Inici Actualitat La Biblioteca de Taradell proposa un bibliophotocall per La Marató de TV3

La Biblioteca de Taradell proposa un bibliophotocall per La Marató de TV3

0
COMPARTIR

bibliophotocall2

A l’entrada de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell hi ha muntat un espai perquè tothom qui ho vulgui pugui col·laborar amb la Marató de TV3 del 14 de desembre, que aquest any està dedicada a recollir diners per lluitar contra les malalties del cor. Es tracta que la gent s’hi faci fotografies, sol o acompanyada, però recreant l’eslògan “llegint amb el cor”. Al mateix temps, es poden fer donatius per la Marató.

bibliophotocallTambé hi ha una selecció de llibres relacionats amb les malalties del cor. El tret de sortida es va donar aquest divendres a la tarda amb una xerrada, a càrrec del taradellenc i estudiant de medicina, Ben Baucells. L’acte, després de la projecció d’un documental, va servir per conèixer el funcionament del cor o les malaties que es poden tenir en funció de la part que s’espatlli o envelleixi (angina de pit, infart, mort sobtada, valvulopatia, aritmia, miocardiopatia o cardiopatia congènita).

Ben Baucells va explicar que, malgrat que es pensi que majoritàriament afecten als homes, les malalties del cor poden afectar a tothom i que últimament han augmentat els casos en les dones. Els símptomes poden ser mal al pit o braços, mareig, ofec o malestar general, tot i que en dones els símptomes poden ser diferents als dels homes.

xerrada-ben-baucells-corBaucells va explicar que actualment “gràcies als avenços tecnològics, hi ha molts tractaments més eficaços i menys agressius” que han fet allargar l’esperança de vida en set anys més. I va alertar que fumar és un factor de risc perquè “redueix el factor protector dels astrògens” i també el consum de drogues. “S’estan donant molts casos d’infart en joves menors de 50 anys a causa del consum de cocaïna”. La xerrada també va servir per saber que les malalties del cor són les que provoquen més morts per davant del càncer i que les pateixen un de cada 4 persones.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments