Inici Actualitat Taradell demana una mobilització històrica per la Via Lliure i les eleccions...

Taradell demana una mobilització històrica per la Via Lliure i les eleccions del 27S

0
COMPARTIR

acte-unitari-independencia-2015

La sala gran del Centre cultural Costa i Font va acollir aquest divendres al vespre l’acte unitari ‘Taradell, junts per la independència’, convocat per CDC, ERC, SI i ANC Taradell. Des de fa quatre anys al voltant de la Diada de l’11 de setembre tots els grups polítics i l’Assemblea s’uneixen per fer un acte reivindicatiu sobiranista.

acte-unitari-independencia-20152L’acte, que va reunir més de 250 persones,  va comptar amb la presència del vicepresident d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que va demanar que el poble català es mobilitzi per la Via Lliure de la Meridiana i les eleccions catalanes del 27 de setembre. “El mandat que surti de les urnes ha de ser clar perquè la comunitat internacional no dubti de què volem”, va destacar afirmant que a l’estranger ningú dubta del dret a decidir dels catalans. Cuixart també va posar èmfasi en el fet que “és important que hi siguem tots” i que la participació a la Via Lliure i a les eleccions és cabdal per “demostrar que el procés és de la societat civil”.

acte-unitari-independencia-20154La taradellenca Carme Bayot va ser l’encarregada de llegir el manifest de l’acte. L’ANC Taradell va presentar l’audiovisual “27S. On tot comença. Via lliure a la república catalana”, protagonitzat per diversos taradellencs i enregistrat al Casino de Vic que reclama que tothom, independentment dels seus orígens o creences, és important per construir un país lliure.

L’acte es va complementar amb l’actuació musical de Pep Sala, que va posar la nota d’humor abans d’interpretar el ‘Boig per tu’, i la Coral L’Arpa que va interpretar les cançons ‘Més lluny’ de Lluís Llach i ‘D’un temps, d’un país’ de Raimon, abans de tancar l’acte amb el Cant dels Segadors.

Cal destacar que el proper diumenge l’ANC Taradell canviarà l’estelada del Castell i qui hi vulgui anar l’hora de sortida és a 2/4 de 5 de la Plaça de les Eres. I el dijous 10 de setembre una columna taradellenca participarà a la Marxa dels Vigatans. A 2/4 de 6 hi haurà berenar a la Plaça de les Eres per sortir caminant cap a Vic.

acte-unitari-independencia-20153

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments