Inici Actualitat Ja hi ha les primeres novetats literàries del 2015 a la Biblioteca...

Ja hi ha les primeres novetats literàries del 2015 a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una nova selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font que han arribat aquest 2015. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-ofrena-tempestaOfrena a la tempesta / Dolores Redondo

Barcelona : Columna, 2014

Sinopsi: Ha passat un mes des que l’Amaia Salazar va recuperar el seu fill i va detenir el culpable. Però malgrat que la Guàrdia Civil i el jutge Markina donen per morta la Rosario, la inspectora de la Policia Foral sent que no està lliure de perill. La mort d’una nena a Elizondo, que la besàvia de la criatura atribueix al dimoni Inguma, aixeca les sospites de l’Amaia. Arran de les anàlisis del doctor San Martín, la inspectora comença a investigar altres morts de nadons i aviat descobreix un rastre d’horror que culmina amb la mort inexplicable d’en Berasategui a la seva cel·la i la investigació que portarà l’Amaia a l’autèntic origen dels successos que han colpit la vall de Baztan.

llibre-mort-entre-lliniesMort entre línies / Donna Leon

Barcelona : Ed 62, 2014

Sinopsi: Un vespre el comissari Brunetti rep la trucada desesperada de la directora d’una biblioteca veneciana. Diversos llibres antics de gran valor han aparegut amb unes pàgines retallades i altres han desaparegut. Hi ha un sospitós: l’home que va consultar per darrera vegada els llibres, un suposat professor de la Universitat de Kansas. Aviat, però, Brunetti canvia el fi l de la investigació i se centra en els lectors habituals de la biblioteca, com en Tertul·lià, un home amable i educat que durant tres anys ha estat llegint tractats religiosos, o la intel·ligent comtessa Albani-Morosini, una generosa mecenes d’origen sicilià que pertany a l’alta societat veneciana. Tot i que, ben mirat, a qui poden interessar uns llibres?

llibre-dones-principalLes Dones de la Principal / Lluís Llach

Barcelona : Empúries, 2014

Sinopsi: Maria Roderich (la Vella), Maria Magí (la Senyora) i Maria Costa són les tres dones que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous, al cor de la comarca vinatera de l’Abadia. Elles tres, àvia, mare i filla, han fet prosperar les vinyes, després del desastre de la fil·loxera, a través d’un seguit de transformacions que consoliden el negoci del vi. Però en la història de la Principal hi ha un punt fosc: l’assassinat d’un home que n’havia estat el capatàs, el 18 de juliol del 1936. Passada la guerra, un inspector de policia decidit a resoldre el cas emprèn una investigació que el portarà a descobrir els secrets de la família i una xarxa feta amb els nusos del temperament, la passió i el poder.

llibre-llindar-eternitatEl Llindar de l’eternitat / Ken Follet

Barcelona : Rosa dels Vents, 2014

Sinopsi: L’any 1961, Rebecca Hoffmann, professora a l’Alemanya de l’Est i néta de lady Maud, descobrirà que la policía secreta la vigila. Mentre, Walli, el seu germà petit, somia fugir a Occident per convertir-se en músic de rock. D’altra banda, George Jakes, jove advocat que treballa amb els germans Kennedy, és un activista del moviment en defensa dels drets civils dels negres als Estats Units. Participarà en les protestes dels estats del sud i en la marxa sobre Washington liderada per Martin Luther King.

llibre-herencies-colateralsHerències col.laterals /Llort

Barcelona : RBA La Magrana, 2014

Sinopsi: L’advocat Ernest Claramunt ha arribat a un acord amb la Francesca Puigmajor, una velleta de gairebé vuitanta anys: li pagarà una pensió vitalícia i, a canvi, el magnífic pis de l’Eixample on ella viu passarà a ser de la familia Claramunt després de la seva mort. Sens dubte, una transacció molt rendible. Llàstima que la vida no respongui mai amb generositat als plans que projectem; que les persones no siguem peces d’un trencaclosques que algú pot muntar a conveniència, i que el passat pugui retornar com una herència col3lateral.

llibre-pell-altreEn la pell de l’altre / Maria Barbal

Barcelona : Columna, 2014

Sinopsi: Dues nenes, la Ramona i la Mireia, de famílies ben diferents, coincideixen als anys seixanta a la mateixa escola al barri del Poblenou de Barcelona; quan se separen per continuar estudiant, l’una a la Universitat, l’altra en una acadèmia del barri, no esperen que els seus camins tornin a trobar-se.La resta de personatges dibuixen amb elles un entramat de relacions, vinculades al context social i polític dels anys vuitanta i noranta fins a l’assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia a Moscou el 2006.

 

Novel·la Juvenil

llibre-missio-futurMissió futur / David Nel·lo

Barcelona : Fanbooks, 2014

Sinopsi: Des de petits que els tenien localitzats. Periòdicament els anaven a veure i parlaven amb les seves famílies. Fins que arribava un dia que els duien al centre, perquè eren especials, més intel·ligents que la resta. Estaven destinats a una missió transcendent: perpetuar l’espècie humana.

Situada en un futur que sembla esgarrifosament pròxim, Missió Futur atrapa des de la primera pàgina. Juntament amb els seus protagonistes, el lector s’endinsarà en un món que el mantindrà desconcertat fins al final!!!

llibre-tota-veritat-dins-meuTota la veritat dins meu / Julie Berry

Barcelona : Cruïlla, 2014

Sinopsi: La Judith i la seva millor amiga desapareixen del petit poble de Roswell Station. Dos anys després, la Judith torna a casa sola i mutilada. Els qui havien estat els seus amics i la seva família la denigren i l’ignoren.

Sense poder parlar, la Judith viu com un fantasma al seu propi poble, i escriu en silenci una llarga carta d’amor al noi que ha estimat des de sempre, l’amor de la seva vida, en Lucas.

Però quan Roswell Station és atacat pels enemics, es desenterren grans secrets, i la Judith ha de triar entre continuar vivint en silenci o recuperar la seva veu. El que ha de dir pot canviar la vida de la seva petita comunitat rural per sempre. I la pot convertir en una heroïna.

Una novel·la extremadament original tant per la forma com pel contingut. Una llarga carta d’amor obscura i pertorbadora. Un conte sobre la redempció i la força de l’esperit humà!!!

llibre-teorema-katherineEl teorema Katherine / John Green

Barcelona : Fanbooks, 2014

Sinopsi: “La Katherine V pensava que els nois eren uns bestiotes.”

“La Katherine X volia que fossin només amics.”

“La Katherine XVIII el va deixar per correu electrònic.”

“La K-19 li va trencar el cor”

Quan es tracta de buscar parella, l’ideal d’en Colin Singleton són noies que es diguin Katherine. I si parlem de les noies que es diuen Katherine, a en Colin sempre l’acaben deixant. Dinou vegades, per ser exactes. En el viatge que aquest aficionat als anagrames farà amb cotxe, lluny de casa i amb deu mil dòlars a la butxaca, l’acompanyarà un porc senglar sanguinari i un amic de l’ànima amb sobrepès. Però cap Katherine. En Colin està decidit a demostrar el teorema de la predictibilitat subjacent en les Katherines, amb què espera pronosticar el futur de tota relació, venjar els “nòvios” abandonats d’arreu del món i guanyar-se finalment l’afecte de la noia.

John Green, autor de “No està escrit a les estrelles” !!!

llibre-no-preguntis-qui-socNo preguntis qui sóc / Care Santos

Barcelona : La Galera, 2014

Sinopsi: El Pol és un noi solitari i tímid, enamorat dels gossos i la música, i amb un passat secret. És “el raret” de la seva classe. Però aquestes rareses no seran res quan conegui la Marzena, una jove emigrant polonesa, i de sobte es senti posseït per algú molt violent i perillós. Per sort, comptarà amb l’ajut de l’Alma, una bona amiga, i l’estrany Hyeronimus, expert en el món paranormal. Però el temps corre en contra de la Marzena, que està a punt de patir en la seva pell la violència de l'”ésser” que ha posseït el Pol.

Una història de possessions i amors turmentats que, igual que un esperit maligne, t’atraparà i no et deixarà anar!!!

Còmic

llibre-soc-princep-blauSóc el teu príncep blau però ets daltònica / escrit per Paco Caballero i Miki Esparbé ; dibuixat per Mar Guixé

Barcelona : Planeta DeAgostini, cop. 2014

Sinopsi: Aquesta no és la típica història d’amor de “noi coneix noia”, sinó més aviat una de “noi troba noia que ja coneixia” acompanyada d’altes dosis d’amor explícit i sexe platònic…

O era al revés?

“Té tots els ingredients necessaris per arribar a ser un best-seller: ukeleles, xandalls de tactel, sopes de lletres, models de Victoria’s Secret, Primperan, vocabulari groller, homes en calçotets i dibuixos. Molts dibuixos.” – Thaïs Villas

“Déu es compadeixi de la teva ànima si aconsegueixes baixar al pla terrenal l’amor platònic. Aquesta serà la teva condemna.” – Berto Romero

llibre-miraclemanMiracleman: el sueño de volar / guió: el guionista original ; dibuix: Alan Davis y Garry Leach

Torroella de Montgrí : Panini, 2014

Sinopsi: Després de prop de dues dècades desaparegut, Miracleman, conegut com Marvelman al Regne Unit, el superheroi de còmics creat el 1954 pel guionista i dibuixant Mick Anglo que inicialment, pretenia ser un substitut anglès del personatge nord-americà Capità Marvel, en aquesta ocasió descobreix els seus veritables orígens i la seva connexió amb l’anomenat Projecte Zarathustra, mentre el seu alter ego, Michael Moran, ha de conciliar la seva vida de simple humà i déu alhora.

 

Cinema

film-10000-km10.000 Km / una pel•lícula dirigida per Carlos Marqués-Marcet

Intèrprets: Intèrprets: Natalia Tena, David Verdaguer

Gènere: Drama

Sinopsi: Alexandra i Sergi són una parella de Barcelona que vol tenir un fill quan a l’Alex li arriba una oferta professional que no pot rebutjar, per anar a treballar un any a Los Angeles. Tot confiant en la fortalessa de la seva relació, decideixen posposar els seus plans i afrontar el repte dels 10.000 KM de distancia que els separen.

Tràiler

Premis: Gran triomfadora dels VII Premis Gaudí 2015 com a millor pel·lícula en llengua no catalana; millor director; millor guió; millor actriu protagonista i millor actor protagonista.

film-ocho-apellidosOcho apellidos vascos /una pel·lícula d’Emilio Martínez-Lázaro

Intèrprets: Dani Rovira, Clara Lago, Carmen Machi, Karra Elejalde, Alfonso Sánchez, Alberto López, Aitor Mazo, Lander Otaola.

Gènere: Comèdia romàntica

Sinopsi: Rafa (Dani Rovira), un sevillà que mai ha sortit d’Andalusia, decideix abandonar la seva terra natal per seguir a l’Amaia (Clara Lago), una jove basca que a diferència d’altres dones que ha conegut es resisteix a les seves tècniques de seducció. Per a això, i en contra dels consells dels seus amics, decideix viatjar al poble de la seva pretesa, al cor abertzale del País Basc. Una sèrie de malentesos portaran al jove sevillà a haver de fer-se passar per un autèntic basc amb vuit cognoms, i anar embullant-se cada vegada més en el personatge que ha creat aconseguir els seus propòsits.

Tràiler

film-dallas-buyers-clubDallas Buyers Club / una pel·lícula de Jean-Marc Vallée

Intèrprets:  Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Steve Zahn, Dallas Roberts, Denis O’Hare, Griffin Dunne, Kevin Rankin, Lawrence Turner, Jonathan Vane.

Gènere: Drama

Sinopsi: Film basat en la vida real de Ron Woodroof, un texà “cowboy”, drogoaddicte i faldiller que veu com la seva vida s’enfonsa quan es contagia de SIDA el 1986. Essent una època en què les medicines per contrarestar la malaltia són encara il·legals, Rob Woodroof buscarà la manera d’aconseguir que siguin més accessibles per a tots aquells que es troben en la seva mateixa situació. Una pràctica que no agrada massa a la indústria farmacèutica…

Premis: Oscar (2014): Millor actor (McConaughey), millor actor secundari (Leto) i millor maquillatge

Tràiler

film-la-porLa por / una pel·lícula de Jordi Cadena

Intèrprets: Igor Szpakowski, Ramon Madaula, Roser Camí, Alícia Falcó

Gènere: Drama

Sinopsi: El Manel té setze anys, és un bon estudiant i un bon company. El seu millor amic és el Xavi, i la Laura, la noia amb la que surt. Els dos van a classe amb ell. Compta amb l’estima dels professors i amb l’amistat de l’entrenador de l’equip de bàsquet. Tanmateix no és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. Només pensa en poder començar a treballar ben aviat per treure la seva mare i la seva germana d’aquell infern que estan vivint.

Tràiler

film-nebraskaNebraska / una pel·lícula d’Alexander Payne

Intèrprets: Bruce Dern, Will Forte, Stacy Keach, Bob Odenkirk, June Squibb, Missy Doty, Kevin Kunkel, Angela McEwan, Melinda Simonsen

Gènere: Comèdia dramàtica

Sinopsi: La pel·lícula presenta la història d’un home vell, anomenat Woody Grant que pateix demència i es pensa que li ha tocat un premi d’1 milió de dòlars. A partir d’aquí se’n va direcció Nebraska per a recollir el premi, acompanyat del seu fill -interpretat per Will Forte- que malgrat conèixer la falsedat d’aquesta recompensa veu en això, una oportunitat per mantenir la il·lusió del seu pare.

Tot plegat, és una excusa per fer un retrat d’una família de l’Amèrica més profunda a partir de la relació entre un pare i un fill que comença a millorar després d’anys de desavinences. Amb una fotografia amb blanc i negre i una senzilla però profunda història de la vellesa i les il·lusions, Alexander Payne aconsegueix emocionar de valent l’espectador.

Tràiler

 

Secció infantil

llibre-kina-taquetaKina Taqueta: l’escala / Annie M. G. Schmidt (text); Fiep Westendorp (il·lustracions)

Madrid: Lata de Sal, 2014 / Col•lecció: Vintage

Edat: a partir de 3 any

Sinopsi: La Kina Taqueta no pot estar més de 30 minuts sense embrutar-se i sense ficar-se en embolics. Tampoc el seu gos Esquitx. De vegades sense voler, i a vegades expressament, la Kina i el seu gos acaben sempre plens de pintura, de fang, tacats… en definitiva: bruts de dalt a baix! Però que divertit és tacar-se… sobretot si vius les aventures dels nostres protagonistes fins al final de la història.

llibre-caçadors-bunyolsEls caçadors de bunyols / Víctor Aldea (text); Cristina Losantos (il·lustracions)

Barcelona: Estella Polar, 2013

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi:  Vet aquí la Rita, una gallineta rodona com una baldufa, que té ganes de festa. Avui és el seu aniversari i vol menjar bunyols de vent. La seva tieta, la gallina Josefina, vol fer-la contenta i se’n va a la cuina a preparar-los. Ai! Però s’oblida d’afegir llevat a la massa i els bunyols no s’inflen! La Rita, és clar, no es vol quedar sense dolços i se’n pensa una que embolicarà la troca!

llibre-no-obris-llibreAdvertència: No obris aquest llibre! / Adam Lehraupt (text); Mathew Forsythe (il·lustracions)

Barcelona: Juventud, 2013

Edat: a partir de 4 anys

Sinopsi: Compte! Aquest llibre és perillós! No hauries d’obrir-lo… Ho dic seriosament. Bé, tu mateix. Després no diguis que no et vaig avisar…
Un llibre original que provoca en petits i no tan petits, les ganes d’obrir-lo i llegir.

llibre-em-pixoEm pixo / James Patterson & Chris Grabenstein (text); Laura Park (il·lustracions)

Barcelona: Estrella Polar, 2014

Edat: a partir de 10 anys

Sinopsi: Hola, sóc en Jamie Grimm i vull que et petis de riure. Creus que els zombis es mengen els dònuts amb els dits? Saps quina és l’única planta que camina?

Si vols saber com acaben aquests acudits i llegir-ne una pila més, segueix-me i t’explicaré la meva missió per guanyar el Concurs del millor humorista júnior del món. Coneixeràs la meva superavorrida família adoptiva, els meus amics –que són la pera–, la Noia guai (una persona realment increïble), i l’abusananos més cruel del món que… NO ÉS CONYA! Viu a la mateixa casa que jo! I si continues llegint, descobriràs el meu secret més ben guardat, que ara mateix no estic preparat per revelar-te. Posa’t còmode, relaxa’t i prepara’t per PIXAR-TE DE RIURE!

llibre-ofici-mes-agradaL’ofici que més m’agrada / Joan Salvat-Papasseit (text); Jaume Subirana (selecció de poemes); Eli M. Rufat (il·lustracions)

Algemesí: Andana, 2014

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Sabeu què vol dir guardar fusta al moll? Heu escopit mai al cap pelat d’un cretí? Heu tastat la sang de la magrana?

La poesia de Joan Salvat-Papasseit ens parla de tot això. I és que és una poesia plena de vida, de llum, d’energia. Els seus versos us portaran pels racons d’una ciutat quan es lleva, a uns vaixells pirates, als braços de qui estimeu i a la nit màgica d’una revetlla de Sant Joan. Tot alhora.
L’ofici que més m’agrada és una tria de la poesia de Joan Salvat-Papasseit (1894-1924), l’autor d’El poema de la rosa als llavis, alhora avantguardista i popular.

llibre-piloto-principeEl piloto y el Principito: La vida de Antoine de Saint-Exupéry / Peter Sís

Madrid: Sexto Piso, 2014

Edat: a partir de 10 anys

Sinopsi: Antoine de Saint-Exupéry va néixer a França el 1900, època en la qual tot just estaven apareixent els primers avions. Saint-Exupéry es va formar com a pilot, i aquí van començar les seves aventures.

Aquesta meravellosa biografia celebra la vida de l’autor d’«El Petit Príncep», un dels llibres més famosos i traduïts del món. Peter Sís se centra en les aventures que tracen els viatges de Saint-Exupéry en el moment en què l’aviació era amb prou feines una pràctica nova. Les il·lustracions de Sis dels cels nocturns, les muntanyes, les vistes d’ocell sobre paisatges urbans, oceans lluents i cels blaus recrea la meravellosa vida de Saint-Exupéry setanta anys després de la seva mort, i convida els lectors a pensar en com aquestes experiències en l’aire el van inspirar per crear la història d’«El príncep», el famós personatge que cau a la Terra des d’un asteroide, i que mira amb sorpresa el nostre món.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments