Inici Actualitat Els tres candidats a l’alcaldia de Taradell signen el compromís ‘Ajuntaments per...

Els tres candidats a l’alcaldia de Taradell signen el compromís ‘Ajuntaments per la independència’

0
COMPARTIR

candidats-compromis-ajuntaments-independencia

Un total de 111 candidatures a l’alcaldia de la comarca d’Osona han signat el compromís ‘Ajuntaments per la independència’. Entre ells, els tres candidats a l’alcaldia de Taradell: Lluís Verdaguer (CiU9, Salvador Clot (ERC) i Jacint Casadevall (SI). El Sucre de Vic va acollir aquest dimecres la presentació de les candidatures que han signat el document de la campanya impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la independència.

L’acte es va celebrar a l’Auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici de El Sucre de Vic i va comptar amb la presència de més de 100 alcaldables acompanyats per candidats a regidors i membres de les assemblees territorials.

El comprimís que han signat les candidatures compta amb quatre punts: en primer lloc, donar suport, a l’adhesió o continuïtat de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); en segon lloc, donar suport a les campanyes que s’impulsin des del municipi, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari; en tercer lloc, assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre conjurin una majoria independentista al Parlament, donar suport a que l’ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol; i finalment, en quart lloc, donar suport a la proposta que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments