Inici Actualitat Neix a Taradell una ONG per millorar el subministrament d’aigua d’un poble...

Neix a Taradell una ONG per millorar el subministrament d’aigua d’un poble del Nepal

0
COMPARTIR

ong-aigua-nepalAmb el nom d’Associació Goli Gompa Water ha nascut a Taradell una nova entitat solidària, que aquest setembre esdevindrà ONG. Aquesta associació pretén portar a terme un projecte d’abastament d’aigua al Nepal, país que fa uns mesos va patir un dels terratrèmols més devastadors dels últims temps.

linia aigua nepalL’Associació té com a objectiu la construcció d’una canonada d’aigua i filtres entre els pobles de Naur i Goli Gompa per a subministrar i potabilitzar aigua en aquest últim municipi nepalès, d’on provenen alguns nepalesos que viuen a Taradell. Es tracta d’un petit poble sherpa de muntanya i d’unes 50 cases, situat al districte de Solu Khumbu, una de les zones més pobres i que sobreviu amb el conreu de la patata. La línia d’aigua té més de 30 anys i està molt malmesa. Contínuament pateix talls a causa de la climatologia i el pas de persones i animals. El projecte preveu la construcció d’una nova línia d’uns 7 quilòmetres de llargada.

La gent de la zona s’ha compromès a executar ells mateixos els treballs necessaris per construir la línia d’aigua. El projecte compta amb l’assessorament tècnic de la Universitat de Lleida i d’ENPHO (ONG nepalí dedicada a la qualitat de l’aigua).

aigua-nepalL’Associació està constituïda per tres taradellencs: l’enginyer tècnic en explotacions forestals, Quim Rosés com a president, la metgessa Maria Rosa Brugulat com a tresorera, i el metge Pep Brugulat com a secretari. La iniciativa va sorgir de Quim Rosés (Kimnepal.blogspot.com)que va treballar uns mesos al poble com a cooperant i es va adonar dels problemes amb l’aigua. La seva intenció era analitzar l’aigua, però va veure que primer de tot havien de tenir un subministrament fiable. La petició de Lama i la gent del poble va empènyer-lo a comprometre’s a fer-ho realitat.

L’Associació està buscant col·laboració i fons de finançament que els ajudin a recaptar diners i comprar el material necessari i transportar-lo des de Katmandú fins al poble. De moment, tenen previst fer a mig termini un concert de rock a Taradell i un concert a Girona. També estan venent samarretes per recollir diners i, per això, no malgasten recursos per a l’estructura de l’associació. Podeu ampliar la informació al seu blog o posar-vos-hi en contacte a través del mail goligompawater@gmail.com.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments