Inici Actualitat Taradell amb una Reci-festa enceta la campanya de la Mancomunitat per millorar...

Taradell amb una Reci-festa enceta la campanya de la Mancomunitat per millorar la recollida selectiva

3
COMPARTIR

campanya-recicla-mancomunitat

Sota l’eslògan ‘Reciclar és fàcil. Ja ho fas bé?’, la Mancomunitat La Plana enceta aquest abril una campanya a diferents municipis per reforçar la recollida selectiva de residus. La presentació s’ha fet aquest dimecres i ha anat a càrrec de Lluís Verdaguer i Vivet, president de la Mancomunitat La Plana, i d’Imma Codony, gerent de la mateixa.

Amb aquesta campanya la Mancomunitat La Plana pretén millorar la recollida selectiva als 14 municipis en els que es fa: Aiguafreda, Balenyà-Els Hostalets, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Tona i Viladrau. Així com Collsuspina i Figaró-Montmany. També es vol aconseguir que a la fracció rebuig només s’hi llencin aquells residus que realment no es poden aprofitar, disminuint el què s’ha de portar actualment a l’abocador.

La campanya compta amb un vídeo i materials gràfics, que complementen una sèrie d’accions que es duran a terme els propers mesos. El vídeo d’una manera divertida i didàctica mostra com els residus que són aprofitables es revelen si no se’ls tracta com a tals. També hi ha un tríptic que es farà arribar casa per casa que explica un reci-conte amb el títol “La llegenda del monstre EMPASSODETOT”, amb la finalitat de desmitificar falses llegendes com les que diuen que la fracció rebuig s’ho empassa tot.

Al mateix temps s’ha organitzat un concurs d’Instagram obert a tothom, juntament amb InstaOsona, per acostar el reciclatge a un públic jove i familiaritzat amb les noves tecnologies. De l’11 de d’abril a l’11 de maig es podran etiquetar fotografies amb #reciclaresfacil.

Reci-festa a Taradell

Durant tot el mes d’abril als municipis es faran accions específiques com Reci-festes, xerrades i tallers per a infants, joves, gent gran, persones nouvingudes, també paradetes informatives, enquestes de satisfacció a la ciutadania, visites porta a porta, etc. En els esdeveniment públics es podrà jugar amb stikkers (adhesius) al “Joc Reciclar és fàcil” on cada participant haurà de demostrar el coneixement que té de la recollida selectiva. Tots aquells que s’hi animin podran participar d’un sorteig d’un “pack d’experiències”, amb la possibilitat d’escollir entre 142 experiències d’aquí a Catalunya, anomenat “ FENT PAÍS” i valorat en 119 euros.

Per començar aquest dissabte es farà una Reci-festa a Taradell de 2/4 de 5 a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cultural Costa i Font. Hi haurà jocs gegants, tallers infantils, un taller de trapillo a càrrec de Som Dones, projecció d’audiovisuals sobre reciclatge i una xerrada sobre “Com estalviar energia” a càrrec de Joan Canó. Al mateix temps es presentarà Som Energia, una cooperativa d’energia verda.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Josep
Josep
10 abril 2015 11:50

Gràcies pels teus consells gastronòmics Jordi, però tinc la memòria bé gràcies a Déu.

No tinc cap intenció de discutir, crec que la gent ja se n’adona.

Jordi
Jordi
9 abril 2015 18:18

Menja cues de pansa doncs, perquè s’han fet unes quantes cosetes més, eh! Amb bon rotllo.

Ja diuen, que només la gent es recorda de l’últim que es fa… potser que ens mirem al llarg d’aquests anys el que veritablament ha fet l’Ajuntament, i no està pas malament.

La qüestó és queixar-se!

Josep
Josep
9 abril 2015 16:58

Hola, bona tarda.

De veritat que estic bastant decebut amb la política. No entenc perquè es fan tots els actes ara. No entenc perquè s’inaugura la piscina l’últim dia legal permès abans d’eleccions. No entenc tantes coses. No sé què hem de fer per canviar aquesta manera de fer.