Inici Actualitat Tres dècades després Taradell recorda la primera ascenció catalana a l’Everest

Tres dècades després Taradell recorda la primera ascenció catalana a l’Everest

0
COMPARTIR

expo-30-anys-cim-everest

Una mostra de 18 fotografies repassa i recorda el primer cim a l’Everest d’una expedició catalana. Dissabte la Biblioteca Antoni Pladevall i Font va acollir la inauguració de l’exposició amb la presència del cap d’aquella expedició, Conrad Blanch.

expo-30-anys-cim-everest2El cim es va coronar el 28 d’agost de 1985 per la cara nord. Conrad Blanch, molt vinculat al Centre Excursionista Taradell (CET), va recordar l’efemèride i com el banderí del centre va onejar a dalt de tot del cim més alt del món. Segons Blanch, el cim es va fer cap a les sis de la tarda i el pitjor moment “va ser perdre la connexió unes cinc o sis hores”. Conrad Blanch també va destacar que al 2010 s’havien fet unes 6.000 ascencions a l’Everest, mentre que al 1985 només se’n portaven 180.

En els discursos l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va dir que “han passat 30 anys però la gent de Taradell ho recorda i recordarà sempre”. Carme Delgado, presidenta del CET, va recordar que l’efemèride s’ha celebrat continuament. Durant l’acte es va fer un brindis i es va llegir el poema de Joan Brossa que va escriure per a l’ocasió “Oda sextina per a uns catalans intrèpids perquè la diguin al cim de l’Everest”.

L’exposició es podrà veure fins el 14 d’agost i la biblioteca també ha reordenat l’apartat de senderisme on es poden veure objectes d’aquella expedició. Després de l’acte es va fer un sopar de germanor també per celebrar els 35 anys del Centre Excursionista, que va comptar amb 120 persones.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments