Inici Actualitat Les novetats del maig de 2015 a la Biblioteca de Taradell

Les novetats del maig de 2015 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Avui us presentem una selecció de les novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de maig del 2015. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-hotel-indiraHotel Indira / Melcior Comes

Barcelona: Edicions 62, 2014

Sinopsi: Després d’una curta carrera literària, el jove escriptor Nicolau Comagran torna a Mallorca per canviar de vida. Comença a treballar a l’Hotel Indira, un establiment un pèl decadent, que pertany a la seva familia des dels anys cinquanta i que va viure moments d’esplendor a la dècada dels seixanta. En aquest nou món, presidit per vells fantasmes, en Nico s’enamora de la Natàlia, la parella del seu pitjor rival i enemic en els negocis, i inicien una apassionada història d’amor marcada pel passat, pel secret, la fatalitat i les mentides.

llibre-domador-lleonsEl Domador de lleons / Camilla Läckberg

Barcelona: Ara Llibres, 2015

Sinopsi: Una noia mig despullada, esmaperduda i xopa de sang, camina sense rumb a través dels boscos glaçats de Fjällbacka. Es tracta de la Victoria, la noia que va desaparèixer fa quatre mesos. Li han arrancat els ulls i la llengua i la seva vida és com una gota d’aigua a punt de gelar-se. Quan la notícia arriba a Patrick Hedström i la resta de l’equip policial, saben que no poden perdre temps. De la seva agilitat i destresa en depèn també la vida de la resta de noies desaparegudes a la regió, perquè ningú no dubta que tots els casos estan relacionats i les marques al cos de la Victoria palesen les terribles atrocitats i vexacions que ha hagut de patir. Per la seva banda, l’Erica Falck investiga un antic cas sense aclarir: la mort d’un corpulent domador de lleons a mans de la seva dona en circumstàncies estranyes. Podria tenir res a veure aquest cas amb el de les noies desaparegudes?

llibre-submissioSubmissió / Michel Houellebecq

Barcelona: Anagrama, 2015

Sinopsi: França, 2022. Els partits tradicionals s’han enfonsat i Mohammed Ben Abbes, líder d’una nova formació islamista, derrota la candidata del Front Nacional a les eleccions presidencials. En François, un professor universitari fastiguejat de la docència i de la seva vida sexual, veu com la transformació que segueix l’arribada del nou president altera la vida dels francesos i li depara un futur inesperat. Els jueus emigren, les dones canvien les faldilles per les bruses llargues i els pantalons i alguns comerços tanquen o reorienten el negoci.

llibre-dinar-dia-qualsevolUn dinar un dia qualsevol / Ferran Torrent

Barcelona: Columna, 2015

Sinopsi: En un dinar un dia qualsevol Ferran Torrent ens presenta, amb mirada severa i irònica, una societat valenciana amb uns personatges de carn i ossos que coneix i retrata com ningú. Un paisatge secular, el de València, extenuat per l´especulació i la corrupció extremes, on l´últim refugi que tenen els protagonistes de la novel·la per no perdre l´ànima i la vida són unes velles amistats amb qui compartir un àpat.

llibre-lilaLila / Marilynne Robinson

Barcelona: Edicions de 1984, 2015

Sinopsi: La Lila ha crescut en estat quasi salvatge i després d’anys de rondar pel món un dia, xopa d’aigua de pluja, entra a resguardar-se a l’església d’un poblet d’Iowa. Allí coneix el pastor John Ames, i entre tots dos comença, amb passos vacil·lants, un festeig tímid que haurà de vèncer les pors i les desconfiances de cadascun d’ells. De seguida que entra en una vida que fins llavors desconeixia, la Lila se sent envaïda per una gran set de coneixement que la porta a voler entendre per què Déu permet que les persones, les seves criatures, pateixin tant.

llibre-ley-de-los-justosLa Ley de los justos / Chufo Llorens

Barcelona: Grijalbo, 2015

Sinopsi: A final del segle XIX Barcelona viu un època d’esplendor. S’hi acaba de celebrar amb gran èxit l’Exposició Universal, i una burgesia pròspera i culta, que busca la inspiració en els salons parisencs, exhibeix la seva elegància en festes i vetllades musicals. Però a l’altra banda de la ciutat, on els carrers són estrets i fan olor de pobresa, la rancúnia i la injustícia estan forjant una revolució mitjançant la violència més descarnada. En aquest ambient carregat de desconfiança i temor, Candela i Joan Pere, procedents de classes socials diferents, hauran d’enfrontar-se als prejudicis dels uns i dels altres per defensar el seu amor.

 

Novel·la Juvenil

llibre-goodbye-berlinGoodbye Berlín / Wolfgang Herrndorf

Madrid: Siruela, 2014

Nota: Premi Nacional de Literatura Juvenil Alemanya

Sinopsi: Amb la seva mare ingressada per enèsima vegada a la clínica de desintoxicació i el seu pare de “viatge de negocis” amb la seva jove secretària, Maik, de 14 anys, sembla condemnat a passar sol i avorrit les vacances d’estiu. Però aviat apareix Tschick, un company de classe d’origen rus, de conducta pèssima i amb problemes d’integració. Els dos nois sembla que només tenen en comú l’edat i ser els marginats de la classe. I a més, cap dels dos ha estat convidat a la festa d’aniversari de la bonica i popular Tatiana… Però entre ells dos comença una amistat a prova de bombes quan escapen plegats de Berlín en un cotxe robat i es troben immersos en un viatge ple de peripècies increïbles per carreteres i paratges estranys.

Còmic

comic-pagina-negraPágina negra/ Frank Giroud i Denis Lapière / Ralph Meyer (il·lustracions)

Madrid: Spaceman, 2014

Sinopsi:  Entonces las botas se volvieron hacia ella y el diablo la miró durante un largo instante. Hizo un gesto con el brazo. Y con esa mirada y ese gesto, la precipitó a un agujero negro sin fondo, a un infierno oscuro y confuso del que nunca volvería. O volvería canviada y rota.

Una jove periodista busca poder entrevistar un escriptor que ha publicat diversos best-sellers, però que ningú ha vist i del qual només se’n coneix el nom. Per altra banda una refugiada del Líban busca canviar la seva vida i decideix cercar el soldat israelià que no va acabar amb la seva vida. Aparentment entre elles no hi ha cap lligam… o potser n’hi ha més del que sembla?

Cinema

film-isla-minimaLa isla mínima / dirigida per Alberto Rodríguez

Intèrprets: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, Nerea Barros, Antonio de la Torre, Jesús Castro, Mercedes León, Cecilia Villanueva, Juan Carlos Villanueva.

Gènere: Thriller

Sinopsi: Ens trobem a l’Espanya de començaments dels anys 80. Dos policies, ideològicament oposats, seran enviats des de Madrid a un poble remot del sud, situat als aiguamolls del riu Guadalquivir, per a investigar la desaparició de dues noies adolescents. Els dos policies es troben amb una comunitat retrògrada, ancorada en el passat, en la que no només s’hauran d’enfrontar a una escabrosa investigació criminal i a un cruel destí, sinó que també hauran de fer front als seus propis fantasmes.

Tràiler: http://www.filmaffinity.com/es/evideos.php?movie_id=575568

film-boyhoodBoyhood (momentos de una vida)/ dirigida per Richard Linklater

Intèrprets: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater, Ethan Hawke.

Gènere: Drama

Sinopsi: Filmada al llarg de 12 anys (2002-2013) amb els mateixos actors, la pel·lícula narra la vida de Mason (Ellar Coltrane), un nen que creix literalment a la pantalla, davant dels nostres ulls, des dels sis anys fins als divuit. El film explora el delicat, i sovint poc valorat terreny de la infantesa. Un viatge íntim i èpic del pas del temps, els canvis en el sí d’una família moderna, i l’anàlisi de les diverses emocions que es van succeint en el procés de creixement i desenvolupament del protagonista, amb les que de ben segur ens sentirem identificats.

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=fPCzKI8W5P8

 

Llibres infantils

llibre-alicia-pais-meravellesAlícia al País de les Meravelles: el primer llibre dels colors / Jennifer Afams (text); Alison Oliver (il·lustracions)

Barcelona: Coco Books, 2014

Edat: de 0 a 3 anys

Sinopsi: Segueix el conill blanc i baixa al seu cau darrere d’ell, fes un glop de l’ampolla de color lila, i coneix un gat taronja, una eruga blava, un barreter boig amb un barret marró. I, com no, coneix a la Reina de Cors Vermells.

Una Alícia al País de les Meravelles, la fantàstica creació de Lewis Carroll, per als més petits de la casa, plena d’il·lustracions alegres i colors vius que faran les delícies dels menuts.

llibre-otto-gos-carterOtto, el gos carter: un llibre per buscar-hi coses / Tor Freeman (text i il·lustracions)

Barcelona: Blackie Books, 2014

Edat: a partir de 3 anys

llibre-lindberghSinopsi: L’Otto és el millot gos carter de la ciutat! Però necessita que l’ajudis. Busca el destinatari de cada paquet que ha d’entregar l’Otto i després troba els objectes amagats en uns dibuixos atapeïts de coses.

Un llibre ple de detalls fascinants i divertits que t’hipnotitzaran i et faran passar-t’ho d’allò més bé durant hores i hores!


Lindbergh, l’agosarada història d’un ratolí volador / Torben Kuhlmann (text)

Barcelona: Joventut, 2014

Edat: a partir de 7 anys

Sinopsi: En una època en la qual corren temps difícils pels ratolins, molts d’ells marxen a buscar la llibertat a Amèrica. Un d’ells, però, un petit ratolí de biblioteca (en Lindbergh), quan se n’adona, veu que s’ha quedat sol a Europa. Llavors és quan s’empesca un pla per marxar a la tan desitjada terra de la llibertat i dels somnis. Un pla molt agosarat: anirà a Amèrica volant, dissenyant el seu propi model d’aviació! Un repte per a un petit ratolí, un gran pas per a l’aviació…

Al final del llibre, d’una edició i estètica exquisida, es fa referència a la figura real de Charles Lindbergh, un aviador nascuts als Estats Units que va ser el primer en creuar l’oceà Atlàntic a mitjans del segle XX.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments