Inici Actualitat Els Tonis de Taradell 2015 ensenyen l’ofici d’espinyar i com fer coca...

Els Tonis de Taradell 2015 ensenyen l’ofici d’espinyar i com fer coca de pinyons

0
COMPARTIR

tonis-2015-ofici-espinyar

Les activitats de la Festa dels Tonis 2015 de Taradell van començar aquest divendres a la tarda amb un acte que ensenyava en què consistia l’ofici d’espinyar. Als jardins de can Costa diversos membres de la comissió dels Tonis, sota la batuta de Pere Cantal, va mostrar quan al mes de juliol s’espinyava, és a dir, coure les pinyes fent una graella de pins alçada mig metre del terra o al forn. La graella estava fet per branques de pi o alzina amb un petit gruix de terra i a sobre s’hi posaven les pinyes. En aquest cas, es va fer amb una graella normal.

tonis-2015-ofici-espinyar2Quan les pinyes eren rosses es treien i un cop cuites, s’espinyaven i es llençaven a l’era. Allà es removien cada mitja hora per fer caure els pinyons. Amb la forca treien els pinyotes i amb el tirà apilaven els pinyons. En aquest cas es van fer caure els pinyons amb una fusta.

Una altra de les activitats, després de l’hora del conte a la Biblioteca basat en contes del bosc, va ser el taller de fer coca de pinyons, aprofitant els que s’havien reunit. La sala del mig de can Costa es va omplir de nens i nenes. L’activitat es va fer amb la col·laboració d’alumnes de l’INS Taradell.

Aquestes activitats han donat el tret de sortida als actes dels Tonis 2015.

tonis-2015-ofici-espinyar3

tonis-2015-ofici-espinyar4

tonis-2015-taller-coca-pinyons3

tonis-2015-taller-coca-pinyons

tonis-2015-taller-coca-pinyons2

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments