Inici Actualitat Inaugurada la Cabanya de la Roca, la nova seu de l’Ecomuseu del...

Inaugurada la Cabanya de la Roca, la nova seu de l’Ecomuseu del blat

0
COMPARTIR

ecomuseu-blat-cabanya2

Aquest diumenge, coincidint amb la Festa dels Tonis, es va fer la inauguració de la Cabanya de la Roca. Està situada a tocar de l’Alzinar de la Roca i serà la seu de l’Ecomuseu del Blat. L’acte va comptar amb una nombrosa presència d’autoritats polítiques, encapçalades pel Conseller de Presidència, el taradellenc Francesc Homs.

Juntament amb l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, van fer una petita visita a l’equipament. Es tracta d’un cobert que des de fa anys és propietat de l’Ajuntament de Taradell i que, després de ser un magatzem per la brigada, s’ha reformat i restaurat. Compta amb un petit mostrador per atendre els visitants, uns plafons explicatius amb els museus que integren l’Ecomuseu (Molí de la Calvaria de Calldetenes, Museu Verdaguer de Folgueroles, Museu del Pa de Tona, Museu del Blat i Alzina de la Roca de Taradell) i un petit espai dedicat al taradellenc Jordi Coll, que fou l’últim escloper de Catalunya.

ecomuseu-blat-cabanyaL’espai ha estat restaurat per la brigada municipal i professionals del poble. Les obres han estat finançades amb una subvenció de 49.000 euros de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és recuperar i donar a conèixer la vida i el patrimoni rural de la comarca d’Osona.

A l’acte hi eren presents també la diputada al Parlament, Àngels Ponsa, el director general de Joventut, Antoni Reig, i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera. Tampoc hi han faltat els alcaldes de Folgueroles, Carles Baronet, o l’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, i representants de la Universitat de Vic, que integren el projecte de l’Ecomuseu.

toni-honor-2015També hi era el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, que més tard a la sala de plens de l’Ajuntament de Taradell ha rebut el Toni d’Honor. Enguany es reconeixia la feina de la Unitat muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona. En paraules de Josep Casassas, de la comissió dels Tonis, el motiu és perquè “és un cos policial molt vinculat amb les festes dels Tonis i que fa molta difusió de la feina amb els cavalls”. Joaquim Forn ha agraït el reconeixement i ha afirmat que el cos policial vol “donar suport a iniciatives de la cultura popular”.

En els parlaments, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha parlat de l’Ecomuseu destacant que “els Tonis han estat la rauxa i l’impuls i l’Ajuntament hi ha posat el seny per anar pas a pas”. El Conseller de Presidència, Francesc Homs, ha destacat que “sembla que si les coses no són grans o vistoses no tenen valor, però si a les petites s’hi posa valor, vol dir que estem compromesos amb allò que tenim a prop”.

Podeu veure més fotografies a la galeria d’imatges dels Tonis 2015.

toni-honor-20152

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments