Inici Actualitat Ja hi ha novetats de desembre a la Biblioteca de Taradell

Ja hi ha novetats de desembre a la Biblioteca de Taradell

0
COMPARTIR

Ja us podem presentar una nova selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de desembre de 2014. Cada mes, més o menys, des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

llibre-mirada-angelsLa Mirada dels àngels / Camilla Läckberg

Badalona : Ara Llibres, 2014

Sinopsi: El misteri s’ha instal·lat de manera permanent a l’illa de Fjällbacka, i Camilla Läckberg, la reina de la novel·la negra escandinava, ens hi torna a arrossegar amb una nova intriga esfereïdora. Aquesta vegada, ni els nens no podran dormir tranquils.

L’any 1974, la família que regentava la colònia infantil de la idíl·lica illa de Valö, al costat de Fjällbacka, va desaparèixer. Com si s’haguessin fos, sense endur-se res, ni tan sols la seva filla petita, l’Ebba, que mai no ha entès què va passar. Avui, anys més tard, l’Ebba ha tornat a la illa amb el seu marit. Volen intentar salvar el matrimoni després d’haver perdut un fill. Però Fjällbacka no és un bon lloc per salvar res, és un lloc on a les ferides del present sempre s’afegeixen les cicatrius del passat i, quan es descobreixen noves proves que podrien reobrir el cas de la família desapareguda, les cicatrius comencen a sagnar.

llibre-petonets-puestusPetonets pels puestus o la recerca de l’amor sincer / Jordi Romeu Carol

Valls : Cossetània, 2014

Sinopsi: Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer relata el viatge emocional de Joan Llorente, un jove de trenta anys passats, a la recerca del veritable sentit de l’amor sincer. A través de l’experiència pròpia i de la de diferents personatges que es troba en aquest camí, el protagonista busca les respostes al fracàs de la seva relació sentimental amb la xicota de tota la vida. La història és una sàtira de la visió masculina del món de la parella i dels sentiments contada en primera persona i amb l’aire distret i innocent del seu protagonista.

llibre-correrCórrer / Jean Echenoz

Barcelona : Raig Verd, 2014

Sinopsi: A l’Emil no li agrada l’esport però sempre diu que no amb un somriure.

“Vam haver d’insistir perquè l’Emil comencés a córrer. Però quan va començar, ja no es va aturar. No va parar d’accelerar. Vet aquí l’home que va córrer més de pressa sobre la Terra.”

Aquesta és la història de l’Emil Zatopek, un home que inventarà noves formes d’entrenament per córrer cada cop més de pressa. Primer sorprèn Txecoslovàquia amb els seus rècords, després sorprendrà el món. Un parell d’Olimpíades més tard se’l considera invencible. Però en la seva vida, a més d’enfrontar-se amb els rivals a la pista, haurà de lluitar també contra el règim opressor, sigui quin sigui aquest.

Amb la seva escriptura plena d’ironia, Echenoz ens relata quaranta anys d’una vida excepcional i, com la de qualsevol de nosaltres, amb un destí marcat pel poder.

llibre-lionel-asboLionel Asbo : estat d’Anglaterra / Martin Amis

Barcelona : Empúries [etc.], 2014

Sinopsi: En Desmond Pepperdine és un noi intel·ligent de quinze anys que viu a Diston Town, un barri marginal de Londres. Des que va morir la seva mare, viu amb el seu oncle, en Lionel Asbo, que és un criminal incorregible, i els seus dos bull terriers psicòtics. Quan en Lionel no és a la presó, té cura d’en Desmond i li dóna consells paternals força peculiars sobre les noies, la pornografia i la vida en general.

El dia que en Lionel guanya 140 milions de lliures a la loteria, entra en un món de luxes, fama i joc que el faran molt divertit, però també més rude i desagradable.

llibre-home-perseguia-tempsL’Home que perseguia el temps / Diane Setterfield

Barcelona : Empúries, 2013

Sinopsi: Just abans de morir, el vell William Bellman veu com la vida li passa per davant dels ulls cansats: va ser un jove afortunat, amb una carrera professional plena d’èxits, una família meravellosa, una dona encantadora i uns fills sans i forts, fins que… de mica en mica però implacablement, la mort es va anar filtrant en la seva vida i aquell home sinistre el va començar a assetjar, es va ficar en els seus negocis i… va capgirar la seva sort.

De totes les imatges que desfilen davant seu, n’hi ha una que li ha quedat especialment gravada: la del dia que, sota la mirada aterrida del seu cosí Charles i els seus amics, quan només tenien deu anys, el Will va abatre una graula amb la fona. Per què li ve al cap aquest capítol llargament oblidat de la seva vida? Què oblidem i què recordem de nosaltres mateixos? Qui érem i en què ens hem convertit? Què és important i què trivial? I quines són les conseqüències dels nostres actes?

 

Novel·la Juvenil

llibre-dedicam-poemaDedica’m un poema encara que sigui teu / Maria Carme Roca

Barcelona : Barcanova, 2013

Sinopsi: La Laura està empipada de debò amb l’Oriol, el noi que li agrada, perquè acaba de descobrir que els poemes que li dedica per WhatsApp no són seus, sinó del poeta Miquel Martí i Pol. Quin morro! És una beneita, perquè no se n’havia adonat. I això no és tot; acabarà descobrint una història ben curiosa relacionada amb la seva besàvia, plena de sentiments i d’equívocs.

Còmic

comic-bola-dracBola de drac: guia de la història i el seu món

Barcelona : Planeta DeAgostini, cop. 2014

Sinopsi: Aquest primer volum és la reedició i actualització dels Daizenshû 2 i 4, les guies de la Història i del Món respectivament. Obrint el volum ens trobem amb dos dobles pòsters, el primer amb les imatges de les portades dels Daizenshû 1 (Il·lustracions Completes) i del Daizenshû 2 (Guia de la Història), i el segon pòster  en una cara hi ha la imatge de la portada del Daizenshû 4 (Guia del Món) i en l’altra un esquema gràfic de les relacions entre en Goku i la resta de personatges. Tot seguit ja tenim l’índex que ens explica com està estructurat el volum. Es divideix bàsicament en tres parts. La primera inclou tot el material nou de Bola de drac que es van publicar en els volums Daizenshû fins a la publicació del Compendi a Japó, tot el que hi ha entre les dues edicions. La segona part és la reedició del Daizenshû 2 Guia del la Història i la tercera part és la reedició del Daizenshû 4 Guia del Món.

comic-degeneradoDegenerado: inspirado en la historia real de Paul Grappe / Chloé Cruchaudet

Madrid : Dibbuks, 2014

Sinopsi: Paul i Louise es volen, Paul i Louise es casen. Però la Primera Guerra Mundial esclata i els separa. Paul, que vol escapar com sigui de l’infern de les trinxeres, es fa desertor i es reuneix amb Louise a París. Es troba fora de perill, però es veu obligat a amagar-se en una habitació d’hotel. Per poder sortir d’aquest mode de vida clandestina, a Paul se li ocorre una solució: canviar d’identitat. A partir d’ara es dirà Suzanne. El 1925, però, arriba l’amnistia per als desertors i tot pot tornar al seu curs normal. Suzanne pot tornar a ser Paul. Una … bona notícia?

L’extraordinària vida de Paul Grappe i la seva dona Louise Landy va ser explicada i documentada en l’assaig dels historiadors francesos Virgili i Voldman, La garçonne et l’assassin. Chloé Cruchaudet es basa en aquesta obra per donar vida a uns personatges amb una destinació increïble que busquen el seu lloc entre confusió de sexes i traumes, perversió i violència.

L’emotiva novel·la gràfica coincideix amb l’aniversari d’un esdeveniment tan important com punyent que és la Primera Guerra Mundial i es publica en una societat en ple debat sobre la llibertat de decidir i actuar sobre el seu cos i / o segons la seva identitat sexual. L’autora aconsegueix el to just, sense maniqueisme i amb molta delicadesa, ajudada pel seu traç lleuger lliurat del marc clàssic de les vinyetes. La composició és tan viva com els seus personatges, que cobren personalitat amb la tinta xinesa i els pocs colors (vermell o morat) que esquitxen les pàgines.

Els horrors de la guerra, la sensualitat de la parella, l’angoixa dels seus personatges, tot aflora en la història real però increïble que ens explica Chloé Cruchaudet.

 

Cinema

film-vivir-facilVivir es fácil con los ojos cerrados / pel·lícula de David Trueba

Intèrprets: Javier Cámara, Natalia de Molina, Francesc Colomer, Ramón Fontserè, Jorge Sanz, Ariadna Gil, Rogelio Fernández

Gènere: Comèdia dramàtica

Sinopsi: L’any 1966 un John Lennon en plena crisi existencial que li porta a pensar a deixar definitivament els Beatles i convençut de poder llançar-se a la carrera d’actor, arriba a Almeria per rodar a les ordres d’en Richard Lester una pel·lícula antibel·licista: How I Won the War.

Antonio, fan incondicional del quartet de Liverpool, i professor d’anglès en un humil col·legi d’Albacete que utilitza les cançons dels Beatles per ensenyar anglès als seus alumnes, decideix emprendre el viatge per conèixer al cantant i fer-li una inusual petició. En la ruta, es creua amb la Belén, una noia de 20 anys, que s’ha escapat de la tèrbola reclusió a la qual està sotmesa per la seva família i per l’entorn social del país. Tots dos s’ensopegaran amb en Juanjo, un adolescent de 16 anys, que s’ha escapolit de casa en plena rebel·lia juvenil després d’un enfrontament amb el seu pare, conservador, poc tolerant i poc afí als canvis. La llibertat i els somnis són els eixos centrals del viatge en el qual no només buscaran al cantant, sinó també a ells mateixos. El resultat d’aquella captivadora aventura va ser el tema Strawberry Fields Forever un tema en el qual John Lennon recorda la seva infància.

Guanyadora de 6 Premis Goya incloent el de millor pel·lícula, millor director i millor actor (Javier Cámara).

Tràiler

film-familia-tokioUna familia de Tokio /una pel·lícula de Yôji Yamada

Intèrprets: Isao Hashizume, Kazuko Yoshiyuki, Tomoko Nakajima, Yu Aoi, Yuj Natsukawa, Satoshi Tsumabuki, Mashiko Nishimura, Shigeru Muroi, Shozo Hayashiya, Etsuko Ichihara, Bunta Sugawara

Gènere: Drama

Sinopsi: Yôji Yamada s’atreveix a fer un remake/homenatge del clàssic Cuentos de Tokio de Yasujirô d’Ozu. Des de la perspectiva de la seva edat i saviesa i des del respecte per al mestre, Yamada fa una versió igual i diferent. Com la pel·lícula d’Ozu, una família de Tòquio descriu el viatge cap a la capital japonesa d’un matrimoni d’ancians que anhela retrobar-se amb els seus fills. La pel·lícula ofereix una profunda dissecció d’aquesta societat japonesa que semblava ancorada en el ritual de tradicions inamovibles. La parella protagonista no triga a adonar-se que els temps han canviat. Els vells potser siguin un tresor de saviesa, però també un destorb en un temps on tot és fugaç, fins i tot els sentiments. El seu acabarà sent un viatge cap a la soledat i el record. Perquè l’única cosa real és el passat que van viure junts i ara se’ls escapa de les mans. La seva desolació serà total en una immensa urbs dominada per la pressa i l’egoisme, fins i tot per part dels éssers més propers.

El film, que va guanyar l’Espiga d’Or a Valladolid per unanimitat, no només és un regal, també és una porta per donar a conèixer el cinema de Yasujirô Ozu, un dels directors més grans de la història del cinema mundial.

Tràiler

film-culo-mundoEl culo del mundo: un viaje al corazón de la comedia / un documental d’Andreu Buenafuente

Intèrprets:  Andreu Buenafuente, Santiago Segura, Isabel Coixet, El Gran Wyoming, Concha Velasco

Gènere: Documental, comèdia

Sinopsi: Tres mesos després de la cancel·lació del seu programa, l’Andreu Buenafuente rep un bon dia, el mail d’un espectador que ho canviarà tot…

Aquest mail fa que l’Andreu es plantegi per què es dedica a la comèdia, el per què mai s’ha plantejat abandonar aquesta professió, després de 30 anys i el més important, què té provocar el riure que t’atrapa i fa que no puguis deixar de fer-ho.

Tot això serà el punt de partida d’un viatge que portarà a l’Andreu fins al més profund cor de la comèdia.

Amb el documental El culo del mundo, Andreu Buenafuente s’estrena en la direcció de cine i busseja entre els plaers i patiments del seu ofici, juntament amb companys de professió com Santiago Segura, El Gran Wyoming, Concha Velasco, Berto Romero, Silvia Abril, Carles Sans (Tricicle), Gomaespuma, José Corbacho, Leo Bassi, Carlos Areces, Jordi Évole o Isabel Coixet.

Tràiler

film-proposito-llewinA propósito de Llewyn Davis / dirigida per Joel i Ethan Coen

Intèrprets: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Ethan Phillips, Garrett Hedlund, Justin Timberlake, Max Casella, F. Murray Abraham, Jeanine Serralles, Stark Sands, Jerry Grayson, Robin Bartlett, Adam Driver

Gènere: Comèdia dramàtica

Sinopsi: Nova York, 1961. Llewyn Davis (Oscar Isaac) és un jove cantant de folk que viu de mala manera al Greenwich Village. Amb la seva guitarra a sobre, sense casa fixa i gairebé sense diners durant un gèlid hivern, lluita per guanyar-se la vida com a músic. Sobreviu cantant en petits garitos, però, sobretot, gràcies a l’ajuda d’alguns amics que li presten el seu sofà per passar les fredes nits. Tot d’una, decideix viatjar a Chicago per fer una prova per al magnat de la música Bud Grossman…

El film està inspirat en la figura del músic Dave Van Ronk, destacat intèrpret folk novaiorquès i artista important en el Greenwich Village de principis dels anys 60.

Tràiler

 

Secció infantil

llibre-petit-avetEl petit avet de Nadal / Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soldevila (text); Anna Clariana (il·lustracions)

Barcelona: Barcanova, 2013

Edat: de 2 a 4 anys

Sinopsi: Pot ser que allò que desitges no sigui el millor… Això és el que descobreix el petit avet quan no està prou content amb les seves fulles fortes i punxegudes com agulles…

llibre-humbertHumbert el centpeus / Estela Antín (text); Paco Martínez (il·lustracions)

Barcelona: Takatuka, 2013

Edat: a partir de 4 anys

Sinopsi: Humbert, el centpeus, sempre arriba tard a tot arreu i no és pas perquè s’entretingui amb altres coses. Els seus amics comencen a estar tips d’esperar-lo… fins que descobreixen el motiu de la falta de puntualitat.

llibre-ramatEl ramat / Margarita del Mazo (text); Guridi (il·lustracions)

Fraga: La fragatina, 2014

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: Ser ovella és molt fàcil. Només cal seguir el que diu el manual: passejar, menar, dormir… passejar, menjar, dormir… i ajudar a la gent a dormir. No cal pensar; només cal fer el que fa la resta del ramat. Però què passa quan una ovella no segueix el manual? Doncs que es converteix en… una ovella negra! Què ha de passar perquè la ovella número 4 ajudi a en Miquel a dormir?

llibre-professor-sabatotilEl professor Sabatòtil i les piràmides d’Egipte / Jordi Ortiz (text); Jordi Sunyer (il·lustracions)

Barcelona: Barcanova, 2014

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Pel professor Sabatòtil viu al cap Norfeu, a un parell d’hores a peu de Cadaqués. Al poble hi viuen la Cristina, en Víctor i en Celoni. Un dia van a conèixer el professor i descobreixen que col·lecciona objectes de tots els llocs del món i de totes les èpoques. Però n’hi ha un de molt especial que desitjaria tenir, o proposa als nens d’anar a buscar-lo. És un amulet sagrat egipci. Per aconseguir-lo, hauran de viatjar milers d’anys enrere en el temps…

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments