Inici Actualitat Un 94,15% de taradellencs voten Sí/Sí a la consulta del 9N

Un 94,15% de taradellencs voten Sí/Sí a la consulta del 9N

3
COMPARTIR

taradell-9n-grafic2014

Un total de 3.397 taradellencs han votat pel Sí/Sí en la consulta d’aquest diumenge 9 de novembre. Això suposa un percentatge del 94,15% dels 3.608 vots que al final s’han registrat.

També hi ha hagut 104 vots del Sí/No (2,88%) i 15 vots pel Sí en primera instància i en blanc en la segona pregunta (0,42%).

Pel que fa al No, ha tingut 28 vots (0,78%). I també hi ha hagut 22 vots en blanc (0,61%) i 42 vots recollits sota el nom d'”Altres” (1,16%)

Resultats per meses

resultats-consulta-9n-per-meses

Participació molt elevada

En quant a participació, la consulta del 9N a Taradell ha registrat que un total de 3.608 taradellencs han anat a votar. Aquesta xifra suposa un 70,03% respecte al cens de taradellencs majors de 16 anys que té l’Ajuntament (5.152). Això no vol dir que el percentatge sigui del tot exacte, ja que el que valia per votar era l’adreça fixada en el DNI personal. Per tant, pot ser que algunes persones empadronades a Taradell hagin votat en un altre municipi i també a l’inrevés. Tot i això, és un percentatge força indicatiu.

La xifra de participació ha quedat molt propera a la que es va registrar en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 2012, quan el nombre i percentatge de votants va ser molt alt. Fa dos anys van votar  3.743 taradellencs, un 80,58% del cens. La consulta s’ha quedat a tan sols 135 vots de superar uns comicis rècord.

2.690 denúncies

També cal destacar que l’ANC Taradell ha recollit durant aquesta jornada un total de 2.690 signatures per denunciar l’Estat per vulnerar el dret a decidir el futur polític de Catalunya. Aquesta denúncia s’ha posat a disposició dels ciutadans en tots els municipis i també ha estat signada per la gran majoria d’ajuntaments, càrrecs electes, parlamentaris catalans, eurodiputats i partits pro-consulta. S’enviarà a les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea i el Consell d’Europa i l’OSCE.

taradell-9n-recompte-vots

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Maria Godayol
Maria Godayol
16 novembre 2014 22:22

Bé, em sap molt greu el que dius, ja que s’ha fet quan s’ha pogut lo de netejar i ja s’ha fet. Que la feina que hem fet des de l’ANC la resumeixis en el fet de no treure lo de la campanya Ara és l’hora em sembla molt injust.

Miquel
Miquel
14 novembre 2014 9:39

Estic orgullós de Taradell! Però si voleu que us sigui sincer, no estic orgullós de l’ANC Taradell! Hem demostrat que els catalans som pacífics i volem fer les coses bé però uns quants son desendreçats. Si volem demostar que ho sabem fer tot bé també hem de demostrar que som ordenats.

A Santa Eugènia, a Vic, Seva o Tona, pobles on he anat aquesta setmana, dimarts ja estava tot net de la campanya ara és l’hora (cartells, plastics als arbres, etc), però a Taradell som diferents, em sembla que anem una setmana tard.

Miquel

Jaume
Jaume
10 novembre 2014 1:19

Gran Taradell, estimat poble! Un pas més cap a la llibertat definitiva!!