Inici Actualitat Novetats de setembre a la Biblioteca de Taradell

Novetats de setembre a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest mes de setembre del 2015. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-amants-hiroshimaEls amants d’Hiroshima/ Toni Hill

Barcelona : Debolsillo, 2014

Sinopsi:En una ciutat que s’alça contra els poderosos, hi ha secrets que segueixen sota terra.El tancament de la trilogia de l’inspector Salgado. Maig del 2011. En una casa abandonada, prop de l’aeroport, la policia troba dos cadàvers embolcallats amb un sudari estampat amb flors. Abraçats. Sepultats amb una bona quantitat de diners. Podria tractar-se d’una jove parella d’amants que va desaparèixer set anys enrere. Després d’un sorollós judici mediàtic, el cas es va tancar en fals. L’Héctor Salgado i el seu equip s’encarreguen de la investigació, un trencaclosques amb massa pistes. Mentrestant, a les principals places del país, els indignats pretenen desvelar d’una vegada per totes el rostre real del poder.

llibre-nou-dies-abrilNou dies d’abril / Jordi Sierra Fabra

Barcelona: Rosa dels vents 2015

Sinopsi: Abril del 1950. La policia deté en Miquel Mascarell. El seu nom surt a l’agenda del fill d’un periodista amic seu afusellat pel règim. El jove és acusat de l’assassinat d’un diplomàtic espanyol. En Miquel es veu obligat a investigar què ha passat per demostrar la seva innocència i també per ajudar el noi. Els dies en què Espanya intenta per tots els mitjans ser reconeguda internacionalment i acostar-se sobretot als Estats Units, i quan a l’horitzó ja s’albira la «venda» de les bases de Morón, Saragossa, Torrejón de Ardoz o Rota, en Miquel descobreix que l’ambaixada espanyola a Washington és un colador per a la intel·ligència nord-americana.

llibre-sicilia-sense-mortsSícilia sense morts / Guillem Frontera

Barcelona : Club editor, 2015

Sinopsi: Un dia el jove president de la Comunitat Autònoma rep una rata morta dins un cofret de plom. Aquest desagradable incident podria no significar res més que la ràbia d’algun ciutadà perjudicat per decisions polítiques, però són tants pels temps que corren… A les arques del Govern ja no hi ha doblers, s’ha acabat el miracle de la multiplicació dels pans en forma d’aeroports, hipòdroms, carreteres, càterings… Algú havia definit Mallorca com Sicília sense morts, però fins quan?

llibre-furiaLa Furia / Gene Kerrigan

Barcelona : Sajalín, 2015

Sinopsi: Quan la crisi apreta, després de que ha esclatat la bombolla, a Dublin, un policia intenta fer la seva feina, uns joves delinqüents intenten donar el cop que els ha d’arreglar la via, una monja veu per la finestra que passen coses estranyes al carrer, els mafiosos de debò s’oloren que passen coses que ells no controlen. Una novel·la negra actual, escrita amb una sobrietat eficaç que no necessita floritures.

llibre-illa-infantesaL’illa de la infantesa / Karl Ove Knausgard

Barcelona : L’altra, 2015

Sinopsi: L’illa de la infantesa, el tercer volum del sextet La meva lluita, Karl Ove Knausgård explora els anys d’infantesa, l’època de la fragilitat, les emocions desbordades, l’aprenentatge constant i la vitalitat inesgotable, quan tot passa per primera vegada i tant els èxits com els fracassos resulten terriblement colpidors. Karl Ove, amb set anys i immers en un món en què els adults, omnipresents, ocupen una posició prevalent i poderosa, s’enfronta al primer curs escolar amb una barreja d’excitació delirant i por paralitzadora, mentre la relació amb els seus pares —la mare, benèvola, càlida, tranquil·la; el pare, cruel i impacient— marca el ritme dels seus dies.

 

Còmic

comic-love-in-vainLove in vain: Robert Johnson 1911-1938 / Mezzo, J.M.

[S.l.] : Spaceman Books, cop. 2015

Sinopsi: Aquest còmic és sens dubte el més digne homenatge possible a una figura de culte com Robert Johnson, encara inspiració per a infinitat d’amants i principiants del blues i del rock. I no només per la seva obra magistral, miraculosament conservada, sinó perquè el seu estil ha estat influència innegable de diverses generacions de músics i bandes tan populars i vives com The Rolling Stones, Eric Clapton, Bob Dylan, Led Zeppelin o, més recentment, The White Stripes.

Però Love in Vain, a més d’ésser un retrat vívid i més que creïble de Robert Johnson és igualment una crònica àcida i truculenta de la vida quotidiana de la gent de color al Mississippi segregacionista en l’àrida dècada de 1930.

 

Cinema

film-amor-extrañoEl amor es extraño / dirigida per Ira Sachs

Intèrprets: John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Darren Burrows, Charlie Tahan, Cheyenne Jackson, Tatyana Zbirovskaya, Olya Zueva, Jason Stuart, Darren E. Burrows, Harriet Sansom Harris, Manny Perez, Christina Kirk, John Cullum, Eric Tabach, Tank Burt, Daphne Gaines, Christopher King, Maryann Urbano, David Bell.

Sinopsi: Quan al 2011 es legalitza a Nova York el matrimoni entre dues persones del mateix sexe, Ben i George, que porten 39 anys junts, decideixen casar-se. Poc temps després acomiaden George sense cap explicació de l’escola catòlica on ensenya música i perden el seu pis a Chelsea. Una parella gai de policies acull George, i Ben va a viure a casa del seu nebot a Brooklyn. El constant esforç per ser amables, tenir l’obligació de viure a casa d’altres i la preocupació per un futur incert són motius d’estrès per a tothom…

Tràiler:

film-vidas-graceLas vidas de Grace/ una pel·lícula de Destin Cretton

Intèrprets: Brie Larson, John Gallagher Jr., Kaitlyn Dever, Stephanie Beatriz, Rami Malek, Alex Calloway, Melora Walters, Keith Stanfield, Silvia Curiel, Harold Cannon.

Gènere: Drama

Sinopsi: Grace treballa com a supervisora ​​en un centre d’acollida per a adolescents en situació de vulnerabilitat. Quan Jayden, una noia intel·ligent i rebel, ingressa al centre, Grace descobreix que no pot seguir donant l’esquena als problemes propis que arrossega des de la seva infantesa i que estan afectant, tant la relació amb la seva parella com la seva vida laboral.

Tràiler:

film-viaje-diez-metrosUn viaje de diez metros / dirigida per Lasse Hallström

Intèrprets: Helen Mirren, Manish Dayal, Charlotte Le Bon, Juhi Chawla, Om Puri, Rohan Chand, Amit Shah, Dillon Mitra, Farzana Dua Elahe, Malcolm Granath, Sanjay Sharma

Gènere: Comèdia dramàtica

Sinopsi: Hassan Kadam és un professional culinari ingenu amb un paladar insuperable. La família Kadam, lluny de la seva Índia natal i liderada pel Papa, s’estableix en el petit poble de Sant-Antonin-Noble-Val al sud de França. Ple d’encant, tan pintoresc com elegant, és el lloc ideal per establir la seva llar i obrir un restaurant indi, La Maison Mumbai. Passa però, que Madame Mallory, propietària del Le Saule Pleureur, restaurant distingit amb estrelles, s’assabenta de les intencions d’aquesta gent hi intervé de seguida perquè no se’n surtin, desfermant una guerra entre els dos restaurants. Aquesta competició culinària durarà fins que la passió del cuiner indi per la cuina francesa, el seu do per a barrejar ambdues cultures, així com el seu interès per a Marguerite, la segona de Madame Mallory faran …

Tràiler:

film-juezEl Juez / dirigida per David Dobkiin

Intèrprets: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D’Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard, Leighton Meester, David Krumholtz, Balthazar Getty, Sarah Lancaster, Ken Howard, Grace Zabriskie, Denis O’Hare.

Gènere: Drama 

Sinopsi: Hank Palmer és un important advocat que torna al seu poble natal on el seu pare, el jutge del poble, de qui està distanciat, és sospitós d’assassinat. Decideix descobrir la veritat i durant el procés torna a retrobar-se amb la família que havia deixat enrere.

Tràiler:

 

Llibres infantils

llibre-pastanagaLa pastanaga/ Laia Domènec (text i il·lustracions)

Santander : Milrazones, 2015

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: Què fa un conill quan troba el seu menjar preferit però no té gana? Aquest conte tradicional xinès ens parla de l’amistat, de la bondat i de l’esperit de compartir.

llibre-feliu-rei-ovellesFeliu: Rei de les ovelles / Olivier Tallec (texti il·lustracions)

Barcelona : Animallibres, 2015

Edat: a partir de 4 anys

Sinopsi: El que és bo per a mi, és bo per al meu poble, va dir un rei famós. I Feliu, un dia de molt vent, va pensar el mateix quan va trobar una corona i se la va posar. De sobte s’havia convertit en rei. Quina vida l’esperava? Caceres, passejades pels jardins reials, recepció d’ambaixadors… Una faula irresistiblement divertida i filosòfica sobre la gran qüestió del poder i els abusos que se’n fan.

llibre-frank-einsteinFrank Einstein i el Motor Antimatèria / Jon Scieszka (text) i Brian Biggs (il·lustracions)

Barcelona : Estrella Polar, 2015

Edat: a partir de 9 anys

Sinopsi: En Frank Einstein és un xaval científic i inventor, un geni. L’acompanyen el Klink, un robor que s’ha “autoassemblat” i que té intel·ligència artificial, i el Klank, un altre robot que no se li “autoassembla” tant ni té gaire intel·ligència artificial. Tots tres junts creen un Motor Antimatèria que podria canviar el món, tot i que el seu pla, d’entrada, és guanyar el Premi Científic Midville, un premi pràcticament assegurat fins que apareix el T.Edison, company de classe i superrival d’en Frank. No us haguéssiu pensat mai que la ciència pogués ser tan divertida!

llibre-nen-va-xatejarEl nen que va xatejar amb Kack Sparrow /Francesc Puigpelat (text) i Oriol Malet (il·lustracions)

Alzira: Bromera, 2015

Edat: a partir d’11 anys

Sinopsi: Si algun dia xategeu amb Jack Sparrow, vigileu de dir-li sempre capità! Aquesta és una de les primeres coses que aprèn Martí Blesa quan guanya un concurs per mantenir un xat amb l’actor Jhonny Depp, protagonista de les seves pel·lícules preferides, les de la saga Pirates del Carib. Sí, sembla impossible que un nen de 12 anys pugui conversar amb Jack Sparrow, però en Martí ho va aconseguir i després d’això tot va canviar.

Racó de pares

llibre-pecho-biberonPecho o biberón? Alimenta bien a tu bebé / Mar Gimeno i Pedro Frontera

Madrid: Síntesis, 2015

Sinopsi: Aquest llibre va adreçat a la dona embarassada i amb nadons de fins a 6 mesos, a pares i a professionals de la salut. Els seus autors ofereixen una resposta realista i alhora emocional a la pregunta que es planteja la futura mare: pit o biberó?

Encara que els autors insisteixen que la lactància materna és la natural i la millor per als nadons, també assenyalen que no s’ha de menysprear la lactància artificial, ja que representa una bona opció ens moltes circumstàncies que se li poden presentar a la mare. El llibre exposa els ítems de les dues modalitats de lactància possibles d’una manera objectiva i científica, però al mateix temps ho fa d’una manera clara i comprensible per a qualsevol lector.  D’aquesta manera ens aporta una explicació detallada de dades actuals i les normes concretes de les dues lactàncies, que permetran a les futures mares prendre les seves pròpies decisions i alimentar els seus nadons de la millor forma possible.

llibre-dieta-embarazoDieta en el embarazo / Carlota Máñez i Mónica Carriera

Barcelona: Océano Ámbar, 2015

Sinopsi: Un llibre pensat tant per a les dones que ja estiguin embarassades, com per aquelles que s’estiguin plantejant tenir un fill. En aquesta guia pràctica per menjar bé durant l’embaràs trobaràs, amb rigor i amb un estil amè: els hàbits dietètics que influeixen en la fertilitat i el desenvolupament de l’embaràs; quins nutrients són indispensables, trimestre a trimestre, per a la salut de la mare i el futur nadó; quins aliments o hàbits poden suposar un risc; els falsos mites sobre l’alimentació de la mare; com alimentar-se segons necessitats concretes (si ets vegetariana, esportista, tens sobrepès…); i tot sobre els trastorns típics de l’embaràs (nàusees i vòmits, restrenyiment, anèmia,…) relacionats amb l’alimentació. A més, tot això es completa amb consells alimentaris, menús per a les quatre estacions, i un pràctic receptari.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments