ciutadans a Catalunya.

acte-electoral-francesc-homs-20d20153L’acte es va fer a la sala del mig del Centre cultural Costa i Font, que va canviar la disposició normal i va haver de ser ampliada per darrere cap a la sala gran. De fet, l’acte va generar una gran expectació mediàtica amb periodistes de “la premsa nacional i internacional”, va fer broma Homs referint-se que alguns d’ells era d’una nació veïna “que no és exactament la nostra”.

Francesc Homs va reiterar que el catalanisme polític “després de dècades intentant contribuir i solidaritzar-se amb l’estat espanyol, el balanç és que estem pitjor que mai”. I va atacar Ciutadans “un partit que va créixer per carregar-se la llengua catalana i la convivència lingüística”. Per això, va alertar d’una victòria de Ciutadans el 20-D a Catalunya que “només pot ser si hi ha gent nostra que ara decideix no participar”. “Si no hi anem, hi seran els altres. Algunes vegades hem vist nits electorals que no s’entenen, però llavors ja és tard”, va advertir.

Ens en sortirem?

acte-electoral-francesc-homs-20d2015Aquesta va ser la pregunta que Francesc Homs es va fer i a la qual va donar quatre argumentacions positives. Francesc Homs va explicar que aquesta pregunta se la fa molta gent davant l’actual context de crisi econòmica i de relació entre Catalunya i Espanya. La primera raó va ser que “ens en sortirem perquè acabarem tenint un govern fort a Catalunya”. I va posar d’exemple clar el consens per la consulta del 9N que es va aconseguir el desembre del 2013 “contra tot pronòstic”.

La segona raó és perquè “la política espanyola està en vies de fragmentació i això els farà més dèbils”. També va destacar la poca cultura democràtica que hi ha a Espanya. La tercera raó es va centrar en el fet de formar part d’Europa: “Això marca unes regles del joc i segons quines barrabassades el govern espanyol ja no les pot fer. I això ens dóna molta confiança”.

Finalment, com a quart argument va exposar la participació dels catalans. “La gent anirà a votar perquè el dia 20 surti de manera tossuda que Catalunya tirarà endavant un projecte d’independència pel país”. I va posar d’exemple la consulta del 9N que va ser un èxit pels 2.300.000 persones que van participar-hi.

acte-electoral-francesc-homs-20d20154El president de CDC Taradell, Antoni Reig, va presentar l’acte destacant que en Francesc Homs és el primer taradellenc que encapçala una llista electoral i que havia volgut fer l’acte a la sala del mig “com sempre”. De fet, Homs va qualificar la sala de “talismà”. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va reconèixer que eren unes eleccions on era difícil motivar la gent, però va defensar que calia anar a Madrid perquè “volem tenir una independència tranquil·la i pactada i hi hem de ser per negociar i pressionar”.

acte-electoral-francesc-homs-20d20155

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments