Inici Actualitat Més novetats d’estiu a la Biblioteca de Taradell

Més novetats d’estiu a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una nova selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font aquest estiu del 2015. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-noia-trenLa Noia del tren / Paula Hawkins

Barcelona : La Campana, 2015

Sinopsi: La Rachel agafa cada matí el mateix tren. Sap que cada dia s’atura en un semàfor vermell i que des d’allà veurà els jardins del darrere d’una renglera de cases. En una d’aquestes cases hi viu  una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. Fins i tot els ha batejat, com si els  conegués: són la Jess i en Jason. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Tant de bo ella  pogués ser igual de feliç que ells. Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. Dura només un minut, perquè el tren de seguida es torna a posar en marxa; però n’hi ha hagut prou. De sobte tot ha canviat. Ara la Rachel té l’oportunitat d’entrar en unes vides que fins a aquest  moment només havia mirat de lluny, i no la pensa deixar escapar. S’ha acabat ser només la noia del tren.

llibre-cremeu-barcelonaCremeu Barcelona / Guillem Martí

Barcelona : Columna, 2015

Sinopsi: En una polsosa estació d’autobusos, a Ciutat de Mèxic, en Miquel espera l’arribada de la seva dona, Teresa, que no veu des de fa deu anys, i de la seva filla, que no coneix. Mentre les espera  rememora amb amargor els esdeveniments que l’han portat fins a aquest lloc.

Els seus records el porten al gener del 39, dies abans que l’exèrcit rebel entrés a Barcelona.La  República agonitza i la guerra està perduda, i la ciutat és ja una ombra del que era: el que pot  fuig a la frontera i el que no espera resignat la sort del vençut. En aquestes condicions arriba l’ordre del Komintern d’arrasar la ciutat, destruir les vies de comunicació i centres neuràlgics d’energia, aigua i transport, per no deixar res dempeus a l’enemic. Miquel Serra, membre del PSUC i conseller de la Generalitat és l’encarregat de dur a terme aquesta ordre de terra cremada. Però en Miquel, en aliança amb en Corbacho, un sergent madrileny veterà de l’exèrcit republicà, i jugant-se la vida, boicoteja aquests plans i salvaguarda la ciutat.

llibre-gran-cabaretGran cabaret / David Grossman

Barcelona : Edicions 62, 2015

Sinopsi: En un bar de Cesarea, un home surt a l’escenari. «Senyores i senyors, un aplaudiment per a en Dóvale!» La funció està a punt de començar, però aquest vespre passa alguna cosa. Entre els espectadors hi ha un jutge: l’honorable Avishai Lézer, un vell amic d’infantesa. A ell li toca jutjar la vida d’aquest actor que, ara el recorda, fa quaranta anys tan sols era un nen escanyolit que tenia l’estrany hàbit de caminar sobre les mans. La funció avança. En Dóvale ho dóna tot a l’escenari. Parla, crida, es mou i, com qui no vol la cosa, explica retalls de la seva vida.

llibre-ves-sentinellaVés i aposta un sentinella / Harper Lee

Barcelona : Edicions 62, 2015

Sinopsi: Ens trobem davant d’un dels grans esdeveniments literaris dels darrers temps: la publicació de la primera novel·la de Harper Lee, Vés i aposta un sentinella, gràcies a l’extraordinària troballa  recent del manuscrit.

A mitjan anys cinquanta, la jove Jean Louise Finch, «Scout», que viu a Nova York, torna com cada estiu a la casa familiar de Maycomb per visitar el seu pare, Atticus, un advocat d’edat avançada. En aquest tranquil llogaret d’Alabama on va passar la infantesa, Scout ha d’afrontar una sèrie de qüestions personals, socials i polítiques que involucren el poble sencer i que fins i tot fan que posi en dubte la relació amb el seu pare.

Una història commovedora, divertida i convincent en què tot un seguit de personatges únics –alguns dels més entranyables de Matar un rossinyol– viuen i s’adapten als canvis i fets turbulents que van transformar els Estats Units a mitjan segle XX i que, alhora, ofereix una perspectiva nova i fascinant sobre un clàssic. En definitiva, una novel·la magnífca.

llibre-templanzaLa Templanza / Maria Dueñas

Barcelona : Planeta, 2015

Sinopsi: Res no feia suposar a en Mauro Larrea que la fortuna que va aixecar després d’anys de tenacitat i ímpetu s’esfondraria amb un estrepitós revés. Ofegat pels deutes i la incertesa, aposta els seus últims recursos en una temerària jugada que li donarà l’oportunitat de ressorgir. Fins que la pertorbadora Soledad Montalvo, esposa d’un marxant de vins londinenc, entra a la seva vida envoltada en ombres per arrossegar-lo a la incertesa d’un futur que mai no va sospitar.

 llibre-no-calia-estudiar-tantNo ens calia estudiar tant / Marta Rojals

Carcaixent, Ribera Alta : Sembra, 2015

Sinopsi: A No ens calia estudiar tant, Marta Rojals ens retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla. Però també les misèries i esperances d’una època de crisi. La seva particular mirada ens fa riure, indignar-nos i emocionar-nos amb els retalls de vida que cada setmana publica a Vilaweb. Petites joies escrites amb l’astúcia i la ironia que l’han convertida en una de les veus més celebrades de la literatura actual.

llibre-novela-americanaLa Gran novel·la americana / Philip Roth

Barcelona : Contra, 2015

Sinopsi: El periodista esportiu Word Smith, un famós periodista esportiu que ara viu en un asil, tracta d’escriure la gran novel.la americana a partir  de la història d’un equip de beisbol, el Ruppert Mundys  i de la Lliga Patriòtica, una lliga fictícia que una conspiració comunista intentarà aniquilar a través d’escàndols i sabotatges. Aquesta novel.la, del mestre de la sàtira Philip Roth es va publicar el 1983 i tot just ara es publica en castell

 

Novel·la Juvenil

llibre-diumenge-salzeDiumenge al matí, al peu del salze / Dolors Garcia i Cornellà

Barcelona : Barcanova, 2015

Nota: 13è Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil.

Sinopsi: Cinc anys després d’haver acabat la Primària, una colla de companys i companyes són convocats per Facebook a la mateixa casa rural on van dur a terme les colònies de fi de curs. Alguns ja treballen i d’altres continuen amb els estudis. Durant un cap de setmana viuran plegats, aïllats de la resta del món, compartint vivències i sentiments, i amb l’objectiu de desenterrar la capsa que van enterrar després d’omplir-la amb una sèrie d’objectes i escrits que simbolitzaven el passat i el futur que es començaven a construir.

La capsa amb els secrets, enterrada al costat del riu, destapa sentiments contraposats. Hi ha qui la vol obrir per aclarir els malentesos i els complexos que l’han perseguit al llarg d’aquests cinc anys, i hi ha qui no ho vol de cap de les maneres, perquè això significaria posar al descobert la seva part més obscura.

llibre-diari-margaretEl Diari de la (Margaret) Cabra Clarke / James Patterson i Lisa Papademetriou

Barcelona : Fanbooks, 2015

Sinopsi: La Margaret Clarke, ai, no!, la Cabra Clarke −com s’ha batejat ella mateixa (i sí, és perquè està com una cabra!) − va tenir una crisi nerviosa i va acabar a un hospital psiquiàtric. A la sortida, decideix, juntament amb la colla d’amics de l’institut, començar el “Projecte de  la Felicitat”. I deixarà constància al seu diari de tot el que passa.

Quan les coses es compliquin ho compartirà amb els seus personatges literaris preferits, com en Holder, el protagonista d’El vigilant en el camp de sègol, o en Laurence Darcy, el germà petit d’en Fitzwilliam Darcy a Orgull i prejudici.

No tothom l’hi posarà fàcil, però la Cabra no deixarà mai de somriure.

Còmic 

comic-barcelona-vagabundosBarcelona : los vagabundos de la chatarra / guión: Jorge Carrión; dibujo: Sagar

Barcelona : Norma, 2015

Sinopsi:  Aquesta obra permet una gran quantitat de lectures: és una crònica sobre el reciclatge del metall; un retrat urbà de la precarietat com a protagonista (les deixalleries, els “sense sostre”, …); una “contraguía” turística; un assaig sobre les misèries que es poden trobar a la ciutat de Barcelona, etc. Sigui el que sigui, aquest viatge dels autors per una ciutat inesperada ens brinda l’oportunitat de prendre consciència de la nostra realitat a través d’una aliança poderosa: la de la novel·la gràfica amb el periodisme.

comic-paraiso-perdidoEl Paraíso perdido / Pablo Auladell ; basado en la obra de John Milton.

Madrid: Sexto Piso, 2015

Sinopsi: L’obra posa en joc la història paral·lela d’una doble caiguda, la de Satanàs (a qui la ira divina precipitarà als abismes més allunyats del Cel, a les dolguts profunditats sobre les que l’àngel caigut regnarà per tota l’eternitat, ferit en el seu orgull i tramant una revenja sense fi) i la d’Adam i Eva (que es veuran expulsats del Paradís terrenal i llançats a la mortalitat, a un món habitat ja a la ruïna, la finitud i el pecat). Així, l’àngel rebel provoca la perdició de la nova criatura (que haurà de portar sempre en si aquesta doble naturalesa, angèlica i infernal) i obre un nou tauler de joc per la seva eterna disputa amb Déu.

http://bibliotecavirtual.diba.cat/comics# dins de l’apartat: “Els bibliotecaris recomanen”

Des d’aquest enllaç podeu visualitzar les 32 primeres pàgines: https://docs.google.com/viewer?url=http://sextopiso.mx/descargables/adelantos/perdido.pdf 

comic-balada-norteLa Balada del norte (Tomo 1) / Alfonso Zapico

Bilbao : Astiberri, 2015

 

Sinopsi: Alfonso Zapico llança la seva mirada a un tros d’història per recrear amb pols ferm uns temps convulsos de grans desigualtats: la gestació de la revolució asturiana de 1934, quan aquesta forma de vida, la de la mineria, estava en un irreversible procés de desaparició.

http://www.astiberri.com/ficha_prod.php?cod=labaladadelnorte

 

Llibres infantils

llibre-oliver-i-patchOliver i Patch / Claire Freedman (text) i Kate Hindley (il·lustracions)

Madrid : Jaguar, 2015

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: Quan l’Oliver troba un gosset anomenat Patch, troba el primer amic des que ha arribat a la gran ciutat. El problema és que sap que en algun lloc hi ha algú buscant en Patch… Què passarà quan trobi el veritable  responsable d’en Patch? Què en quedarà de l’amistat creada entre el nen i el gosset?

Una història preciosa que t’eixamplarà el cor, i on les imatges prenen gran protagonisme, ja que amaga certs secrets que el lector, aguditzant la seva capacitat d’observació, haurà d’anar descobrint pàgina a pàgina.

llibre-si-vols-veure-balenaSi vols veure una balena / Julie Fogliano (text) i Erin E. Stead (il·lustracions)

València : Andana, 2014

Edat: a partir de 5 anys

Sinopsi: Aquest àlbum il·lustrat, ple d’una tendra poesia que respiren tant el text com les il·lustracions, és un manual cap a la imaginació i cap a la trobada amb tot allò que cada un de nosaltres desitja, com ara el desig del protagonista de trobar-se una balena. Per tal de fer-ho, només li cal una finestra, un oceà, observar i reflexionar sobre el que  veu i molt de temps per esperar i esperar… Així, poc a poc, anirà coneixent exactament què és el que busca, sabrà si d’entre tot el que veu s’hi amaga o no el seu desig, la seva balena. Ho vols descobrir amb ell?

llibre-mon-familiesUn món de famílies / Marta Gómez Mata (text) i Carla Nazareth (il·lustracions)

Barcelona : Comanegra, 2015

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: El món és ple de grans famílies que, dia a dia, demostren que viure junts fa que la vida sigui molt menys complicada i més bonica. Cada una té somnis diferents, il·lusions que la converteixen en única i especial.

A casa de la Família Orquestra, per exemple, s’escolta música a totes hores; en canvi, la Família Amazones prefereix sortir en busca d’aventures, mentre la Família Coet es diverteix amb la seva passió per les últimes  tecnologies. La Famílies Nòmada és especialista en viatjar pel món i canviar de casa, per aquesta raó s’entén molt bé amb la Família Babel, que parla un munt d’idiomes i li encanta aprendre. Hi ha famílies més aviat  cridaneres, com la Família Caravana, i altres que gaudeixen de la tranquil·litat, com la Família Zen. Algunes no  han tingut un camí fàcil, com és el cas de la Família Macedònia, que té dos pares. I no oblidem la Família Infinita, que adopta fills que a vegades vénen de molt lluny…

Hi ha tantes famílies com éssers humans, però totes tenen una cosa en comú: estimar-se molt i estar-ne segures  i felices. Vols conèixer-les a totes?

llibre-cançons-entornCançons del meu entorn / Jaume Barri (text) i Francesc Rovira (il·lustracions)

Barcelona: Baula, 2015

Sinopsi: La música pot ser un vehicle per expressar les emocions. Cançons del meu entorn és un llibre i un CD per cantar,  jugar i aprendre, i ens proposa fer-ho a través d’un repàs de situacions quotidianes presents a la vida dels  infants.

De la mà de Jaume Barri podem passejar pel mercat, anar amb bicicleta, fer un avió de paper i jugar a fer l’animal. I tot això ho podem fer cantant!

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments