Inici Actualitat Taradell distingit per fer la millor recollida selectiva dels municipis d’entre 5.000...

Taradell distingit per fer la millor recollida selectiva dels municipis d’entre 5.000 i 50.000 habitants

0
COMPARTIR

distincio-recollida-selectiva-taradell-2015

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va recollir aquest dimecres a la tarda la distinció que l’Agència Catalana de Residus ha fet al poble de Taradell per obtenir els millors resultats de recollida selectiva neta (un cop descomptats els impropis que són els residus no es corresponen al contenidor on es dipositen) durant el 2014. Concretament, és el millor municipi d’entre 5.000 i 50.000 habitants amb una recollida de les quatre fraccions ordinàries (envasos de vidre, paper i cartró, envasos lleugers i matèria orgànica) de 273,75 kg/habitant i any.

distincio-recollida-selectiva-taradell-20152En aquest sector de població Taradelll és el millor municipi en la recollida selectiva total, però per fraccions ho han estat Cabrils (orgànica), L’Escala (vidre), Torelló (paper i cartró) i Celrà (envasos lleugers).

A banda de Taradell, els altres municipis distingits per recollida selectiva total van ser Girona (121 kg/hab/any) per a municipis de més de 50.000 habitants, Viladrau (433 kg/hab/any) per a municipis entre 500 i 5.000 habitants, i Marganell (947 kg/hab/any) per a municipis de menys de 500 habitants.

Osona, la millor comarca 

 

Cal destacar que Osona és la comarca amb un major índex de recollida selectiva neta amb 190 kg/hab/any i també la primera en recollir només orgànica i paper i cartró. Durant el 2014 a Catalunya es van generar 3,6 milions de tones de residus domèstics, xifra que suposa un lleuger increment, de l’1,7%, respecte el 2013.

L’acte es va fer a la Sala de Cotxeres del Palau Robert de Barcelona i en total es van lliurar 31 diplomes a ens locals.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments