Inici Actualitat El barceloní Jordi Portal i el reusenc Raimond Aguiló guanyen els tretzens...

El barceloní Jordi Portal i el reusenc Raimond Aguiló guanyen els tretzens premis Solstici en prosa i poesia

0
COMPARTIR
Premiats edició 2015

Premi-solstici-2015

Un any més, i ja en van tretze, a les portes del solstici d’estiu, s’entrega el premi literari més important de Taradell, el Solstici. Enguany s’hi van presentar fins a 59 obres en els apartats d’adults d’arreu de Catalunya i alguns del País Valencià.

Aquest divendres 19 al vespre la biblioteca es va omplir en l’acte d’entrega dels guardons, els quals van atorgar a Jordi Portal Casanovas, de Barcelona, el primer premi de la categoria de prosa del Solstici. Va ser per l’obra, ‘Final de trajecte’. Portal es va emportar una reproducció del gravat de la foguera del Solstici, de l’artista taradellenc Jesús Ramos, i 300 euros.

El segon en prosa se’l va endur el mataroní, Joan Carles González Pujalte, pel relat ‘Nu baixant l’escala’. El premi va ser de 200 euros més el gravat. González ja va ser guardonat l’any passat.

Premi-solstici-20152Pel que fa a la poesia, el primer premi va ser per Raimon Aguiló Bartolomé, de Reus, pel seu recull de poemes ‘Estació de França’. El guardó també va ser del gravat del Solstici més 300 euros. En segon lloc va ser premiat el barceloní, Ricard Desola Mediavilla, per ‘Paisatge urbà’. A més del gravat, es va emportar 200 euros.

Abans però del repartiment dels premis d’adults, es van entregar els guardons infantils. Aquest 2015 era la segona edició del premi infantil Jordi Capell. El mossèn i historiador taradellenc Antoni Pladevall i Font va recordar la vida del traspassat arquitecte i un record pel premi de lectura que va impulsar entre el 1974 i 1988.

Enguany van optar al premi infantil fins a 33 treballs que, a diferència de l’any passat, tenien un tema central en el qual basar les seves obres, la Biblioteca. El motiu és la commemoració de l’any de les Biblioteques en el centenari de la Xarxa de biblioteques populars de la Mancomunitat de Catalunya.

Premi-solstici-20153Pel que fa als premis Jordi Capell, el primer en poesia va ser per la taradellenca Arola Rico De la Rosa i el seu poema ‘Llibres’. A més d’una reproducció del gravat del Solstici es va emporatr un lot de llibres. El mateix premi, però en la categoria de prosa va ser per Adriana Giró Bruguer de Vic amb l’obra ‘Els llibres avorrits’.

L’acte d’entrega va comptar amb la presència de Roser Oller de Capell, viuda de Jordi Capell, Antoni Pladevall i Font, capellà i historiador, Carme Bayot i Puig, com a membre del Jurat, Pep Castanyer, d’Òmnium Cultural Osona i Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell. A més dels regidors i representants d’entitats taradellenques.
El Premi literari Solstici de Taradell està organitzat per la Biblioteca Antoni Pladevall i Font i la Comissió Premi Solstici, formada per Carme Bayot, Rosa Codina, Aina Homs, Jesús Ramos, Lluís Rovira i Antoni Pladevall i Arumí.

La vetllada literària va estar acompanyada pel duet musical UKEVE amb en Sergi Gutierrez i Judit Trilla i presentada pel periodista, Josep Antoni Vallbona.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments