Inici Actualitat A Taradell la participació en el 9N ja dobla la registrada en...

A Taradell la participació en el 9N ja dobla la registrada en la consulta del 2009

0
COMPARTIR

taradell-9N-jaume-caralt-100-anys

A la una del migdia les dades de participació a Taradell per la consulta del 9 de novembre ja arriben al 40,5% dels taradellencs amb opció a vot. És a dir, ho han fet 2.087 persones. Comparat amb les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012, es tracta de quasi 8 punts més, quan fa dos anys havien votat el 32,9% (1.528 persones). I si agafem la comparació amb la consulta del 2009 l’augment encara és més impressionant. Fa 5 anys a la una del migdia havien votat el 20,89% de taradellencs (1.059).

Des de les 9 del matí no han parat d’haver-hi cues al gimnàs de l’Institut de Taradell. Els voluntaris no han tingut cap moment de tranquil·litat i han anat a preu fet.

taradell-9N-gent8Cal destacar que es respira un ambient especial, amb gent de tota l’edat exercint el seu dret a vot. Especialment emocionant és veure gent gran, fins i tot, amb cadira de rodes o ajudats pels seus familiars fent efectiu el seu dret a vot. I molts taradellencs han estat entrevistats pels nombrosos mitjans de comunicació que hi havia durant el matí a Taradell.

Precisament en la foto de dalt es pot veure a Jaume Caralt, el taradellenc de més edat (té 100 anys i en compleix 101 el pròxim 13 de gener), votant.

Per cert, a l’exterior de l’Institut de Taradell hi ha taules habilitades perquè els ciutadans votin la denúncia contra l’Estat per vulnerar el dret a decidir del poble català. Ja ho han fet 1.574 taradellencs.

Aquí podeu veure el vídeo del Diari Ara durant les primeres hores a Taradell de la consulta del 9N:

 

signatures-denuncia-9n-taradell

taradell-9N-gent9

taradell-9N-gent10

taradell-9N-gent11

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments