Inici Actualitat Una xerrada a Taradell conclou que amb una Catalunya independent els jubilats...

Una xerrada a Taradell conclou que amb una Catalunya independent els jubilats catalans no tindrien problemes per cobrar la pensió

0
COMPARTIR

xerrada-preguntes-respostes-independencia-2015

Una vuitantena de persones van assistir dilluns al vespre a l’acte, organitzat per l’ANC Taradell, l’Associació de Jubilats, Som Dones i el Consell de Joventut de Taradell, per parlar de la independència de Catalunya i respondre dubtes.

Ricard Garreta, cofundador i patró de la Fundació Catalunya Estat, va ser qui va respondre moltes de les preguntes. Una d’elles va ser si els jubilats cobraríen la pensió. Garreta va ser clar: “Si ens n’anem els que no cobraran les pensions seran ells. Nosaltres no crec que tinguem cap problema, al contrari”. I és que va exposar que entre 2004 i 2007 els pensionistes catalans van rebre 13.000 milions d’euros menys del què havien pagat els catalans a la Seguretat Social. Això suposava que Catalunya aportava el 75% de tot el fons de reserva de l’estat.

Sobre si una independència de Catalunya comportaria un boicot de la resta de l’estat espanyol, va afirmar que “el boicot ja el tenim. No ens compren perquè siguem catalans, sinó perquè els donem bon preu i bon servei”. Així, va exposar números exposant que to i qu un estudi conclou que el boicot podria comportar uns 3.000 milions d’euros “el boicot no ha de fer por”. I es va basar en què les exportacions de Catalunya depenen menys d’Espanya, ja que al 1986 el 90% d’exportacions es feien a Espanya i actualment només el 34,5%.

xerrada-preguntes-respostes-independencia-20153Garreta també va apuntar que Catalunya seria més sostenible i més rica. “Un euro d’inversió a Catalunya genera un efecte multiplicador en l’economia d’entre 1,3 i 1,4 euros”, va explicar perquè s’inverteix en infraestructures que generen activitat econòmica. També es va referir a si Catalunya hauria d’assumir deute espanyol. Va afirmar que “si acabem a les bones, s’hauria de pactar, però suposaria un 70% del PIB que seria perfectament assumible”. Però va concloure que “és possible que si Catalunya marxa hagi d’assumir una part del deute, però sí es queda també”.

Al llarg de la xerrada Ricard Garreta va explicar que no hi havia cap precedent d’expulsió de la Unió Europea i hi va treure trascendència fixant-se en països com Suïssa o Finlàndia. I també va descartar que el govern espanyol tregui l’exèrcit i els tancs davant una proclamació d’independència pels efectes negatius en la borsa, les multinacionals del país i la mala premsa a Europa.

xerrada-preguntes-respostes-independencia-20152

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments