Inici Opinió La ‘cuesta’ de gener

La ‘cuesta’ de gener

0
COMPARTIR

opinio Laia granAcabem el mes de gener. Acabem el mes de gener. Un mes de gener que, com en els darrers anys, l’hem tingut carregat d’activitats. De fet, crec que cada any més. No sé si us passa a vosaltres però a l’intentar fer plans és complicat. Just acabades les festes de Nadal el 6 de gener amb el concurs de Reis de Ràdio Taradell, el dia 7 comença la normalitat. Una normalitat que arriba pensant ja amb la Festa dels Tonis que amb tres dies concentren una gran quantitat d’activitats, totes elles interessants. Encara amb la festa dels Tonis en ment arriben els primers actes de la festa major d’hivern amb el lliurament del Premi al millor treball de recerca de batxillerat i amb el repàs de la feina feta pel Grup de Recerca en el darrer any, entre d’altres.

Sóc d’aquella generació o generacions que anys enrere, en la nostra època d’adolescents, aprofitàvem el 20 de gener, la festa local d’hivern, per anar a esquiar o fer una sortideta, per exemple a Barcelona. Una tradició que crec que algunes generacions posteriors van continuar però que actualment (i segur que hi ha excepcions) s’ha trencat. Cada any hi ha més gent a la xocolatada, a la cercavila de gegants i als balls de la Plaça de les Eres. En aquella època quan jo anava a la Molina a fer la primera i potser única esquiada de la temporada encara no hi havia el ball del ciri i tampoc es feien activitats infantils a la tarda com ara i que fa que en global els taradellencs i les taradellenques ens quedem al poble. Evidentment hi ha qui treballa i estudia a fora i hi ha qui no pot, qui no vol, però també hi ha aquells que es demanen festa o unes hores de festa, per poder-ne ser partícip.

Taradell és un poble que surt al carrer per participar a les activitats que s’organitzen. El passat dissabte feia goig el voltant de l’aparcament de la Carpa amb molts espectadors veient, observant, gaudint de les exhibicions dels trialers damunt la moto.

Un poble viu que no para mai. Que s’acaba una activitat i ja pensa en la següent. Un poble orgullós de la seva gent, una gent orgullosa del seu poble i un poble i una gent capaç de fer del gener un mes, i no em refereixo a la situació econòmica, sense ‘cuesta’.

Per cert, el febrer no s’aturen les activitats, entre elles el Carnaval. Des d’aquí molta gresca, molta disbauxa però sobretot, seny. Com diu el lema que fem servir a Taradell: ‘Viu la festa sense passar-te’. La del Carnaval i totes.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments