Inici Actualitat La Biblioteca Joan Triadú de Vic dedica una sala al desaparegut Josep...

La Biblioteca Joan Triadú de Vic dedica una sala al desaparegut Josep Romeu

0
COMPARTIR
Foto: Nació Digital
Foto: Nació Digital
Foto: Nació Digital

La Biblioteca Joan Triadú de Vic inaugurarà el dimarts 24 de març a les 8 del vespre una sala amb el nom del taradellenc Josep Romeu, desaparegut el passat 11 de novembre de 2014. Aquest espai servirà per recordar l’activista cultural, metre i professor i acollirà exposicions, conferències, presentacions i diversos actes culturals.

La sala està ubicada a la planta baixa de l’antic convent del Carme, just tocant a la Biblioteca Joan Triadú, i s’hi accedeix des del vestíbul d’entrada.

Josep Romeu va néixer a Vic el 1952, però feia molts anys que vivia a Taradell a la urbanització La Roca. A més, havia exercit de mestre a l’escola Les Pinediques. Havia estat president d’Òmnium Cultural d’Osona, cofundador de la colla castellera Sagals d’Osona i gran defensor de la llengua, els drets i les llibertats del poble català. Com a escriptor va publicar Temps de pluja (2005-Premi Valldaura de Novel·la Memorial Pere Calders), Olga (2007) i L’herència del senyor Charles (2011), juntament amb un diccionari sobre les llengües del món.

En l’àmbit periodístic havia participat durant molts anys en tertúlies i programes culturals a Televisió d’Osona (TVO) de 1990 a 2003 i havia estat corresponsal d’El Correo Catalán i Mundo Diario (2976-1977), articulista a El 9 Nou i La Marxa, director de la revista Vilatorta (1991-1996), director de la revista ACCiÓ, coordinador de la revista Europa de les Nacions (200-2004) i director de Ciutat Nord (2002-2003).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments